Columns

Peter Versluijs begon ca. 20 jaar geleden met de portefeuille sponsoring bij Climax. Daarna was hij 14 jaar voorzitter. Zaterdag 30 november neemt hij afscheid als actief vrijwilliger bij de Horaloop.

Hallo Climax leden,

Deze keer mag ik een stukje schrijven voor de nieuwsbrief van juli. Sommige zullen mij al een tijdje niet gezien hebben bij Climax of op Nederlandse wedstrijden, maar na een teleurstellend seizoen in 2018 door een enkel blessure, ben ik dit seizoen weer met plezier begonnen.

Margreet Takken reisde eind maart naar Polen voor deelname aan het WK Indoor voor Masters. De wedstrijd verliep niet vlekkeloos, maar leverde toch iets positiefs op.

2019 april maarten weij 220px“Pas je tempo aan! En gebruik je hardlopers-verstand!” Daar had Maarten Weij niet voor getraind. Hij kreeg bij de marathon van Rotterdam echter te maken met een onverwachts hoge temperatuur.

Canada 2018 1 220pxHet leven van een topsporter is niet gemakkelijk. Wie iets wil bereiken, moet er veel voor over hebben. Kimberley Bos was na haar deelname aan de Worldcup wedstrijd in Sankt Moritz even thuis in Ede.

Alfred Gaasbeek 220pxAlfred Gaasbeek was bijna afgekeurd als hardloper, maar na jaren blessureleed is hij weer helemaal terug. En hoe...

 20180911 wk master malaga huldiging 220pxOm aan een WK Masters deel te nemen, met meer dan 8000 atleten in verschillende leeftijdsklasse vanaf 35 jaar, vanuit alle windstreken en die allen strijden om de titel, is mooi. Je spreekt en ziet mensen met dezelfde interesse, passie voor het onderdeel en fanatisme.

20180521 Roparun Team Climax aan finish 220px

Team Climax Ede, ons Roparunteam, heeft de Roparun 2018 volbracht. Na een jaar van geld inzamelen werd in het afgelopen Pinksterweekend de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam volbracht.

20180225 OS Pyeongchang KimberleyBos 01 220pxInmiddels is Kimberley Bos weer een week thuis van haar Olympisch avontuur. Geweldig, bizar maar vooral heel bijzonder, vond ze het.

margreet takken 220pxHet EK Masters indoor 2018 in Madrid staat voor de deur en Climax-atlete Margreet Takken neemt daaraan deel. Het lijkt het nog ver, maar het is zo. Margreet werkt er al maanden naar toe en geeft ons inzicht in haar voorbereiding. Lees meer

 

Kimberley headshot 220pxTussen het reizen, de trainingen en de wedstrijden door vond Kimberley Bos weer even tijd om iets voor haar clubgenoten bij Climax te schrijven. Nog even en dan kan de Climax-atlete met Kerst thuis even bijtanken voor de laatste eindsprint richting kwalificatie voor de Olympische Spelen in Pyeongchang.

Marcella Amsterdam 220pxMarcella van Soolingen (27 jaar) begon in het voorjaar van 2014 met hardlopen. Twee jaar geleden werd ze lid van Climax en sindsdien loopt ze in de groep van Ada en Michiel. Op 15 oktober liep ze haar eerste halve marathon. Ze vertelt graag hoe ze daar naartoe heeft geleefd en hoe het haar uiteindelijke verging in Amsterdam.

logo grote clubactie 220pxClimax doet ook dit jaar weer mee aan de Grote Clubactie. Met de opbrengst wil Climax de toiletten in het clubgebouw renoveren. Je kunt van 16 september t/m 23 november 2017 loten kopen. De loten kosten slechts € 3,- per lot! Van de opbrengst gaat maar liefst 80% naar onze vereniging. Daarnaast maakt u kans op prachtige prijzen. Koop uw loten op de Climax-pagina: https://www.clubactie.nl/actie/ClimaxEde

evaEva Hovenkamp had zich geplaatst voor de 400m op het EK u23. De finale was haar doel, hetgeen niet lukte. Toch was de Climax-atlete niet teleurgesteld, want alle ervaring neemt ze mee in haar 'rugzakje' op weg naar de toekomst.

margreet takken koreaOnze toppers reizen elk jaar heel wat af om hun sport uit te oefenen. Eva ging o.a. naar Zweden, Rio, Florida en Zuid-Afrika. Kimberley trof je aan in de ijskanalen van Europa, Noord-Amerika en Zuid-Korea. En Margreet Takken nam o.a. deel aan Europese en Wereldkampioenschappen voor Masters in Frankrijk, Australië en Zuid-Korea. Margreet reisde ruim vóór het kampioenschap naar Zuid-Korea om het land te zien en te beleven. Voor Climax beschreef ze deze fantastische reis. Lees meer

kimberley bos 220pxOnlangs werd Climax-atlete Kimberley Bos, samen met clubgenote Eva Hovenkamp, uitgekozen voor het Gelders Tiental. Reden daarvoor is onder andere de goede resultaten in haar eerste World Cup seizoen. Het is alweer drie maanden geleden dat Kimberley haar verhaal deed in de nieuwsbrief van Climax. En sindsdien is er veel gebeurd.

evaInmiddels is ze weer terug in Nederland, na drie weken hard getraind te hebben in Zuid-Afrika. Climax-atlete Eva Hovenkamp reisde met een grote nationale selectie naar het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch om daar in de warmte te kunnen trainen voor het aankomende indoor seizoen.

zonnepaneel met tieners 220pxNee, de clubkleuren veranderen niet, maar Climax gaat over op groene energie. Op het dak van het clubgebouw zijn 68 zonnepanelen geplaatst. Hetgeen een flinke besparing voor de clubkas moet opleveren.

CoopertesttabelIk heb voor het eerst van mijn leven een Coopertest gedaan. De kinderen zaten op de lagere school toen ik voor het eerst van de Coopertest hoorde, dat zal zo rond 1995 geweest zijn. De test is daarom eigenlijk van na mijn tijd. Een vooropgesteld plan had ik natuurlijk niet.

snuffelstageAl lang wilden we bij een groep hoger meelopen omdat we dachten dat prima aan te kunnen. De trainers vonden het niet zo verstandig, eerst maar een jaartje bij hen blijven lopen. Spieren en pezen moeten wennen, je hele lichaam moet wennen aan hardlopen spraken zij. Niets overhaasten, rustig de tijd nemen anders ga je blessures lopen. Ja, ja, we weten het maar kan het niet iets vlugger?

Marc Reesink marathon Amersfoort 220pxMarc Reesink begon met hardlopen in de groep van Anne Wiersma en Evert Schipper. Hij volgde twee jaar geleden de cursus assistent trainer bij Ron d’Hamecourt en voltooide in 2016 de cursus hardlooptrainer (BLT3) van de Atletiek Academy. Nu is hij trainer van diverse hardloopgroepen én heeft een nieuwe uitdaging: Roparun 2017.

fotoshoot jumbo 1Het was woensdagavond heel erg druk bij de fotoshoot voor het Jumbo sportplaatjesboek. Ruim voor half zes stonden de eerste pupillen al te popelen om op de foto te gaan.

evaOnze Eva Hovenkamp houdt de komende weken de lezers van Ede Stad.nl op een speciale manier op de hoogte van het ´Edese Olympische nieuws´. De Climax-atlete, op zaterdag 20 augustus deelneemster aan de 4x400 meter estafette, verzorgt voor en tijdens de Spelen een weblog: ´Eva in Rio´. Klik hier haar verhaal te lezen.

20160711 EHovenkamp 4x400 EK AmsterdamVelen van jullie zullen wel naar de tv gekeken hebben of zelfs in het stadion hebben gezeten en met ons mee hebben geleefd. De laatste uren van het EK waren erg spannend en de dagen daarna nog spannender. Maar woensdag kregen we eindelijk te horen dat we naar Rio mogen!!!

logo CITY RUN EDE 400pxHet zoemt, het gonst, het blijft maar onrustig hier. En ik begrijp heel goed hoe het komt. We krijgen voor het eerst een City Run tijdens de Heideweek in Ede. Lees meer

vrijwilligers06 220pxDeze noodklok luidt voor iedereen! De eerste maandag van de maand horen we om 12 uur een sirene. Maar vandaag lees je hem in de mailbox en op de website.

schoenen 220pxDe meeste sporters komen gemiddeld twee keer per week aan sporten toe in hun drukke weekschema van werk en privé activiteiten. Is dit voldoende beweging voor de gemiddelde Nederlander die per dag gauw 12 uur op een burostoel-bank-eetkamerstoel zit? Nee, dit is te weinig beweging. Lees hoe je ook zonder loopschoenen meer kunt bewegen.

20160424 comp 3e div dames emmen 220pxDe dames streden zondag tijdens de eerste competitiewedstrijd in Emmen onder barre omstandigheden om de punten en om behoud van hun kostbare partytent; de enige beschutting tegen zon, regen en hagel. Annemieke Kleinhout was mee om te jureren en beschrijft de dappere strijd van de Climax dames tegen hun tegenstanders en de weersomstandigheden.

vlag voor zilver kimberley 220pxVeel sporters maken weleens een uitstapje naar een andere sport. Schaatsers gaan 's zomers wielrennen. Maar ook atleten gaan weleens "vreemd". En regelmatig met succes. Ook bij Climax kennen we dit verschijnsel. Hardloper Ben van Oeveren is triatleet, of als triatleet is hij ook hardloper!? Sprinter Jarno Beuving reisde 4 jaar de wereld rond met het Nederlands bobsleeteam. Ook meerkamper Geoffrey van Dipten troffen we deze winter in het ijskanaal aan. En Kimberley Bos maakt nu furore bij het skeleton. Via Climax is ze op weg naar de wereldtop.

G-team-climax-jan-2016-220pxHet is al weer een aantal jaren geleden dat ik het trainerschap van de G-atleten heb overgenomen van Paul Bolks. En volgens mij gaat de geschiedenis van de G-atleten zelfs nog terug naar Henk Lenderink. En nu, voor mij een aantal trainersdiploma’s later, is het inmiddels uitgegroeid tot een hecht groepje. En een fanatiek groepje kan ik ook wel zeggen.