Nieuws

Naar aanleiding van de aangekondigde coronamaatregelen door het kabinet en de gegeven toelichting vanuit het NOC/NSF en Sportservice Ede is de accommodatie van Climax tussen 17:00 en 5:00 uur gesloten. Buiten de accommodatie mag aan groepen van maximaal 4 personen training worden gegeven. 

Foto's Pietentraining Pupillen Climax 2021

De pupillen hadden op zaterdagmiddag 27 november 2021 een echte Pietentraining, waarbij zij allemaal hun officiële pietendiploma haalden. De foto's van deze zeer geslaagde middag staan hier: Foto's Pietentraining Pupillen Climax 2021

Climax-atlete Kimberley Bos is ook vandaag bij de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Innsbruck tweede geworden. Daarmee is de Edese skeletonster zeker van deelname aan de Winterspelen in Peking, die van 4 tot en met 20 februari 2022 worden gehouden.

Helaas moet Climax de WILHELM makelaars Horaloop dit jaar alsnog annuleren. In tegenstelling tot eerdere berichten is controle van het Corona Toegangsbewijs bij de Horaloop verplicht. Doordat deelnemers in het bos van alle kanten naar de startlocatie kunnen komen, is geen sluitende controle mogelijk. Dat heeft er in geresulteerd dat Climax de WILHELM makelaars Horaloop voor 2021 moet annuleren.

Per 1 januari a.s. wordt de functie van Nieuwsbrief Eindredacteur vacant. De PR-commissie zoekt dringend kandidaten om deze functie te vervullen. Is dit misschien een functie voor jou?

In verband met het stijgende aantal corona besmettingen zijn de maatregelen om te sporten weer aangescherpt. Ook voor de accommodatie van Climax gelden vanaf 6 november 2021 nieuwe regels.

Climax BVC Wedstrijd Veenendaal 2021-2022

Veenendaal, 30 oktober 2021 - Na een afgelast BVC seizoen in 2020-2021 ging vandaag het BVC Circuit 2021-2022 wel van start. Kwintelooijen (Veenendaal) was de locatie voor de eerste wedstrijd. Op een nat, modderig en nieuw parcours met een redelijke temperatuur van rond de 13 Celsius, eindigden 4 atleten van Climax in de top drie van hun categorie.

Zondagmiddag was er op de accommodatie van Climax een last minute clinic met Ida Storm, de Zweedse recordhoudster bij het kogelslingeren.

Afgelopen week heeft het bestuur met Jarno Beuving  van BEAT EDE en Maurits Brethouwer van Fit & Perform een contract getekend om verdere professionalisering van de baanatletiek te stimuleren.

Op zaterdag 2 oktober was het weer tijd voor de clubkampioenschappen bij Climax. De dag begon met 91 pupillen waarvoor een Athletics Champs wedstrijd op het programma stond. Maar liefst 85 Junioren, Senioren en Masters schreven zich in voor het middagprogramma. Zij verbeterden maar liefst 8 clubrecords en daarnaast ook 4 nieuwe baanrecords. Foto’s pupillen | Foto’s junioren/senioren/masters  |  Foto's vrijwilligers

Na onderbreking van een jaar vanwege de corona maatregelen gaat het BVC circuit dit jaar door. De eerste cross vindt op 30 oktober in Veenendaal plaats. De Edese wedstrijd is op 8 januari.

Via de Climax ClubApp hebben leden alle clubactiviteiten en het club- en bondsnieuws altijd binnen bereik. Dit maakt het voor leden een stuk gemakkelijker om op de hoogte te blijven van alles wat er binnen de vereniging speelt.

Vanaf woensdag 20 oktober start Climax, onder leiding van twee zeer enthousiaste trainers/begeleiders, een nieuwe wandelgroep. De doelgroep is 55+, maar andere leeftijden zijn ook welkom. Het doel van deze groep is, om twee keer per week 1 tot 1,5 uur in de Edese bossen te wandelen. 

Zaterdag 18 september hebben zes meiden van de meisjes C junioren meegedaan aan de landelijke C finale van de competitie bij AV Typhoon in Gorinchem. In totaal 396 atleten kwamen uit het hele land, van Groningen tot Maastricht, en vertegenwoordigden in totaal 37 verenigingen in 4 categorieën. Eline Gerritsen, Sjors Koekoek, Arine Voskamp, Nienke de Jong, Geanne Visser en Lisa Navarro hebben goed gepresteerd, maar hadden te maken met een heel sterk veld. De beste prestaties waren een 5e plaats voor Eline Gerritsen bij verspringen (4,63 meter) en een 8e plaats voor Lisa Navarro bij het kogelstoten (8,90 meter).

Climax Pupillen Stedenwedstrijd Deventer 18 september 2021

Deventer, 18 September - Eindelijk was er dit seizoen dan een Stedenwedstrijd voor de pupillen. Met lachende gezichten van de pupillen en een stralende zon waren de ingrediënten voor een prachtige wedstrijd aanwezig. In Deventer was het een succesvolle dag voor de pupillen van Climax met een 1e en 2e plaats.

Tussen 2004 en 2011 maakten ze furore, de mannenploeg van Climax. Het begon voor de mannen met deelname aan de European Champion Clubs Cup for Juniors in Gateshead (GB) en het eindigde ongeveer in 2011 bij het NK Teams. Onlangs werden de geruchten bevestigd: de gouden generatie van Climax komt weer samen in actie. Ze willen volgend seizoen samen deelnemen aan de Master-competitie!

Eind vorige maand heeft Climax afscheid genomen van Ron d'Hamecourt. Om persoonlijke redenen is Ron gestopt met het geven van hardlooptrainingen. Daarom was er na afloop van zijn laatste training een klein afscheidsfeestje.

In het weekend van 10 tot 12 september vonden in Amersfoort de NK voor junioren plaats. Celine van Heerikhuizen wist na een zilveren medaille bij haar geliefde 800 meter ook een bronzen medaille te veroveren bij de 200 meter sprint. Op de 1500 meter lukte het haar niet de finale te bereiken. De enige andere Climax atleet die verder kwam dan de series, was Evelyn Navarro die op de 200 meter de halve finale bereikte.

Liv Pennock ging niet als favoriete naar de Nationale D Spelen, maar won zondag 13 september goud op beide sprintafstanden: de 60 en 150 meter. De Climax-Atlete verbeterde tevens het clubrecord op de 150 meter voor de meisjes junioren D.

Dorine van Leeuwen deed goede zaken bij het NK meerkamp voor junioren in het weekend van 4 en 5 september in Assendelft. In haar allereerste zevenkamp verbrak zij het clubrecord voor meisjes U18 met een puntenaantal van 4181, maar liefst 400 punten meer dan het oude record van Birgit ter Horst uit 2003. In het klassement eindigde zij op een tiende plaats. Op de individuele onderdelen stootte Dorine de kogel ook nog eens 44 cm verder dan haar clubrecord van vorige week. 

Afgelopen weekend namen Climax junioren deel aan diverse wedstrijden. Hoogtepunt was het clubrecord voor Dorine van Leeuwen bij het kogelstoten voor meisjes U18.

Na haar recente records op de 800 en 1500 meter, zou je bijna vergeten dat B-junior Celine van Heerikhuize ook een snelle sprint in de benen heeft. Vrijdagavond 6 augustus dook zij in Utrecht ruim onder het clubrecord op de 400 meter sprint. Haar tijd van 55.53 seconden is nog slechts twee seconden verwijderd van de tijden die deze zomer goed bleken voor selectie in het Olympisch 4 x 400 meter estafetteteam.

Begin juli werden op de accommodatie van Climax opnamen gemaakt voor de Campina reclames die tijdens de Olympische Spelen in Tokio op televisie uitgezonden worden. Drie bekende Nederlanders genaamd De Starters gaan met elkaar verschillende sporten van de Olympische spelen ontdekken. In Ede kregen zij tips en tricks van oud horderloper Gregory Sedoc.

Het EK voor junioren U18 in Italië werd deze zomer afgelast, maar in het Franse Franconville werd dit weekend een alternatieve wedstrijd georganiseerd. Celine van Heerikhuize mocht op zaterdag namens Nederland deelnemen aan de 800 meter. Daar werd zij knap tweede in een tijd van 2:07.53 minuten, achter de Ierse winnares en voor de Franse nummer drie. 

Op zondag 4 juli konden de senioren eindelijk weer genieten van een competitiewedstrijd. In Harderwijk eindigden de Climax vrouwen als vijfde in de poule. Zij staan nu landelijk 14e in de 2e divisie. Celine van Heerikhuize werd tweede op de 1500 meter en verbrak met haar tijd van 4:39.08 minuten het 30 jaar oude clubrecord voor meisjes U18. De 4 x 400 meter estafetteploeg werd derde, ondanks dat het team maar liefst drie U18 junioren telde. Marathonloopster Michelle van Hooft maakte haar debuut op de 3000 meter steeplechase met een niet onverdienstelijke zesde plaats als resultaat.

Eindelijk was het dan weer zover, de CD junioren konden zaterdag 3 juli tijdens een competitiewedstrijd hun krachten meten met de rest van Nederland. En ze hebben het goed gedaan! De meisjes junioren C mogen waarschijnlijk zelfs meedoen aan de landelijke C finale op 18 september. 

Nederland doet met een groot aantal atleten mee aan de Olympische Spelen in Tokio, die op 23 juli van start gaan. In tegenstelling tot vijf jaar geleden is Climax-atlete Eva Hovenkamp helaas niet van de partij.

Céline van Heerikhuize is zaterdag bij het NK Atletiek voor senioren vierde geworden op de 800 meter. De jeugdige Climax-atlete finishte met een tijd van 2:09,22 min. helaas net buiten de podiumplaatsen.

Crossbow Coffee uit Veenendaal is nieuwe sponsor van Climax. Het sponsorcontract werd vorige week door Stefan Klumpenaar, accountmanager van Crossbow Coffee ondertekend.

De C/D competitie, senioren competitie en NK teams op 3 & 4 juli gaan door! Met de aankondiging van het kabinet om de Corona maatregelen verder te versoepelen is er weer meer mogelijk. Op de website van de Atletiekunie is te lezen dat naast de competitiewedstrijden ook officiële wedstrijden weer zijn toegestaan.