Veel runners komen iedere maand wel eens langs het terrein van A Rocha aan de Fransekampweg in Bennekom, een uniek stuk natuur tussen de Bennekomse bossen. Het is een voormalig defensieterrein waar onder andere brandstof opgeslagen werd. Nadat de bunkers en het asfalt waren verwijderd, herinneren alleen twee voormalige bluspoeltjes nog aan dit verleden. De natuur heeft het afgesloten gebied teruggewonnen.

Het terrein wordt o.a. door John Smits en Wilma van de Veen, twee leden van Climax, beheerd. Zij vinden het leuk om er speciaal voor Climax een keer een excursie te organiseren. Wil je eens een kijkje nemen wat voor mooie flora en fauna daar inmiddels aanwezig is, dan kunnen Wilma en John je daar van alles over vertellen.

Het gebied is eigendom van de gemeente Ede en vrijwilligers van A Rocha onderhouden dit gebied sinds 2014. Het is een uniek stuk natuur met veel bijzondere planten, blusvijvers die nu voor verrijking zorgen wat betreft flora, maar ook bijzondere soorten libellen zijn hier inmiddels te vinden, vleermuizen en veel meer.

"A Rocha levert niet alleen een bijdrage aan natuurbeheer, ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd die gericht zijn op verwondering en genieten van de natuur. Daarom vinden John en Wilma het leuk om te voldoen aan de vraag om voor Climax ook een excursie daar te organiseren. We zetten het hek graag wijd open!

Kom kennis maken met een verrassend natuurgebiedje van vier hectare aan de Fransekampweg in Bennekom, verscholen achter een hoog hek. Op 2 oktober om 14.00 uur ben je van harte welkom voor een excursie, speciaal voor Climax, op dit voormalig defensieterrein."

Inschrijven is verplicht en gelimiteerd tot 15 deelnemers.
Bij veel interesse volgt er een 2e rondleiding.

John Smits en Wilma van de Veen

Klik hier om je aan te melden voor de excursie.