foto,trainingstijden,categorie,trainers
Trainingstijden
  • Trainingstijd
    Maandag 19.00-20.30 uur
  • Trainingstijd
    Woensdag 19.00-20.30 uur
Contact
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Categorie
Gevorderden
Ambitie & doel
Plezier en actief bezig zijn met de hardloopsport. Door een gevarieerde training willen we voor iedere loper voldoende uitdaging bieden.
Tempo & afstand
Gemiddeld tempo 9 tot 12 km/u Afstand tussen 10 - 12 km
Inhoud training
De meeste trainingen starten vanaf Climax. Tijdens de zomertijd willen we zoveel mogelijk genieten van de natuur in het bos. Tijdens de wintertijd gaan we met de groep naar verschillende goed verlichte locaties. Op maandag is een gevarieerde intervaltraining. Niet alleen trainen op verschillende snelheden en zones maar ook aandacht voor looptechnieken en loophouding. Op woensdag is vaak een duurloop training. We maken vaak meerdere routes per training zodat elke loper een route kan kiezen. Een training bevat een aantal vaste onderdelen. We starten met rustig 'inlopen'. Nadat we rustig hebben ingelopen doen we een aantal 'losmaak' oefeningen. Nadat de spierspanning weer opgebouwd is, gaan we verder met 'loopscholing'. De loopscholing komt dan terug in de 'kern' van de training. Aan het eind van de training gaan we rustig uitlopen richting het clubgebouw en in de buurt van het clubgebouw zullen we de 'cooling down' met zijn allen doen.
Deelnemers
De groep bestaat uit ervaren lopers. De trainingen zijn wel zo ingericht dat ook een iets minder ervaren loper kan aanhaken. Het aantal deelnemers per training varieert. Als je een keer wil meetrainen laat het de trainer even weten door gebruik te maken van het mailadres.
Wedstrijden & evenementen
De lopers doen aan diverse wedstrijden/evenementen mee. De trainingen worden hier eventueel op aangepast. Vanuit Climax hebben we de Heiderun en de Horaloop als evenement op de planning staan. Tijdens de trainingen wordt aandacht besteed aan deze evenementen.
Trainers
  • Trainer
    Marc Reesink