foto,trainingstijden,categorie,trainers
Trainingstijden
  • Dinsdag 19.30-21.00 uur
  • Donderdag 19.30-21.00 uur
  • Zaterdag 9.00-10.30 uur
Contact
Categorie
Basis
Ambitie & doel
Bij deze groep word aandacht geschonken aan techniek, kracht en snelheid. De afstand wordt geleidelijk uitgebreid naar 12km.
Tempo & afstand
Snelheid 8-11km/u, Afstanden van 8 tot 12km
Inhoud training
De dinsdag en zaterdagtrainingen zijn steeds een wisselende mengvorm tussen techniek, kracht, snelheid en vooral ook veel lachen. Het streven is om de groep steeds weer te verrassen, door zowel afwisselende omgevingen als iets anders te doen dan je zou verwachten. De afstand wordt geleidelijk uitgebreid naar de 12km. Het voordeel van de zaterdagtraining is dat er het hele jaar in het bos gelopen kan worden. Ook wordt er in de winter op dinsdag regelmatig in Wageningen Hoog getraind en op zaterdag vaak op andere mooie plekjes in de omgeving. De facultatieve donderdagtraining (ging alleen door als de trainer kon, maar inmiddels gaat de groep ook zonder trainer op pad) is een LSD-training (long, slow distance) waarbij het accent op een extensieve interval ligt. We vertrekken afwisselend vanaf Climax en vanaf het huis van één van de deelnemers (en we hebben leden in Ede, Wageningen, Bennekom, Veenendaal en Otterlo). Het biedt de lopers die op dinsdag of zaterdag niet kunnen de gelegenheid om toch voldoende trainingskilometers te maken.
Deelnemers
De meeste lopers zijn doorgestroomd vanuit de 5tot8km groep. Op papier is de groep zo’n 45 lopers groot, maar op de dinsdag lopen er gemiddeld zo’n 25, op de zaterdag 20 en de donderdag nog iets minder. Iets meer vrouwen dan mannen (65% - 35%) en een gemiddeld geboortejaar van 1970.
Wedstrijden & evenementen
Naast de “verplichte” Horaloop, Groot Ginkelseloop en clubkampioenschap proberen we een aantal lopen in groepsverband te doen. Bergrace, Kippenren en Rondje om de koepel zijn voorbeelden. Daarbij loopt een deel van de groep 5km en een groeiend deel van de groep 10km of verder.
Extra info
De groep heeft een eigen (besloten) facebookpagina en groepsapp. Waarop de trainer het programma kan delen. De groep is zelf een fantastische traditie gestart om de trainer een enorm kerstpakket te geven, waar dan weer koffie drinken bij de trainer op zijn verjaardag tegenover staat. Maandelijks koffiedrinken na de training en een loopgroepetentje horen ook bij de neveneffecten van deze groep. Kortom, neem je het leven niet al te serieus dan heb je tussen 8 en 12km volop loopplezier.
Trainers
  • Marco Harms