foto,trainingstijden,categorie,trainers
Trainingstijden
  • Trainingstijd
    Dinsdag 19.00-20.30 uur
  • Trainingstijd
    Zaterdag 9.00-10.30 uur
Contact
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Categorie
Basis
Ambitie & doel
Deze groep richt zich op 10 km.. Lopers met een langere afstandswens zijn ook welkom, dan probeer je samen met de trainer extra stimulans/opbouw te krijgen/vinden.
Tempo & afstand
9 t/m 12 km/u bij 8 - 15 km
Inhoud training
In de planning staat de kern van de training in km's of tijd en in welke hartslagzone. We proberen 1x per jaar een zolads test (hartslag zones) en een coopertest af te nemen. De training bestaat uit een warming-up, kern en cooling down. We zullen ook regelmatig loopscholings oefeningen doen. Er wordt geprobeerd om de trainingen afwisselend te houden door verschillende routes te nemen en duurloopjes en intervallen af te wisselen.
Deelnemers
De groep bestaat uit 40 personen. Deelname training 15 tot 30 lopers. De leeftijd varieert van 22 t/m ongeveer 70 jaar. De één loopt voor de gezelligheid en de ander is serieus aan het trainen voor een evenement/wedstrijd, of om aan de conditie te werken.
Wedstrijden & evenementen
De trainingen richten zich vooral naar een, vooraf afgestemde, prestatie bij de loopevenementen in juni en oktober. Tussenliggende loopjes behoort bij de trainingen.
Extra info
De loopgroep is in april 2012 ontstaan uit de Start to Run clinic. De communicatie met de groep gebeurt mondeling tijdens de trainingen, via mail, Facebook (gesloten groep) en WhatsApp. Jaarlijks wordt door de lopers een etentje georganiseerd en maandelijks wordt er na de training wat gedronken. De lopers hebben een drankpotje en een “lief en leed”potje welke ze zelf beheren. Gezelligheid is van groot belang. Het is een groep waar met plezier training aan wordt gegeven. Ze zijn sociaal en waarderen elkaars resultaten.
Trainers
  • Trainer
    Henk Warris