nightrun2014 220pxIn heel Nederland werd de Night Run op zondagavond gehouden en in Ede op dinsdagavond. Ach … waarom ook niet. De Night Run werd voor de eerste keer in Ede gehouden en werd georganiseerd door Runnersworld en Climax. Een deel van het inschrijfgeld was voor een goed doel: het Longfonds. Rond 19.30 uur verzamelden de lopers zich in de winkel van Runnersworld en een aantal bleef buiten. Het was 5 graden en er stond geen wind, dus dat ging ook prima. De inschrijving kende een maximum van 200 lopers en een week voor de Night Run waren alle plaatsen vergeven. Niet alle 200 lopers waren er, maar het grootste deel wel.


De gezamenlijke warming up, verzorgd door Climax-trainer Davey Beuving, was voor de ingang van de Media Markt. Altijd grappig om een grote groep te zien huppelen en rekken en strekken. De meeste lopers hadden hier en daar een lampje, maar er waren ook lopers bij die echt hun best gedaan hadden. Ik ontwaarde zelfs 2 bruidjes die de trouwjurk volgehangen hadden met lampjes. Geen waterposten, geen tijdwaarnemingsmatten en geen opgeblazen start- en finishboog, maar wel een écht startpistool !

De route ging via de Grotestraat naar het “Avondvierdaagse-tunneltje” richting Restaurant Amadeus. Daar was het keerpunt, na ongeveer twee en een halve kilometer. Die weg is echt heel erg donker, maar door alle lampjes en “glow in the dark” dingen, was er wel wat asfalt zichtbaar. Op de terugweg kon je (net voorbij Restaurant Vroeger) kiezen: rechtdoor voor de 5 kilometer, of rechtsaf voor de 7 kilometer.

Bij elke kruising of T-splitsing stonden vrijwilligers van Climax. Super dat deze mensen hun vrije avond opofferen voor deze belangrijke taak ! Bij de finish, een afzet lint dat bij de doorkomst netjes omhoog gedaan werd, stond een handjevol mensen te klappen voor de binnenkomende lopers. Bij Runnersworld stonden mandarijnen en bananen klaar en konden we deze zeer geslaagde avond afsluiten.

Frank Bakker