1april adamOp woensdag 1 april stond er voor de pupillentraining een Athletics Champs oefenwedstrijd gepland als voorbereiding op de Stedencompetitie. Dat was geen 1 april grap. EK mascotte ADAM zou die avond aanwezig zijn en de pupillen konden vóór de training met hem op de foto. Maandagmiddag kwam pupillentrainer Marco op het idee om een 1 april grap uit te halen voor zijn pupillen.

Marco die zelf op maandagavond op de baan was voor de gewone pupillentraining had aan Hester (zijn vrouw) gevraagd om een nieuwsberichtje rond te sturen waarin stond dat ADAM, de mascotte van het EK Atletiek dat in 2016 gaat plaatsvinden in Amsterdam, tijdens de speciale Athlectics Champs oefenwedstrijd naar Climax zou komen en dat iedereen die dat leuk vond met ADAM op de foto mocht. Dit omdat er 4 leden van het jurycorps van Climax gaan jureren tijdens het EK in 2016. (Ook geen 1 april grap.)

oefenwedstrijd AC 01042915Zo gezegd, zo gedaan. Terwijl Marco druk was met zijn pupillen, mailde Hester het berichtje rond naar alle pupillen en ook naar de redacteuren van onze website en Facebookpagina, Gert Beuving en Frank Bakker. Binnen een mum van tijd stond het bericht op website en Facebookpagina en ging het nieuws als een lopend vuurtje rond bij iedereen van jong tot onze oud voorzitter Peter Versluijs, die al aangaf woensdag van de partij te zijn.

Maar toen begon het iets uit de hand te lopen. Gert had inmiddels ook telefonisch contact gehad met Willemijn van onze PR commissie en die stemde in met het versturen van een persberichten voor de kranten, want dit was goede publiciteit voor Climax om jeugdige belangstellenden te trekken. Hester kreeg een mailtje van Gert, dat het bericht ook in de (regionale) kranten zou komen. Maar dat ging wel wat ver en stuurde Hester snel een berichtje Gert of hij wel wist op welke dag woensdag viel en dat een berichtje op de website en FB in dit geval wel zou volstaan. Toen ging er bij onze redacteur een lampje branden.

oefenwedstrijd AC 01042915 220pxEn dit allemaal terwijl Marco lekker met zijn pupillentraining bezig was en Hester het stoom uit de oren kwam en ik denk bij Gert ook. Hester en Gert zijn er maandagavond druk mee geweest om het persbericht te annuleren en wat al niet meer zij. En Marco kon niet meer stoppen met lachen toen hij dit allemaal hoorde thuis op de bank. Voor hem was deze 1 april grap maandagavond al geslaagd!

Al met al is deze 1 april grap goed geslaagd. De meeste pupillen, hun trainers en anderen kwamen woensdagavond de baan op in de waan dat ze op de foto mochten met ADAM. Er zijn zelfs mensen van buiten Climax gekomen, die het artikeltje op Edestad.nl (waar het maar heel even op heeft gestaan) hadden gezien in deze grap zijn getrapt.

De PR commissie kan de grap wel waarderen en ziet in de komst van ADAM publiciteit voor Climax. Daarom heeft Marco contact opgenomen met de organisatie van het EK Atletiek in Amsterdam, waar men het overigens een erg goede grap vond. Helaas was het niet meer te regelen om ADAM tijdens onze jubileumwedstrijd op 27 juni te laten komen. Maar op zaterdag 12 september tijdens de finale van de pupillen Stedencompetitie bij Climax staat ADAM gereserveerd en zal hij waarschijnlijk echt komen! (Geen grap.)

Hieronder vind je een link naar de foto’s van de ook zeer geslaagde oefenwedstrijd van de pupillen op woensdagavond 1 april jl. Met dank aan de hulp-ouders en juryleden die hebben geholpen.

https://picasaweb.google.com/103828310738750252940/OefenwedstrijdAthtleticsChamps#