nieuwsbrief 2017 2 KimberleyBos01Onlangs werd Climax-atlete Kimberley Bos, samen met clubgenote Eva Hovenkamp, uitgekozen voor het Gelders Tiental. Reden daarvoor is onder andere de goede resultaten in haar eerste World Cup seizoen. Het is alweer drie maanden geleden dat Kimberley haar verhaal deed in de nieuwsbrief van Climax en sindsdien is er veel gebeurd. Graag praat ze ons weer even bij:

"Inmiddels is de tijd gevlogen en heb ik er alweer zes World Cups opzitten en ben ik onlangs naar Korea gevlogen voor de laatste World Cup van dit seizoen. Maar wat is er sinds mijn laatste verhaal eigenlijk allemaal gebeurd. Heel en heel veel als je mij vraagt. In dit verslag een korte terugblik op de afgelopen maanden van hard werken, vallen en opstaan, genieten en heel veel leren.

Dit seizoen is mijn eerste World Cup seizoen dat voor mij als doel heeft om zo veel mogelijk te leren op weg naar de kwalificatie voor de Olympische Winterspelen in Pyeongchang (Zuid-Korea) volgend jaar. Dat betekend dat er hard gewerkt wordt uiteraard. Doorgaans ziet een dag voor mij er als volgt uit. Net als iedere hardwerkende Nederlander rol ik heerlijk vroeg mijn bed uit voor het ontbijt, waarna ik naar de baan vertrek voor de eerste verkenning, ook wel het baanlopen genoemd. Na het baanlopen is het tijd om het materiaal in orde te maken en een goede warming-up te draaien voordat ik kan afdalen met de slee. Na met 120 km/h over het ijs te zijn gegleden, wordt thuis alles netjes uitgestald om te drogen: schoenen, ijzers, speedsuite en handschoenen. Daarna is het lunchtijd. nieuwsbrief 2017 2 KimberleyBos02Voor mij zit de trainingsdag er dan nog niet op. Na het eten is het tijd voor een kracht- ofwel sprinttraining om de start lekker snel te houden. Ja, voor ons ook erg belangrijk. Nadat de benen lekker uitgeput zijn, mogen die lekker uitrusten en gaat het brein weer hard aan het werk. Tijd voor de video analyse van de sleetraining. Lijnen bestuderen en uitvinden waar je nog net een paar tienden van je eigen tijd af kunt snoepen. Als ik daar eenmaal uit ben en een plan heb voor de volgende dag is het tijd voor het avondeten een beetje ontspanning en lekker vroeg mijn bed weer in.

Al die uren trainen hebben in de afgelopen maanden geleidt tot erg goede wedstrijdresultaten in Europa. In de tweede week van januari werd ik in Winterberg 5de op het Europees Kampioenschap, een week later ook 5de in de World Cup en nog eens een week later nogmaals 5de bij het Wereld Kampioenschap voor Junioren. Samen met de andere World Cup resultaten van dit seizoen betekent dit momenteel de 11de plaats op de wereldranglijst, wat ver boven mijn eigen verwachtingen is van dit World Cup seizoen. Daarnaast betekent het ook dat kwalificatie voor de Olympische Spelen volgend seizoen nu wel heel dicht bij komt.

De komende twee weken ben ik nog in Korea om de Olympische baan te verkennen en hier de laatste World Cup van het seizoen te draaien. Tot nu toe gaat het hier ook erg goed. Er valt nog veel te leren, maar elke dag gaat het een beetje sneller! Lekker trainen nu voor een toptijd volgend jaar in februari."

Groetjes,
Kimberley