Nieuws

Met maar liefst 18 podiumplaatsen voor Climax atleten, waaronder een volledige podiumbezetting voor Climax bij de mannen 5KM en mannen Framerunners, kan Climax tevreden terugkijken op de 53e editie van de Horaloop. Overwinningen waren er voor Jesper Franken, Jesse Leentvaar, Arris van Deelen, Stan en Yonne.

Veel pupillen waren vandaag aanwezig op de baan.

Het was een bijzondere training, want er kwamen deze keer ook Pieten aan.

Ruim een jaar geleden startte Jarno Beuving en Maurits Brethouwer met een project om de baanatletiek toekomstbestendiger te maken. In dit artikel lees je wat dit project heeft opgeleverd.

Zaterdag 29 oktober ging de 50e editie van de BVC van start in Veenendaal. Op deze heerlijke, zonovergoten en droge dag eindigden maar liefst 11 Climax atleten in de top 3 van hun categorie.

Wist jij dat er bij Climax Atletiek een Sportief Wandelgroep is? Nu wel!

Onze eerste wandeling is al weer bijna een jaar geleden, we vieren dit jaar onze eerste verjaardag!

Bij de vereniging zijn we geen geheel onbekende, je bent ons misschien wel eens (Maurice en Melanie) tegengekomen als één van de vaste assistent-trainers van de loopgroep De MéRonners. Helaas door blessures genoodzaakt afscheid moeten nemen van onze actieve trainersrol en Climax. We hebben even moeten zoeken wat onze grote liefde voor het hardlopen zou kunnen vervangen. Zo zijn we gaan steppen (kickbiken), een intensieve sport (berg op) met veel overeenkomsten met de hardloopsport.  Daarnaast zijn we gaan wandelen. Stilzitten past gewoon niet bij ons. Echter we miste het voor de groep staan, mensen begeleiden en te motiveren. We miste het om bij Climax te horen.

Het bestuur was al een tijd op zoek naar enthousiaste begeleiders om een wandelgroep op te starten. Een wandelgroep zou een mooie aanvulling zijn binnen de vereniging. Ten eerste kun je dan inwoners (55+) van Ede en omgeving aanspreken die niet meer in staat zijn om intensieve sporten uit te voeren, maar wél willen blijven bewegen. Ook jongere deelnemers voelen zich bij ons thuis. Daarnaast biedt onze Sportief Wandelgroep ook de ruimte om geblesseerde hardlopers en mensen met Covid te laten herstellen.

Toen we onverwacht weer eens bij Climax waren, kriebelde het weer om aansluiting te krijgen bij en met Climax, sprongen ze daar handig op in. Wat zouden jullie ervan vinden om het gemis bij Climax van een Sportief Wandelgroep weer invulling te gaan geven? Ofwel, willen jullie een Sportief Wandelgroep opzetten? Uiteraard hebben we daar eerst eens goed over nagedacht. Het is anderzijds ook weer een verantwoordelijkheid om 2-wekelijks voor de groep te staan. We doen het goed of we doen het niet. Onze passie om mensen te activeren verantwoord te blijven bewegen binnen de persoonlijke mogelijkheden, heeft gewonnen!

Publiciteit opgezocht, zelfs radio Gelderland heeft ons zendtijd aangeboden en zo zijn we 20 oktober 2021 begonnen. We zijn met 4 sportievelingen gestart. De daarop volgende weken kwamen er veel sportief wandelaars bij, zo namen een aantal wandelaars een buurvrouw, zus, moeder of zwager mee. Daarnaast deed de mond-op-mond reclame ook haar werk. Gedurende het afgelopen jaar hebben we veel sportief wandelaars mogen verwelkomen en zijn ze er nog allemaal vanaf het eerste uur bij.

De groep die we begeleiding geven telt bijna 30 sportief wandelaars, deze lopen verdeeld op de woensdagmiddag of zaterdagochtend. Ook zijn er bij die allebei de dagen wandelen. Omdat het kan!

Op die twee dagen starten we meestal vanaf Hoekelum, dan lopen we tussen de 7-9 kilometer en na ca. anderhalf uur weer terug. Ons wandelgebied is in de Edese en Bennekomse bossen, we bezoeken ook andere mooie en inspirerende routes in onze directe omgeving. Geen route is gelijk. We hebben een korte warming up and cooling down en soms tussentijds wat extra oefeningen, tempo wisselingen en ook het Nordic Walking zal af en toe onderdeel zijn van de Sportieve Wandeling. Het heeft misschien een suf imago, maar geloof ons, we zullen jullie het tegendeel laten zien.

Dat sportief wandelen goed voor je is bewijzen de wandelaars zelf, ze komen trouw en hierdoor is het looptempo er ook op vooruit gegaan. We wandelen lekker door, maar staan soms ook even stil bij iets moois en/of unieks of voor de vaste waterbreak.

Naast de sportieve inspanning is er ook ruimte voor ontspanning. Er heerst een ontspannen sfeer binnen de groep waar alle ruimte is voor een lach en luisterend oor. Na afloop is er vaak gelegenheid voor een kopje koffie met wat lekkers.

Nieuwsgierig geworden?

Loop gerust eens vrijblijvend met ons mee, want niemand is een binnenmens.

Kijk op de website (www.climax-atletiek.nl/training/wandelen)  of mail ons voor meer informatie en/of aanmelding .

Tot woensdag of zaterdag!

Enthousiaste groet,

Maurice & Melanie

 

Op zondag 16 oktober liep Climax atlete Marlies Overbeeke in de marathon van Amsterdam met een snelle tijd van 3:05.36 uur naar een nieuw clubrecord en bovendien de derde plaats van het Nederlands Kampioenschap voor Masters 40+. Uit onze statistieken blijkt dat Climax deze eeuw nog geen enkele keer het NK podium bereikte op het koningsnummer van de hardlopers. Het oude clubrecord van 3:22.40 stond als sinds 1998 op naam van Ria Harmens.

Anne Wiersma liep bij de mannen Masters 45+ iets boven zijn eigen clubrecord, maar netjes binnen de 3 uur: 2:58.11 uur. Hij werd daarmee twaalfde bij het NK.

Mochten er nog meer Climax atleten de marathon hebben uitgelopen: zij kunnen hun prestatie hier melden voor opname in de Climax marathonlijst.

De uitslagen staan hier.

20221016 Marlies Overbeeke marathon

20221016 Marlies Overbeeke marathon 2

 

Climax verkoopt loten met de Grote Clubactie voor nieuwe wedstrijdkleding!

Dit jaar doet Climax mee met de Grote Clubactie. Ons doel dit jaar is nieuwe wedstrijdkleding, het shirt hangt in de kantine. Aan deze kleding zijn hoge kosten verbonden en met de opbrengst willen we de eigen bijdrage aan de nieuwe kleding zo laag mogelijk houden. Hiervoor willen we natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Een lot kost €3,- per lot. Hiervan gaat 80% (dus €2,40 per lot) direct naar onze clubkas. De verkoop is al even bezig maar hierbij toch nog een keer de vraag om de link naar de verkooppagina met vrienden en familie te delen. Onze verkooppagina is te vinden via deze link. Help ons het doel te halen. Daarnaast maken kopers kans op mooie prijzen! Een echte win-win situatie dus.


We doen het samen

We gaan er met z’n allen vol voor en hopen ons doel te behalen met behulp van de steun van familie, vrienden en mensen uit de omgeving!

 

Op zaterdag 1 oktober stonden de clubkampioenschappen in het teken van het 60 jarig jubileum van Climax. Naast de clubkampioenschappen waren er vandaag ook clinics onder leiding van o.a. Grete Koens en Eva Hovenkamp en is de dag afgesloten met een borrel, buffet en muziek van de Blazing Harrows. Ondanks de regenbuien tussendoor, scheen de zon geregeld en was het een schitterende dag.

Het bestuur van Climax brengt graag de “Ede doet mee-regeling” onder jullie aandacht.

Het gemeentebestuur van Ede vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de maatschappij. Ook inwoners met een laag inkomen en beperkt eigen vermogen. Voor deze inwoners en hun kinderen zijn er daarom de regelingen Meer Kinderen Meedoen en Meer Volwassenen Meedoen. Volwassenen en kinderen van 6 tot en met 17 jaar krijgen dan een tegemoetkoming van € 200 per kalenderjaar. Zij kunnen deze tegemoetkoming gebruiken om mee te doen aan sport-, cultuur-, recreatieve en maatschappelijke activiteiten, gericht op meedoen en ontmoeten. Ook Climax is opgenomen in het aanbod dat onder deze regeling valt. 

De regeling is te vinden met de link https://ededoetmee.nl/ Als je aan de voorwaarden voldoet kan je als inwoner van de Gemeente Ede hiervan gebruik maken, maar misschien ken je ook iemand die je op deze regeling wil attenderen.

Bij het NK Estafette 2022 op zaterdag 24 september in Amsterdam op de baan van AV 1923 stonden de U20 Vrouwen tweemaal op het podium. Met goud bij Zweedse Estafette, zilver op de 4x400 meter en drie clubrecords was het een geslaagde dag voor Climax.

Na lang wachten was het dan eindelijk zover: de allereerste marathon van Ede als onderdeel van de Heiderun! De lichte regen mocht de lopers en het publiek niet deren. Climax-atleet David Hemstede liep naar de winst in 2:41 uur, voor Edenaren Albert Meijer en Wilfred Bruil. Laurens Beerepoot liep als 65+'er zeer verdienstelijk naar de tiende plaats. Bij de vrouwen ging de winst in 3:37 uur naar Mira Theunissen van Pallas '67, voor HyunJung Lee en Rianne Slomp. In totaal behaalden 133 lopers de finish.

Op de andere afstanden was er een veel groter deelnemersveld. De halve marathon werd gewonnen door Bastiaan Weerd en Simche Heringa.  

De uitslagen staan op uitslagen.nl

Veel foto's zijn upgeload naar ons foto-album op Flickr, dit keer ook open voor niet-leden. 

20220924 Marathon Ede1

20220924 Marathon Ede2

20220924 Marathon Ede3

20220924 Marathon Ede4

20220924 Marathon Ede5

20220924 Marathon Ede6

20220924 Marathon Ede7

20220924 Marathon Ede8

20220924 Marathon Ede9

20220924 Marathon Ede10

20220924 Marathon Ede11

20220924 Marathon Ede13

20220924 Marathon Ede14

20220924 Marathon Ede15

Zaterdag 17 september kwamen de meisjes junioren C van Climax uit in de C finale van de landelijke competitie bij AV NOP in Emmeloord. In zeer wisselende weersomstandigheden hielden de meiden goed stand in het sterke veld. Merel Demmink, Sjors Koekkoek, Geanne Visser, Froukje van Rheenen, Jenthe Prummel, Lisa Navarro en Eline Gerritsen (v.l.n.r. op de foto) waren als 7e geplaatst voor deze C finale. Ze wisten twee plaatsen omhoog te klimmen in het teamklassement en op 3 punten na net geen vierde te worden. Er waren twee top 3 klasseringen voor Climax. Eline Gerritsen won het verspringen met 4,81 meter en Lisa Navarro eindigde als derde op de 80 meter sprint in 11,04 seconden.

De foto is gemaakt van de vlaggenparade aan het begin van de dag.
De uitslagen staan hier 

Dit jaar doet Climax mee met de Grote Clubactie. Ons doel dit jaar is nieuwe wedstrijdkleding: het shirt hangt in de kantine. Aan deze kleding zijn hoge kosten verbonden en met de opbrengst willen we de eigen bijdrage aan de nieuwe kleding zo laag mogelijk houden. Hiervoor willen we natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Een lot kost €3,- per stuk. Hiervan gaat 80% (dus €2,40 per lot) direct naar onze clubkas. De start van de landelijke lotenverkoop is op zaterdag 24 september. Koop loten en help ons het doel te halen. Daarnaast maak je kans op mooie prijzen! Een echte win-win situatie dus.
Onze verkooppagina is te vinden via deze link.

Verkoopboekje met QR-code
Onze jeugdleden verkopen loten via het verkoopboekje. Op dit verkoopboekje staat een handige QR-code, waarmee kopers eenvoudig online loten kunnen kopen. Hoe dit in z’n werk gaat, zie je in dit instructiefilmpje.

We doen het samen
We gaan er met z’n allen vol voor en hopen ons doel te behalen met behulp van de steun van familie, vrienden en mensen uit de omgeving!

Banners 728x90 Steunons 2

Zaterdag 17 september 2022 was de dag voor de finale Stedenwedstrijd van de pupillen. Helaas was er geen locatie gevonden voor deze finale en is er besloten om voor de pupillen van Climax een eigen alternatieve Stedenwedstrijd op de eigen baan te organiseren. Ruim 40 pupillen waren aanwezig en hebben genoten van een prachtige wedstrijd.

De finale wedstrijd van de Stedenwedstrijden voor de CD junioren werd dit jaar door Climax en Pallas samen georganiseerd op onze eigen atletiekbaan. Met 265 deelnemers werd het een gezellige dag met een hele mooie tweede plaats voor de 29 Climax-atleten.

Een week na het brons van Liv Pennock op de C-spelen behaalde ook Larissa Middelhoven brons op de Nationale D-spelen, het officieus NK voor junioren onder 14 jaar. Vooraf wisten we dat Larissa een kanshebber voor het podium was op alle werpnummers. In het Olympisch Stadion in Amsterdam maakte zij die verwachtingen waar! Bij het speerwerpen bleef het nog bij een verdienstelijke zesde plaats met een afstand van ruim 29 meter. Bij het kogelstoten wist zij in de finale steeds verder te stoten dan in de voorrondes. Met uiteindelijk twee stoten voorbij het clubrecord was met een afstand van 12.38 meter de bronzen medaille voor Larissa! 

Sjoerd van Rheenen nam ook deel aan de 1000 meter en werd daar 28e.

De uitslagen staan hier.

20220904 Larissa podium2

Op zondag 28 augustus won Liv Pennock in Amsterdam knap brons op de Nationale C-spelen, het officieus NK voor C junioren. Vorig jaar wist ze de 150 meter sprint op de D-spelen te winnen, maar als 1e-jaars was de concurrentie op de C-spelen dit jaar zwaar. Toch kon ze als tijdsnelste de finale bereiken en daar zelfs de derde plek te bemachtigen met een tijd van 19.29 seconden. Lisa Navarro strandde in de series van de 150 meter en zij werd ook twaalfde bij de 300 meter sprint.

Eline Gerritsen bereike de finale bij het verspringen en werd daar tiende. Ze eindigde als 15e bij het hoogspringen en 31e bij de 300 meter horden. Bij de jongens behaalde Daniël Luchies knap de halve finale op de 100 meter horden, alwaar hij 17e werd. Op de 150 meter sprint werd Daniël 30e. 

De uitslagen staan hier.

20220828 Liv podium C spelen

 

Deze week was het zover: Climax-atlete Celine van Heerikhuize mocht als 17-jarige deelnemen aan het WK voor onder 20 jaar in het Colombiaanse Santiago de Cali. Ze startte maandag in de eerste serie op de 800 meter. De eerste vier per serie en de vier tijdsnelsten zouden zich kwalificeren voor de halve finale. Celine nestelde zich aan de binnenkant goed in de groep. De kopgroep kwam na 400 meter door in 62 seconden. Celine liep een uitstekende laatste ronde, werd vierde in haar serie en kwalificeerde zich daarmee rechtstreeks voor de halve finale! Haar eindtijd was 2:07,78 minuten. Een uitstekende prestatie! 

Op dinsdag in de halve finales ging het snel, heel snel. Het eerste rondje ging in 58 seconden en dit hoge tempo brak Celine op in de tweede ronde. Uiteindelijk finishte ze als zevende in haar halve finale. Weer een ervaring rijker! 

Op onze Flickr pagina staan in dit album behalve screenshots ook video's van de volledige races: serie 1 augustus, halve finale 2 augustus.

Uitslagen series: link

Uitslagen halve finales: link

20220801 Celine WK 2

Op zondag 3 juli streden de Climax senioren in Drachten bij de derde competitiewedstrijd van het seizoen voor handhaving in de tweede divisie. Beide teams moesten weliswaar een paar plaatsen prijsgeven op de nationale ranglijsten, maar zien we volgend jaar toch weer terug in de tweede divisie. De mannen werden achtste in de poule en staan landelijk na drie wedstrijden op een veilige 19e plaats. De vrouwen werden elfde en staan landelijk 25e. De beste 9 teams mogen strijden voor een plaats in de eerste divisie. Plaats 33 t/m 36 zou deelname aan een degradatiewedstrijd betekenen.

Van de individuele atleten presteerde Christel Heuseveld goed door op de 100, 200 en 400 meter bij de top 3 te eindigen. Joram van de Bospoort sprong over 1.85 meter en werd daarmee derde. 

Het Flickr fotoalbum staat hier.

De uitslagen van Climax atleten staan hier. De landelijke competitie ranglijst staat hier.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hier volgt het uitgebreide ooggetuigenverslag:

Handhaving voor competitieploegen

Zowel de mannen als de vrouwen van Climax hebben zich bij de competitie verzekerd van handhaving in de tweede divisie. Met veel clubgevoel en meerdere persoonlijke records was de derde competitiewedstrijd in Drachten een geslaagde dag.

Ondanks een armada aan afwezigen wist de vrouwenploeg zich knap te handhaven in de 2e divisie. In de eerste twee wedstrijden had de ploeg zich een prima positie verworven in de middenmoot van de 2e divisie. Maar doordat er geen enkele mila-loopster beschikbaar was en ook een aantal sprintsters verstek liet gaan, werd de degradatiewedstrijd in september ineens een serieus scenario. Slechts 5 dames stonden aan de start van de wedstrijd, waarmee niet alle onderdelen bezet konden worden en een aantal atletes zich opofferden om de cruciale punten voor lijfsbehoud binnen te slepen. En dat lukte! Door diverse uitstekende prestaties wisten de dames het dolende degradatiespook uit Drachten te verdrijven.

Christel Heuseveldt liet zien dat haar recente PR op de 400m geen toevalstreffer was. Deze keer moest haar 3 jaar oude PR op de 100m er aan geloven: met een tijd van 12,53s pakte ze de tweede plek. Ook op de 400m wist ze beslag te leggen op de 2e plaats, waarna ze op de 200m met 25,45s slechts een fractie boven haar PR bleef en de derde tijd liep. Het is een kwestie van tijd voordat ook dat PR sneuvelt.

Noortje Vos liet wederom een knap staaltje clubgevoel zien door als sprinter de 1500m voor haar rekening te nemen, na eerder in Apeldoorn zelfs al de dubbele afstand te hebben gelopen. Met 6:10,71 liep ze een dik PR, waarna ze op haar favoriete 200m ook nog dicht in de buurt van haar PR kwam. Ook Else Janssen behaalde de broodnodige punten voor de club bij het kogelstoten. Met een afstand van 7,11m bleef ze slechts luttele centimeters van haar PR verwijderd. Niet geheel fit nam Maureen van Veldhuisen het hoogspringen en verspringen voor haar rekening. Desondanks liet ze met respectievelijk 1,50m en 4,53m degelijke prestaties noteren.

Jasmijn Timmer pakte de punten op de 100m horden en het discuswerpen. Op de 100m horden bleef ze slechts 0,08s verwijderd van haar beste tijd dit seizoen. Bij het discuswerpen kreeg ze slechts 2 pogingen, omdat ze zich daarna snel klaar moest maken voor de afsluitende 4x400m. Het gelegenheidskwartet van Maureen, Jasmijn, Else en Noortje, geen van allen 400m loopsters, wist het stokje veilig over de finish te brengen en daarmee het verblijf in de tweede divisie te verlengen.

Ook de mannen hadden te maken met een aantal afwezigen, waardoor niet in de sterkste opstelling aangetreden kon worden. De ploeg stond echter veilig in het linkerrijtje, waardoor zowel de promotiewedstrijd als de degradatiewedstrijd niet aan de orde was.

Arris van Deelen was al een aantal wedstrijden dichtbij het doorbreken van de magische 2 minuten grens op de 800m. Zondag was het dan eindelijk zo ver. Arris werd perfect gehaast door een atleet van buurvereniging Tartletos uit Wageningen en met een tijd van 1:59,15s wist hij tevens bijna een seconde onder zijn PR te lopen. Niet veel later liep hij ook nog de 5000m, waarin hij met 16:45,54s ook nog bijna een PR liep.

Joram van de Bospoort wist met een hoogte van 1,85m bij het hoogspringen een derde plaats te bemachtigen. Een prima prestatie, zeker gezien het feit dat hij tijdens de wedstrijd door zijn enkel ging. Hierdoor liet hij zijn favoriete 400m schieten, waardoor Alexander Siteur de honneurs waarnam voor Climax. Dit deed hij met verve in een dik PR van 52,31s. Op de kortere sprintonderdelen werden de punten door Damian van Loo binnengesleept. Op de 100m werd hij in 11,47s 5e, slechts 0,02s boven zijn PR. Op de 200m pakte Damian eveneens de 5e plaats, maar mede vanwege tegenwind kwam hij helaas niet in de buurt van zijn PR. Ook Erik Schipper liep de 200m. Hij wist wel zijn eigen PR aan te scherpen en dook voor het eerste in zijn carrière onder de 24 seconde (23,96s). Daarvoor had Erik de punten al binnengesleept op het voor hem exotische onderdeel polsstokhoogspringen. Met slechts een week training wist hij een hoogte van 2,20m te bedwingen. Ook Max Botschuijver maakte een voor hem ongebruikelijk uitstapje naar het hinkstapspringen. Ondanks een pijnlijke knie wist hij de driesprong te volbrengen in 10,77m.

Meerkampers Geoffrey van Dipten en Bart Hanswijk pakten op de overige onderdelen de punten voor Climax. Geoffrey was vorige week tijdens het NK geblesseerd geraakt op de 400m horden, waardoor hij niet volledig inzetbaar was. Dit weerhield hem er niet van de punten te pakken bij het kogelstoten. Bart Hanswijk is na een lange sabbatical dit jaar weer terug te vinden op de atletiekbaan. Hij liet zijn veelzijdigheid zien door zowel op de 110m horden, het speerwerpen en het kogelslingeren zowel de punten als PR’s te laten noteren. Vooral bij het kogelslingeren was dit een mooie opsteker voor de clubrecordhouder bij alle juniorencategorieën. Wellicht een voorbode voor een aanval op het clubrecord bij de senioren?

Op de afsluitende 4x400m verdedigden Erik, Max, Joram en Alexander de kleuren van Climax, met een fraaie 4e plaats als uitkomst. Bij de vorige competitiewedstrijd liet het dienstdoende sprintkwartet nog een clubrecord noteren op de 4x100m. In Drachten bleven ze ver verwijderd van het clubrecord op de 4x400m, maar de tijd van 3:33,83s was desalniettemin een prima resultaat.

20220703 Sen comp 2

20220703 Sen comp 1

 

In het weekend van 24-26 juni vonden in Apeldoorn de Nederlandse Kampioenschappen voor senioren plaats. De best presterende Climax atlete was wederom Celine van Heerikhuize. Een week na het winnen van het NK voor junioren U20 liet zij zien ook op het hoogste niveau mee te kunnen op de 800 meter. Ze liep een gecontroleerde race en pakte brons achter de verrassende winnares Anne Knijnenburg. Bregje Sloot van AV De Liemers maakte haar favorietenrol niet waar, en werd uiteindelijk zevende.

Leon Versluijs wierp als Master 35+ zijn speer naar 62.72 meter: zijn beste prestatie sinds twee jaar. Goed voor een achtste plaats. 

Joram van de Bospoort liep twee 200 meter races in de buurt van zijn PR en werd 20e in de halve finale. Geoffrey van Dipten nam na jaren afwezigheid weer deel aan het NK en liep ruim een seconde sneller dan in zijn voorbereidende wedstrijden. Het eindresultaat was een 16e plaats.

Jisze Diemer liep als U18 junior mee met de 400 meter. Zij loopt al vele wedstrijden tussen de 1:00 en 1:03 minuut en het lukte haar ook nu weer net niet om onder de magische 1 minuutgrens te komen. Toch zal zij tevreden zijn met het behalen van een halve finaleplaats, alwaar zij als 22e finishte. Dat was ruim achter Eva Hovenkamp, die elfde werd in een teleurstellende tijd van 56.66 seconden. 

Josefine Ulfman liep als junior U18 de 1500 meter in een tijd van 4:51.28 minuten en werd daarmee 17e.

De uitslagen van het NK staan hier.

20220625 Celine NK Sen 1

20220625 Celine NK Sen 3

20220625 Celine NK Sen 4

20220625 Eva NK

Op zaterdag 25 juni vond in Gendringen de derde Stedenwedstrijd voor CD junioren plaats. Van de Climax atleten gooide Sjoerd van Rheenen hoge ogen door de meerkamp bij de jongens D1 te winnen en op alle onderdelen als eerste of tweede te eindigen. Damian Jonkers werd daar derde op de meerkamp. Bij de meisjes C2 tekende Eline Gerritsen met haar tweede plaats voor de laatste Top-3 klassering in de meerkamp.

Op onderdelen was Daniel Luchies snel bij het hordenlopen, met een derde tijd. Gilian Roelofs werd tweede bij het speerwerpen en derde bij het discuswerpen.

Geanne Visser liep een geweldige 80 meter horden en werd tweede, net voor Eline. Sophie Ansink was derde bij het kogelstoten. Larissa Middelhoven won het kogelstoten en werd derde bij het discuswerpen.

Er is een foto-album op Flickr geplaatst. Voor toegangsinstructies, klik hier.

De uitslagen staan hier.

 

Op vrijdag 24 juni verbraken Climax atleten diverse clubrecords in Wageningen. Bij de Masters 65+ vestigde Alfred Gaasbeek een nieuw record op de 800 meter, terwijl Laurens Beerepoot juist het oude clubrecord van Alfred verbrak op de 5000 meter. C-junior Liv Pennock haalde nog een hap uit het clubrecord op de 100 meter sprint en dook weer iets verder onder de 13 seconden. 


De uitslagen staan hier

 

Op zondag 19 juni mocht Climax in Ede de tweede competitiewedstrijd van het seizoen voor Masters organiseren. Bij de mannen deden twee Climax teams mee: het team met verse Masters van 35-45 jaar en het team met atleten tussen 45 en 85 jaar. Het jonge team werd zevende in de poule en zakt mede door de afwezigheid van geblesseerde teamleden landelijk naar een 21e plaats. Daarmee bleek een finaleplaats dit jaar te hoog gegrepen. Het oude team staat op de 41e plaats van in totaal 60 teams.

Christiaan Hemstede won overtuigend de 5000 meter, met op een derde plek zijn broer David en vlak daar achter Anne Wiersma op een vierde plek. Leon Versluijs werd derde bij het kogelslingeren met een nieuw clubrecord van 35.24 meter.

René Hondelink van AV'34 in Apeldoorn verbrak het Nederlands record hoogspringen voor MM75+ met een hoogte van 1.30 meter. Vele baanrecords werden verbroken; vooral bij het kogelslingeren hadden we nog nooit zo'n sterk veld in Ede. Van onze eigen atleten verbraken Alfred Gaasbeek en Christiaan Hemstede een baanrecord. De 200 meter van Alfred was ook goed voor een nieuw clubrecord.

Foto's van deze mooie staan op ons foto-album op Flickr. Heb je nog geen toegang, kijk dan hier.

Baanrecords van Climax atleten:

 • Alfred Gaasbeek, MM65, 200m, 39.52 sec
 • Christiaan Hemstede, MM40, 5000m, 15.36.75

Baanrecords:

 • René Hondelink, MM75, hoog, 1/30 m
 • Wieger Klijnstra, MM70, 100 m, 18.11 sec
 • George van Maaren, MM80, 100m en verspringen
 • Irma Wesseling, VM55, 100m, 14.62 sec
 • Alma Hollen, VM60, 100m, 15.87 sec
 • Andrew Larasen, MM50, 800m, 2:01.83
 • Betty Bijker-Bangma, VM55, 800m en 3000m
 • Trees Rutten, VM70, 800m en 3000m
 • Jolanda de Graaf, VM50, 3000m
 • Josan Tielen, VM60, 3000m
 • Erwin van Heiningen, MM50, 5000m
 • Els Jonker, VM70, kogel
 • En maar liefst 10 baanrecords bij het kogelslingeren
 • twee baanrecords bij het speerwerpen
 • Marlies ten Napel, VM40, ver

Alle uitslagen van Climax atleten staan hier: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/37031/319/

20220619 David ver

20220619 Erwin 800m

20220619 Kjel kogel

Het was een mooi weekend voor Celine van Heerikhuize bij het NK junioren U18/U20. Op vrijdagavond 17 juni kon zij in een broeierig warm Amsterdam relatief eenvoudig naar de winst lopen op haar favoriete afstand: de 800 meter. Het was voor Celine een kwestie van meelopen en de laatste 100 meter wat versnellen. Haar tijd van 2:12.56 doet er bij zo'n kampioenschap niet echt toe.

Op zondag sloeg Celine nog een keer toe op de 400 meter. Met een prachtige tijd van 54.58 seconden kwam ze gevaarlijk dicht in de buurt van topfavoriet Myrte van der Schoot. Met slechts 0.21 seconden achterstand pakte Celine het zilver. Met de tijd van 54.58 seconden gaat het clubrecord van Eva Hovenkamp uit 2015 nu naar Celine.

Op zondag was Dorine van Leeuwen heel dicht bij een medaille. Bij haar laatste poging over 1.65 meter tikte ze nog net met haar hak de lat eraf: geen zilver! Uiteindelijk werd ze met een hoogte van 1.61 meter zesde. Bij het kogelstoten werd Dorine niet onverdienstelijk vijfde.

In de categorie U18 bereikte Jisze Diemer de halve finale op de 400 meter, waar ze als elfde finishte. Ook een elfde plaats was er voor Josefine Ulfman in de series van de 1500 meter. In de finale werd ze uiteindelijk twaalfde.  

Jisze liep ook de 400 meter horden en werd daar negende. Haar tijd van 1:07.79 minuut is een nieuw clubrecord in de categorie U18.

De uitslagen van Climax atleten staan hier: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/36360/319/

 

Foto's van Coen Schilderman

20220617b Celine NK jun U20 800m20220617 Podium Celine


Onder tropische omstandigheden stonden zaterdag 18 juni vier sprinters van Climax aan de start van een goed bezette wedstrijd in Oud-Beijerland. Bij de vrouwen liep Eva Hovenkamp haar eerste wedstrijd van het seizoen over 400m. In een tijd van 54,82s, goed voor plek 11 op de nationale ranglijst van 2022, eindigde de houdster van het clubrecord als tweede. Ook Christel Heuseveldt liep de 400m. Met een tijd van 57,67s (derde) was ze niet alleen ruim 0,7s sneller dan haar beste tijd dit jaar, maar hiermee wist ze ook haar 4 jaar oude PR te verbeteren. Na vier jaar fysieke ongemakken eindelijk loon naar werken.

De mannen van Climax werden vertegenwoordigd door Joram van de Bospoort en Damian van Loo. Op de 100m zaten ze bij elkaar in de serie en was Joram met 11,35s (-1,0 m/s tegenwind) Damian (11,61s) te snel af. De 11,35s betekende een nieuw persoonlijk record voor Joram. Ook op de 200m wist Joram zijn PR te verbeteren. Met 22,38s was hij 0,08s sneller dan zijn vorige record, dat nog wel staat als clubrecord bij de Junioren A. Damian deed een aanval op zijn eigen clubrecord op de 150m, maar met 17,21s kwam hij helaas niet bij zijn eigen toptijd van 16,82s in de buurt.

Volgende week staan Eva, Christel en Joram ook aan de start van het NK Senioren in Apeldoorn. Deze wedstrijd in Oud-Beijerland bleek hiervoor een prima generale repetitie.

Link naar uitslagen van Climax-atleten: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/35440/319/

(foto uit het archief)

Onder warme en zonnige omstandigheden (+31℃) begonnen vier teams met Climax pupillen in Wijchen aan de tweede Stedenwedstrijd van dit seizoen. Het leverde maar liefst vier podiumplekken en twee nieuwe clubrecords op!

We dachten steeds de bezetting van EHBO'ers rond te krijgen, maar dat is niet gelukt. In verband met de verwachte warmte kunnen we de veiligheid niet garanderen. Daarom wordt de Groot Ginkelse loop van 2022 afgelast. De deelnemers zijn via email op de hoogte gebracht.

 

Op zondag 12 juni hadden de U18 en U20 junioren hun competitiewedstrijd in Wageningen. Het weer was prachtig, alleen was de wind soms lastig. Op de 18 individuele onderdelen werden er 11 pr's verbeterd. De dames stonden voor de uitdaging om bij de eerste 12 teams van Nederland te eindigen en daarmee hun ticket tot de landelijke finale veilig te stellen. Helaas lukte dat niet, met name omdat er veel afwezigen waren. Hierdoor werden de dames 5e in de poule en zakken landelijk van de 18e naar de 20e plaats (van de 130 teams). Jisze Diemer won wel de 400m in een nieuw outdoor pr van 1.00,98 minuut. Dorine van Leeuwen won het discuswerpen in een dik nieuw pr van 34,06 meter. Zij werd tweede bij het hoogspringen (1.60m) en derde met kogelstoten (11,33m).

Anouk had een flinke verbetering van haar pr op 100mh en werd daar vijfde plek. Maureen werd ondanks de tegenwind zesde op 100m in nieuw pr. De alleskunner Eline Gerritsen was, na de CD competitiewedstrijd van gisteren, vandaag weer goed voor vele punten op de estafette en 1500m, en ook verdienstelijk verspringen gedaan. De estafette-dames zijn 3e geworden.

Bij de jongens waren elke mooie prestaties te melden. Martijn de Jong had een nieuw pr met kogel (9.43m), discus (30.20m) en 100m (13.03sec). Niels van Rheenen had een nieuw pr met discus (22,65) en kogel (9.31).

De uitslagen staan hier.

De landelijke competitiestand staat hier.

(Foto uit archief)

Zaterdag 11 juni was het tijd voor de derde en laaste competitiewedstrijd van de CD junioren bij AV Oss. De meisjes junioren D wonnen de estafette, Eline Gerritsen (MJC) won bij het verspringen en Larissa Middelhoven (MJD) won zowel het kogelstoten als het discuswerpen. Bijzonder dit keer was dat Larissa een nieuw clubrecord heeft neergezet op het discuswerpen. De meisjes junioren C hebben zich gekwalificeerd voor de C finale in september.

De competitiewedstrijd begon met de estafettes, waarbij de meisjes junioren D (Nora Sterk, Lotte Vroon, Larissa Middelhoven en Sophie Ansink) iedereen verraste door de 4 x 60 meter te winnen in 36,22 seconden. Larissa heeft bij de eerdere wedstrijden al laten zien oppermachtig te zijn op de werpnummers, maar dit keer wist zij een heel mooi nieuw PR neer te zetten met discuswerpen. Met 24,13 meter heeft zij daarmee ook het clubrecord van Femke Kleinhout uit 2008 met ruim een meter verbeterd. De meiden, aangevuld met Eline van Garderen en Hailey Olthof hebben deze wedstrijd sterker gepresteerd dan de andere twee competitiewedstrijden. In de poule eindigde ze knap als tweede en lieten ze AV Wijchen en VAV dit keer achter zich. Alleen Nijmegen Atletiek was sterker. Landelijk komen ze helaas net een paar plaatsen te kort voor een finaleplaats. Ze eindigen als 53e.

De jongens junioren D deden het dit keer ook goed op de estafette. Het team van Toine Hermans, Tobias Ruitenberg, Bernt Smit en Finn van der Meer kwam als tweede over de streep op de 4x80 meter. Daarnaast eindigde Sjoerd van Rheenen als derde bij het hoogspringen en op de 80 meter horden. Toine Hermans eindigden op de 80 meter sprint op een 3e plaats. Door een fout in de tijdswaarneming is zijn tijd echter niet goed genoteerd. Samen met Gilian Roelofs eindigde het team op een mooie derde plaats in de poule, en landelijk op een 64e plaats.

Met meisjes junioren C hebben de eerste twee competitiewedstrijden al laten zien bij de sub-top van Nederland te horen. Ze hebben stand gehouden en zijn landelijk op de 31e plaats geëindigd. De meisjes junioren C in poule 64 zijn sterke teams waarvan er vijf teams naar de landelijke finales mogen. Eline Gerritsen sprong bij het verspringen met 4,91 meter naar een sterke eerste plaats. Lisa Navarro heeft ondanks haar blessure nog een derde plaats bij het kogelstoten en het speerwerpen weten te behalen. Lisa kon dit keer niet vlammen op de 80 meter sprint, maar dankzij Lorena Jonkers en Sjors Koekkoek konden er nog wel punten op dit onderdeel worden behaald. Samen met Geanne Visser, Froukje van Rheenen en Merel Demmink zijn de meiden als vierde in de poule geëindigd.

Met vijf atleten waren de jongens junioren C helaas ook niet op volle sterkte. Niet alle onderdelen konden hierdoor worden gevuld, waardoor kostbare punten bleven liggen. De estafette moesten ze helaas overlopen door een verkeerde wissel. Daniël Luchies was goed voor de enige podiumplaats door als tweede te eindigen op de 100 meter sprint. Daarnaast werden er desondanks een aantal PR's verbeterd. In de poule eindigden ze op een zesde plaats. Landelijk eindigden ze op een 61e plaats.

Foto's van vandaag staan hier. (voor toegang klik hier)

Resultaten van de wedstrijd zijn terug te vinden op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/37119/319/

De landelijke competitiestand staat hier.

20220611 kogel

20220611 Nora Horden

20220611 mila a

Dit weekend namen twee meisjes junioren deel aan een meerkamp. Dorine van Leeuwen bereikte een knappe vijfde plaats bij het NK meerkamp voor junioren U20 in Emmeloord. Zij deed dat in een nieuw clubrecord van 4183 punten. Ze won het hoogspringen met een hoogte van 1.65 meter. Bij het kogelstoten bleef ze 25 cm onder haar eigen clubrecord steken. Doordat het niet altijd naar wens verliep, kwam ze 46 punten te korten voor de 4e plek. Een podium was net te hoog gegrepen. Volgend jaar als tweedejaars nieuwe kansen!
De uitslagen staan hier.

Eline Gerritsen nam zondag en maandag deel aan de Pinkstermeerkamp in Amstelveen. Ondanks dat Eline geen goede dag had bij beide springonderdelen, wist ze met PR's bij drie andere onderdelen toch de een mooie derde plek te bereiken.  
Uitslagen staan hier.