G-team-climax-jan-2016-220pxHet is al weer een aantal jaren geleden dat ik het trainerschap van de G-atleten heb overgenomen van Paul Bolks. En volgens mij gaat de geschiedenis van de G-atleten zelfs nog terug naar Henk Lenderink. En nu, voor mij een aantal trainersdiploma’s later, is het inmiddels uitgegroeid tot een hecht groepje. En een fanatiek groepje kan ik ook wel zeggen.

In het begin waren er nog wel veel wisselingen, ook omdat veel atleten van Karakter kwamen. En daar waren kinderen vaak niet voor lange tijd geplaatst. Nu is er inmiddels een harde kern van zo’n negen atleten ontstaan die al een behoorlijke tijd bij Climax rondlopen. Er wordt wekelijks getraind op de donderdagmiddag, meestal in een volle bezetting. We werken dan met een heus jaarplan en trainen over het algemeen zeer serieus (maar wel met een flinke dosis humor). Ook bereiden ons met regelmaat goed voor op de wedstrijden die regelmatig voorbijkomen.

G-team-climax-jan-2016-350pxEn wat betreft die wedstrijden gaat het ook steeds mooier worden voor onze G-tjes. Was er een aantal jaren geleden nog maar een enkele wedstrijd voor G-atleten, nu hebben ze inmiddels een ruime keuze. Sinds een aantal jaren mogen we meedoen aan de stedenwedstrijden voor CD-junioren en doen we ook regelmatig mee met wedstrijden van AV ’34 (zij hebben ook een grote en gedreven G-groep), en zij bij ons. Daarnaast is er ook in de winterperiode een indoorwedstrijd voor G-atleten in Utrecht. En als klapper ook nog de tweejaarlijkse Special Olympics, een landelijk meerdaags toernooi voor atleten met een verstandelijke beperking (onze G-tjes dus). Daar hebben we afgelopen jaar al een mooi dagje voorpret van gehad. Dus we hopen dat we dit jaar ook mee mogen doen met het echte toernooi.

G-team-climax-jan-2016-300pxDit alles kan ik natuurlijk niet alleen. Tijdens trainingen wordt ik vaak geholpen daar een heuse assistent-trainer (m’n dochter) en bij de wedstrijden kunnen we ook altijd rekenen op de steun van een aantal (pleeg)ouders. Zonder deze mensen was trainen en wedstrijden bezoeken een stuk moeilijker. Dus aan iedereen rondom het G-team een groot compliment en bedankt voor alle hulp, ooit, nu en in de toekomst.

Nieuwe G-atleten zijn altijd welkom!

Als slot nog een stukje reclame. Mocht er in je familie of omgeving nog iemand rondlopen met een verstandelijke beperking en mocht diegene ook wel eens zin hebben in een leuk uurtje atletiek, kom dan gerust een keer naar de baan. Elke donderdag van 16.00 tot 17.00 uur zijn we daar te vinden.

Jan Gert Jansen