Hallo allemaal,

Ten eerste bedankt voor alle lieve en leuke berichtjes die ik van Climax leden/atleten/bestuur heb gehad!

20160709 EK Amsterdam Climax tribuneDit weekend was het EK atletiek in Amsterdam. Velen van jullie zullen wel op tv gekeken hebben of zelfs in het stadion hebben gezeten. Zelf had ik niet veel tijd om te kijken, want ik mocht mee lopen met de 4x400m estafette meiden. Het was een geweldige ervaring! Zo'n groot evenement vindt niet vaak plaats in ons eigen kikkerlandje. Op bijna alle avonden was het stadion dan ook helemaal uitverkocht, echt waanzinnig!

Op zaterdagmiddag kwam ik in actie en liep de serie 4x400m als derde loopster. Bij het opstaan die dag voelde ik al veel zenuwen, maar ik had er ook kei veel zin in. Eenmaal op de inloopbaan voelde alles goed en het lichaam was fit. Met de meiden liepen we in de serie een nieuw Nederlands record en mochten we door naar de finale!

De finale was zondagavond, het slotnummer van de EK. Na onze eerste race kwamen de gedachten van de Spelen in Rio ineens dichtbij.... Het zit zo dat een land minimaal 2x moet lopen en met het gemiddelde van die tijden kom je op de wereldranglijst. De beste 16 landen van de wereld worden dan uitgenodigd om op de Spelen te lopen.

20160711 EHovenkamp 4x400 EK Amsterdam2Onze coach had berekend dat we ongeveer dezelfde tijd als in de serie moesten lopen om in die top 16 te komen, dus dat was ons doel! We gingen de finale in met de focus op Rio, alles was mogelijk.

In de opstelling voor de finale was een kleine wijziging, maar ik bleef nog steeds 3e loopster. Het publiek stond helemaal achter ons en moedigde ons zo hard mogelijk aan! Dat gaf echt een kick! We rende allemaal zo hard als we konden en waren na afloop helemaal kapot. We eindigde als 7e van Europa, maar belangrijker voor ons was die tijd.... zal het genoeg zijn.....

20160709 EHovenkamp 4x400 EK Amsterdam 350pxEen paar dagen later sloot de limiet periode en stonden we 15e op de wereldranglijst!!! Maar officieel bericht van de IAAF (internatioale atletiekfederatie) liet op zich wachten. Dus ik zat een paar dagen in spanning te wachten. En woensdagochtend kwam eindelijk het verlossende bericht: we mogen naar Rio toe!!

Het EK was een mooie ervaring, die ik nooit meer zal vergeten. Vooral het enthousiaste publiek heeft een grote indruk op me gemaakt.

Groetjes,
Eva

foto's: Annemieke Kleinhout