20180521 Roparun Team Climax aan finish 220pxTeam Climax Ede, ons Roparunteam, heeft de Roparun 2018 volbracht. Na een jaar van geld inzamelen voor de palliatieve zorg ten behoeve van kankerpatiënten werd in het afgelopen pinksterweekend de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam volbracht. Niet alleen een uitdagende sportieve inspanning, maar ook een logistiek hoogstandje.

Met een vrachtwagencombinatie, 2 personenbusjes, 9 fietsen, proviand, materialen, 8 hardlopers, 4 fietsers, 4 chauffeurs/navigators, 1 vrachtwagenchauffeur en 3 cateraars/verzorgers 24/7 door Frankrijk, België en Nederland. Met een gemiddelde van ca.11 km/h werden 531 kilometers afgelegd. Dag en nacht een hardloper op de weg die begeleid wordt door twee fietsers, de cateraars en verzorgers die bijna continue in touw zijn. Een doordachte operatie, waarbij niemand gemist kan worden en waarmee zo’n €17.500 voor het goede doel is opgehaald. Een enorme teamprestatie en iedereen weer veilig thuis.

20180521 Roparun Team Climax fouragerenVorig jaar september begon een groep mensen aan de uitdaging die Roparun heet. Sommigen kenden elkaar, maar er waren ook nieuwe gezichten. 20 individuele Roparunners die zich van een groep transformeerden tot een team, tot team Climax Ede 2018.

De Roparun is als evenement een snelkookpan van emoties. De inspanningen die geleverd moeten worden, het slaapgebrek, iedereens persoonlijke gevoelens en karakters hebben het team op de proef gesteld. Het team bleef kaarsrecht overeind en groeide meer en meer. Moeiteloos werd zonodig van rol gewisseld, teamleden ondersteunden elkaar als iemand het moeilijk had en deelden met elkaar het onbeschrijfelijke moment van de finish in Rotterdam. Te lezen op nu.nl (22/05) “het Roparun-virus, elk jaar ga je kapot en toch ga je daarna weer” en zo is het. Het was fantastisch.

Chantal, Conny, Tica, Anneke, Sandra, Klazina, John, Wietse, Han, Robin, Kees, Jan, Henk, Jacob, Bert, Wiebe, Arjan, Marc, Eric, en Cees bedanken iedereen voor de belangstelling, ondersteuning en donaties.