Kimberley Winterberg 250x250pxHet leven van een topsporter is niet gemakkelijk. Wie iets wil bereiken, moet er veel voor over hebben. Kimberley Bos was na haar deelname aan de Worldcup wedstrijd in Sankt Moritz even thuis in Ede. Veel tijd om bij te komen heeft ze niet, want de volgende wedstrijd staat alweer gepland. Toch vond de Climax-atlete even de tijd om voor haar clubgenoten een stukje te schrijven:

"Onlangs kon er in Nederland weer eens op natuurijs geschaatst worden. Elke winter zijn er zo wel een paar dagen waar de schaatskoorts toeslaat en Nederland massaal het ijs op gaat. Helaas mis ik deze dagen vaak, omdat ik in nog koudere plekken mijn dagen doorbreng. Nog zo’n 20 graden kouder was het afgelopen week. Ik zat dan ook op 2000 meter hoogte in het Zwisterse Alpendorp Sankt Moritz, voor alweer de 5de skeleton wereldbekerwedstrijd van dit seizoen.

De afgelopen maanden ben ik in mijn kleine Toyota Europa door gereisd met één doel. Nog harder op de slee naar beneden! Want ja, het moet nog harder om over 3 jaar op de olympische spelen in Beijing voor een medaille te kunnen gaan. Vorige jaar in Zuid-Korea kwam mijn kinderdroom uit door daar deel te mogen nemen aan de Olympische Winterspelen. De 8ste plaats smaakte echter naar meer. Dus na een welverdiende vakantie, ben ik weer hard aan de slag gegaan. Zowel op Papendal als op de atletiekbaan, hier was ik regelmatig te vinden over de zomer.

Inmiddels zit ik middenin het, wat ze met een duur woord, ‘post-olympisch’ jaar noemen. En het gaat goed. Er zijn al aardig wat verbeteringen ten opzichte van afgelopen jaar. Nog niet direct zichtbaar in de World Cup resultaat, maar met name aan de slee is gesleuteld en aan de stuurmanskunsten wordt hard gewerkt. Met als gevolg dat de ene wedstrijd heel goed gaat en ik op de andere wedstrijd net de plank mis sla. Maar allemaal om erachter te komen wat wel en wat juist niet werkt, om zo te komen toch een prachtige prestatie bij de volgende Olympische Spelen.

Daarnaast ben ik aan het begin van het seizoen gevolgd door twee studentes Journalistiek, die een prachtige documentaire hebben gemaakt over mijn sport en mij genaamd: “Hard IJs”. Een van deze studentes is onze eigen Climax atlete, Iris Timmer. Momenteel ben ik even thuis en heb ik het eind resultaat mogen bewonderen. Voor ieder ander die wel nieuwsgierig is naar wat ik nu zoals doe in de Winter. Op woensdag avond 13 februari wordt de documentaire vertoond in Cultura in Ede. Meer informatie vinden jullie op deze evenementen pagina: Hard IJs in Cultura. Graag wel even aanmelden van te voren via .

Sigulda 2018 220pxHelaas kan ik er zelf niet bij zijn, want volgende week vertrek ik alweer naar Noord-Amerika. Daar zullen de laatste 3 wereldbekerwedstrijden plaats vinden en niet geheel onbelangrijk het WK begin maart.

Het WK is voor mij het hoogtepunt van dit seizoen. Doel is om daar alles wat ik heb bijgeleerd over het sleeën afgelopen jaar te laten zien en een mooi resultaat neer te zetten. Wat een behoorlijke uitdaging zal worden, omdat de wedstrijd in het Canadese Whistler is. De baan zal bij de meeste mensen bekend staan als de wedstrijdbaan van de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver, waar onze bobslee mannen helaas niet naar beneden gingen. Een wedstrijd waar ik zelf ontzettend naar uitkijk, omdat het een leuke uitdaging is!

Ik ga snel verder met de was doen en mijn koffer inpakken voor mijn volgende reis. Wil je mij blijven volgen, hou dan mijn website, kimberleybos.nl, of via de sociale media uiteraard."

Kimberley Bos