foto,trainingstijden,categorie,trainers
Trainingstijden
 • Trainingstijd
  Woensdag 19.00-20.30 uur
 • Trainingstijd
  Zaterdag 9.00-10.30 uur
Contact
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Categorie
Basis
Ambitie & doel
De opzet van de trainingen is om als groep lekker bezig te zijn met bewegen en dan gericht op het hardlopen.
Tempo & afstand
De gebruikelijke loopsnelheid van de deelnemers ligt tussen de 8 en 11 km per uur. Afstand tussen de 6 en 10 km.
Inhoud training
Op woensdag is de opzet om “kort” werk te doen. We letten dan op looptechniek en bevorderen looptechniek zonder dat daar elke keer duidelijk de aandacht op wordt gevestigd. Het woensdagprogramma varieert elke week van inhoud. In de zomer is het bos ons trainingsgebied. In de winter wordt er op straat gelopen in goed verlichte straten, waarbij gelet wordt dat er niet al te veel verkeer is zodat de veiligheid gewaarborgd wordt. Op zaterdag is de opzet “duurloop". We variëren dan in tijd of afstand. We lopen dan in het bosgebied in de buurt van ons clubhuis. Ook hier is de opzet een variatie aan trainingsinhoud waarbij ook elke deelnemer aan z’n trekken komt. De duur van de trainingen is meestal tussen de 75 en 90 minuten. Dit van vertrek tot terugkomst clubhuis.
Deelnemers
Het is een zeer gemengde groep van mannen en vrouwen van jong tot oud. De onderling sfeer is vriendschappelijk en de sociale betrokkenheid is hoog. Iedereen laat de ander in zijn waarde en heeft respect voor de prestatie van de ander ondanks het verschil in kunnen van de ander.
Extra info
Op de eerste woensdag van de maand gaan we na afloop van de training samen koffie drinken en 1 keer per jaar met z'n allen uit eten. Er is een “lief en leed” potje die door iemand uit de groep wordt beheerd.
Trainers
 • Trainer
  Gerard Hendriksen
 • Trainer
  Frank Bakker