foto,trainingstijden,categorie,trainers
Trainingstijden
 • Trainingstijd
  Dinsdag 19.30-21.00 uur
 • Trainingstijd
  Donderdag 19.30-21.00 uur
Contact
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Categorie
Expert
Ambitie & doel
BERT staat voor ‘Bewust En Regelmatig Trainen’. De lopers binnen deze groep willen graag: sneller worden, een langere afstand (marathon) lopen of hun prestaties op peil houden. Omdat in deze groep de deelnemers al de nodige loopervaring (trainingsleeftijd) hebben, zoeken we naast het aanbieden van nieuwe trainingsprikkels ook de winst in een nog betere looptechniek. Door bewust te zijn van de (romp)houding, voet-plaatsing, reactieve afzet, ontspannen schouders en inzet van de armen kan de loopbeweging efficiënter worden en de kans op blessures worden verminderd.
Tempo & afstand
Van de deelnemers wordt verwacht dat er minimaal 60 min. in een tempo van 12 km/uur of hoger gelopen kan worden. Richtlijn om te kunnen instromen in deze groep is netto tijd van 50 min. op een 10 km loopevenement zoals de Horaloop.
Inhoud training
Er wordt gevarieerd getraind. Aan de hand van een planning wordt er in het voorjaar en in het najaar naar een loopevenement toegewerkt. Trainingsvormen die aan bod komen zijn: interval, duurloop, tempoduurloop, fartlek (vaartspel), spelvormen en testlopen. Er wordt tijdens de trainingen aandacht besteed aan core stability- en krachtoefeningen. Oefeningen die de looptechniek ten goede komen ontbreken zeker niet in het trainingsprogramma. De twee trainingen op dinsdag- en donderdagavond zijn gericht op kwaliteit en snelheid. Naast deze twee trainingen wordt er van de deelnemers verwacht dat er zelf minimaal één training, gericht op duurvermogen, wordt uitgevoerd. Hiervoor worden door de lopers zelf afspraken (tijd en afstand) over gemaakt op onze facebook pagina. Op zondagmorgen is er altijd wel een groepje, dat een duurloop door de mooie bosrijke omgeving gaat doen.
Deelnemers
‘Op papier’ bestaat de groep uit ruim 20 runners. Op een trainingsavond zijn er gemiddeld ca. 15 deelnemers. De verhouding man – vrouw is ong. 70% - 30%. De oudste in de groep is begin 60 en onze jongste runner nadert de 30 jaar. Loopervaring is er van meerdere marathons tot binnenkort een eerste halve marathon lopen.
Wedstrijden & evenementen
Lopers kiezen individueel voor hun eigen loopevenementen. Regelmatig wordt er in groepsverband ingeschreven voor evenementen zoals o.a. Twente landgoedmarathon, de Berenloop – Terschelling en Derde Kerstdag Loop. Ook een gezamenlijke deelname aan de door Climax georganiseerde Heiderun en Horaloop is voor deze loopgroep vanzelfsprekend.
Extra info
Naast de prestatie houden we ook van ‘het goede leven’. Jaarlijks wordt er door een of meerdere lopers een etentje georganiseerd. Regelmatig vinden we wel een of andere reden om een avondje te borrelen.
Trainers
 • Trainer
  Bert van Ravenswaaij
 • Trainer
  Arthur Jansen