foto,trainingstijden,categorie,trainers
Trainingstijden
  • Dinsdag 19.00-20.30 uur
  • Zaterdag 9.00-10.30 uur
Contact
Categorie
Basis
Ambitie & doel
Deze groep richt zich op 10 km. Lopers met de wens een langere afstand te lopen kunnen door Ron extra worden gecoacht.
Tempo & afstand
10 tot 14 km/u bij 8 - 15 km
Inhoud training
In de planning staat de kern van de training en het accent ( techniek, kracht, snelheid, duurvermogen) in de trainingsweek. De volgende testen worden 2 x jaarlijks uitgevoerd; Zoladz - en Coopertest. Tevens zijn de trainingswedstrijden een meetgraad welke gebruikt worden voor de trainingsintenties. Training op hartfrequentie zit regelmatig in het programma. Op de dinsdag en zaterdag worden trainingen aangeboden voor de basisgroep.
Deelnemers
De groep bestaat uit 55 personen. Deelname training25 tot 35 lopers.
Wedstrijden & evenementen
De trainingen richten zich vooral naar een, vooraf afgestemde, prestatie bij de loopevenementen in juni en oktober. Tussenliggende loopjes behoort bij de trainingen.
Extra info
De loopgroep is in april 2012 ontstaan uit de Start to Run clinic. De communicatie met de groep gebeurt mondeling tijdens de trainingen, via mail, Facebook (gesloten groep) en WhatsApp. Jaarlijks wordt door de lopers een etentje georganiseerd en maandelijks wordt er na de training wat gedronken. De lopers hebben een drankpotje en een “lief en leed”potje welke ze zelf beheren. Gezelligheid is van groot belang. Het is een groep waar met plezier training aan wordt gegeven. Ze zijn sociaal en waarderen elkaars resultaten.
Trainers
  • Henk Warris