Nieuws

Zaterdag 18 september hebben zes meiden van de meisjes C junioren meegedaan aan de landelijke C finale van de competitie bij AV Typhoon in Gorinchem. In totaal 396 atleten kwamen uit het hele land, van Groningen tot Maastricht, en vertegenwoordigden in totaal 37 verenigingen in 4 categorieën. Eline Gerritsen, Sjors Koekoek, Arine Voskamp, Nienke de Jong, Geanne Visser en Lisa Navarro hebben goed gepresteerd, maar hadden te maken met een heel sterk veld. De beste prestaties waren een 5e plaats voor Eline Gerritsen bij verspringen (4,63 meter) en een 8e plaats voor Lisa Navarro bij het kogelstoten (8,90 meter).

Climax Pupillen Stedenwedstrijd Deventer 18 september 2021

Deventer, 18 September - Eindelijk was er dit seizoen dan een Stedenwedstrijd voor de pupillen. Met lachende gezichten van de pupillen en een stralende zon waren de ingrediënten voor een prachtige wedstrijd aanwezig. In Deventer was het een succesvolle dag voor de pupillen van Climax met een 1e en 2e plaats.

Tussen 2004 en 2011 maakten ze furore, de mannenploeg van Climax. Het begon voor de mannen met deelname aan de European Champion Clubs Cup for Juniors in Gateshead (GB) en het eindigde ongeveer in 2011 bij het NK Teams. Onlangs werden de geruchten bevestigd: de gouden generatie van Climax komt weer samen in actie. Ze willen volgend seizoen samen deelnemen aan de Master-competitie!

Eind vorige maand heeft Climax afscheid genomen van Ron d'Hamecourt. Om persoonlijke redenen is Ron gestopt met het geven van hardlooptrainingen. Daarom was er na afloop van zijn laatste training een klein afscheidsfeestje.

In het weekend van 10 tot 12 september vonden in Amersfoort de NK voor junioren plaats. Celine van Heerikhuizen wist na een zilveren medaille bij haar geliefde 800 meter ook een bronzen medaille te veroveren bij de 200 meter sprint. Op de 1500 meter lukte het haar niet de finale te bereiken. De enige andere Climax atleet die verder kwam dan de series, was Evelyn Navarro die op de 200 meter de halve finale bereikte.

Liv Pennock ging niet als favoriete naar de Nationale D Spelen, maar won zondag 13 september goud op beide sprintafstanden: de 60 en 150 meter. De Climax-Atlete verbeterde tevens het clubrecord op de 150 meter voor de meisjes junioren D.

Dorine van Leeuwen deed goede zaken bij het NK meerkamp voor junioren in het weekend van 4 en 5 september in Assendelft. In haar allereerste zevenkamp verbrak zij het clubrecord voor meisjes U18 met een puntenaantal van 4181, maar liefst 400 punten meer dan het oude record van Birgit ter Horst uit 2003. In het klassement eindigde zij op een tiende plaats. Op de individuele onderdelen stootte Dorine de kogel ook nog eens 44 cm verder dan haar clubrecord van vorige week. 

Afgelopen weekend namen Climax junioren deel aan diverse wedstrijden. Hoogtepunt was het clubrecord voor Dorine van Leeuwen bij het kogelstoten voor meisjes U18.

Na haar recente records op de 800 en 1500 meter, zou je bijna vergeten dat B-junior Celine van Heerikhuize ook een snelle sprint in de benen heeft. Vrijdagavond 6 augustus dook zij in Utrecht ruim onder het clubrecord op de 400 meter sprint. Haar tijd van 55.53 seconden is nog slechts twee seconden verwijderd van de tijden die deze zomer goed bleken voor selectie in het Olympisch 4 x 400 meter estafetteteam.

Begin juli werden op de accommodatie van Climax opnamen gemaakt voor de Campina reclames die tijdens de Olympische Spelen in Tokio op televisie uitgezonden worden. Drie bekende Nederlanders genaamd De Starters gaan met elkaar verschillende sporten van de Olympische spelen ontdekken. In Ede kregen zij tips en tricks van oud horderloper Gregory Sedoc.

Het EK voor junioren U18 in Italië werd deze zomer afgelast, maar in het Franse Franconville werd dit weekend een alternatieve wedstrijd georganiseerd. Celine van Heerikhuize mocht op zaterdag namens Nederland deelnemen aan de 800 meter. Daar werd zij knap tweede in een tijd van 2:07.53 minuten, achter de Ierse winnares en voor de Franse nummer drie. 

De uitslagen inclusief een video van laatste 100 meter: https://athle.live/challenge/60ffbd0849b12f1d8c53bd3c/fa-2

E37C29A8 1C08 4CAE 88C0 D0B5FB3DA469

Op zondag 4 juli konden de senioren eindelijk weer genieten van een competitiewedstrijd. In Harderwijk eindigden de Climax vrouwen als vijfde in de poule. Zij staan nu landelijk 14e in de 2e divisie. Celine van Heerikhuize werd tweede op de 1500 meter en verbrak met haar tijd van 4:39.08 minuten het 30 jaar oude clubrecord voor meisjes U18. De 4 x 400 meter estafetteploeg werd derde, ondanks dat het team maar liefst drie U18 junioren telde. Marathonloopster Michelle van Hooft maakte haar debuut op de 3000 meter steeplechase met een niet onverdienstelijke zesde plaats als resultaat.

Eindelijk was het dan weer zover, de CD junioren konden zaterdag 3 juli tijdens een competitiewedstrijd hun krachten meten met de rest van Nederland. En ze hebben het goed gedaan! De meisjes junioren C mogen waarschijnlijk zelfs meedoen aan de landelijke C finale op 18 september. 

Nederland doet met een groot aantal atleten mee aan de Olympische Spelen in Tokio, die op 23 juli van start gaan. In tegenstelling tot vijf jaar geleden is Climax-atlete Eva Hovenkamp helaas niet van de partij.

Céline van Heerikhuize is zaterdag bij het NK Atletiek voor senioren vierde geworden op de 800 meter. De jeugdige Climax-atlete finishte met een tijd van 2:09,22 min. helaas net buiten de podiumplaatsen.

Crossbow Coffee uit Veenendaal is nieuwe sponsor van Climax. Het sponsorcontract werd vorige week door Stefan Klumpenaar, accountmanager van Crossbow Coffee ondertekend.

De C/D competitie, senioren competitie en NK teams op 3 & 4 juli gaan door! Met de aankondiging van het kabinet om de Corona maatregelen verder te versoepelen is er weer meer mogelijk. Op de website van de Atletiekunie is te lezen dat naast de competitiewedstrijden ook officiële wedstrijden weer zijn toegestaan. 

Per 1 juli a.s. zal de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) van kracht worden.

Verenigingen en stichtingen moeten daarvoor enkele stappen doorlopen en zaken inregelen om aan de WBTR te voldoen. De wetswijziging leidt (mogelijk) tot noodzakelijke aanpassing van de statuten en het doorvoeren daarvan moet gebeuren bij de eerstvolgende statutenwijziging. Dit hoeft dus niet vóór de invoering van de wetswijziging te zijn. Daarnaast dienen de voorgenomen wijzigingen door de Atletiek Unie te worden goedgekeurd.

Climax Pupillenwedstrijd 5 juni 2021

Ruim 80 pupillen van Climax hadden zich ingeschreven voor de onderlinge pupillenwedstrijd van Climax op zaterdag 5 juni 2021. Ondanks dat er nog steeds geen toeschouwers bij aanwezig mochten zijn, was het een geslaagde dag met enthousiaste pupillen en blije gezichten.

Het ziet ernaar uit dat de competitie toch van start gaat. De eerste uitnodiging, voor de competitiewedstrijd in de 2e divisie op 4 juli bij AV Athlos in Hardewijk, is binnen.

Op zaterdag 29 mei konden de junioren en senioren t/m 26 jaar hun hart ophalen aan een onderlinge wedstrijd voor Climax leden. In prachtige weersomstandigheden werd een aantal mooie prestaties neergezet. Zo sprintte Liv Pennock de 200 meter maar liefst 1.6 seconden sneller dan het clubrecord voor D junioren. Haar tijd van 26.53 seconden was zelfs 0,02 seconden sneller dan het clubrecord bij de C junioren. Ook A-junior Joram van de Bospoort maakte indruk op de 200 meter door het clubrecord uit 2004 van Jarno Beuving te verbreken: tijd 22.52 seconden.

Climax heeft een sponsorcontract getekend met Onderstal Uitvaartzorg uit Ede. Freddy Onderstal (links) en penningmeester Wiebe Rengelink (rechts) hebben vandaag (6 mei) het drie jarige contract met hun handtekening bekrachtigd.

Climax-atlete Eva Hovenkamp is met het Nederlands estafetteam bij de WK estafette in het Poolse Chorzów vierde geworden op de 4x400 meter. Zaterdag liepen de Nederlandse vrouwen in de serie de snelste tijd, maar konden die tijd in de finale niet evenaren.

Op vrijdag 30 april vond vanwege corona voor het tweede opeenvolgende jaar de algemene ledenvergadering van Climax digitaal plaats. Voorzitter Evert Schipper heette om 19:30 uur de ingelogde leden en vrijwilligers welkom voor deze jaarvergadering. De nog niet geheel herstelde voorzitter nam de eerste vier agendapunten voor zijn rekening, waarna de vergadering verder door penningmeester Wiebe Rengelink werd geleid.

Vanaf woensdag 28 april wordt er aan de accommodatie gewerkt. Het binnenterrein kan dan een maand niet gebruikt worden. En van 14 t/m 18 juni kan door werkzaamheden ook geen gebruik van de atletiekbaan worden gemaakt.

Climax Pupillen

Zaterdag 24 april was het zover: De eerste baanwedstrijd van het seizoen 2021 voor de pupillen van Climax. Voor deze meerkamp met uitsluitend Climax pupillen hadden zich ruim 80 pupillen ingeschreven! Helaas mocht er geen publiek bij aanwezig zijn, maar dat heeft de pupillen niet weerhouden om te genieten van deze schitterende dag.

Helaas is er dit jaar met Pinksteren geen Roparun. Maar Roparun Team Climax Ede heeft wel een mooie uitdaging voor degenen die toch sportief bezig willen zijn deze Pinksterdagen. Je kunt je inschrijven voor onze virtuele run! ZLoop/fiets jij samen met ons mee?

Voor het eerst dit jaar klonk het startschot weer bij Climax. Op zaterdag 17 april was er een vervangende competitiewedstrijd, met alleen atleten t/m 26 jaar van onze eigen vereniging en uiteraard zonder publiek. De atleten genoten van deze wedstrijd in prachtig zonnig voorjaarsweer. De uitslagen staan hier.

Maandag 19 april gaat, met 3½ maand vertraging, Sport en zwem BSO Knoet eindelijk op de accommodatie van Climax van start.

Climax is begin april gestart met een trainingsgroep voor kinderen vanaf 5 jaar: de Ieniemienie Pupillen. Tijdens de trainingen staan spelvreugde, sociale vorming en de lichamelijke ontwikkeling voorop.