Winterberg 2017 1 Foto Viesturs Lacis 300pxTussen het reizen, de trainingen en de wedstrijden door vond Kimberley Bos weer even tijd om iets voor haar clubgenoten bij Climax te schrijven. Nog even en dan kan de Climax-atlete met Kerst thuis even bijtanken voor de laatste eindsprint richting kwalificatie voor de Olympische Spelen in Pyeongchang.

"Het is weer zo ver. Er wordt weer druk gesleept met kerstbomen, de lampjes worden opgehangen en de kerstversiering van zolder gehaald. Ik heb niet de tijd om mee te doen aan al het versieren, want ik ben druk aan het sleeën. Ik reis van baan naar baan om elke weer ergens anders mijn best beentje voor te zetten voor een goed resultaat. Maar ook ik mag binnenkort even thuis bijkomen van alle drukte, spanning en snelheid. Voor mij zijn de feestdagen vooral thuisdagen.

Begin oktober ben ik vertrokken naar Noord-Amerika om mijn seizoen te starten op mijn nieuwe slee. Eerst een aantal weken trainen om met die nieuwe slee en goed gevoel te krijgen. Na vier trainingsweken begonnen in de eerste week van november de eerste wedstrijden. Dit jaar werd de World Cup afgetrapt in Lake Placid, VS. Vanaf daar reisden mijn teamgenootje Joska Le Conté en ik door naar Park City, de locatie van de tweede Amerikaanse baan, gelegen aan de andere kant van het continent. Om vervolgens in Whistler, Canada, de derde en laatste World Cup in Noord-Amerika te sleeën.

2017 nw slee kimberley 250pxVanaf Noord-Amerika ben ik even thuis geweest. Kon ik mooi even bijkomen van de eerste paar weken, hier en daar een interview geven en uiteraard weer eens op de atletiekbaan van Climax trainen. Na zeven weken van huis was dat wel erg prettig. Na vijf dagen was het echter alweer tijd om in de auto te stappen naar Winterberg. Het is wellicht niet ver, slecht drie uur vanaf Ede, maar je bent toch weer weg. Winterberg was de locatie voor World Cup 4. Vanaf daar weer direct door naar Oostenrijk voor World Cup 5. En zo ben ik alweer twee weken weg.

Skeleton is een geweldige sport, je reist veel, krijgt veel te zien en ik vind het dan ook ontzettend gaaf om te doen. Baan voor baan af steeds weer een nieuwe uitdaging. Alles opzij voor dat ene doel; de Olympische Spelen in februari. Maar de kerstdagen blijven voor mij wel iets moois, omdat ik dan zo midden tussen het reizen door even twee dagen kan genieten van het thuis zijn. Gezellig met de hele familie bij elkaar. Lekker eten, een spelletje spelen of een kerst film kijken. Het maakt niet uit zolang het maar gezellig is. Want voor het nieuwe jaar begint, ga ik alweer op pad naar de volgende wedstrijd en moet ik ze allemaal weer weken missen!

Ik wil jullie van mijn kant allemaal een hele fijne en gezellig kerst wensen!"

Groetjes,
Kimberley

foto Winterberg: Viesturs Lacis (website http://kimberleybos.nl)

 

Aanvulling door de redactie:
Vorige week bij de WorldCup in Winterberg had Kimberley pech met de weersomstandigheden, maar vandaag (15-12-2017) heeft ze in Igls (A) aangetoond tot de wereldtop te behoren. Met de zevende plaats in de wereldbekerwedstrijd, op slechts 34/100 sec. van de zilveren medaille, zette ze haar beste prestatie van dit seizoen neer en deed ook goede zaken in de strijd om een olympisch ticket. Kimberley moet half januari in de toptwaalf van het wereldbekerklassement staan om in februari naar de Winterspelen in Pyeongchang te mogen. Door dit resultaat in Oostenrijk komt ze weer aardig in de buurt van die twaalfde plaats.

Aan de hand van de uitslag van deze wereldbekerwedstrijd werden ook de Europese titels verdeeld. De titel bij de vrouwen ging naar winnares Jelena Nikitina uit Rusland. In het EK-klassement eindigde de Climax-atlete als vijfde. Nikitina is omstreden, omdat haar naam ook opdook in het grootschalige Russische dopingschandaal rond de Winterspelen van Sotsji (2014). Ze is door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) levenslang uitgesloten van deelname aan de Spelen.