Nieuws

Op zondag 22 mei aanstaande kun je Nederlandse topatleten en talenten in actie zien tijdens de seniorencompetitie bij Climax. De wedstrijd start om 11.00 uur. Publiek is van harte welkom om de atleten van dichtbij aan te moedigen en mee te genieten van de prestaties die geleverd gaan worden.

Zaterdag 14 mei vond onder bijna ideale omstandigheden de 2e competitie wedstrijd voor de CD junioren plaats in Wijchen. De dag was zeer succesvol voor de Climax atleten die vaak bij de eerste drie op onderdelen of in series eindigden. Het viel ook op hoe gezellig de teams het met elkaar hadden. Larissa Middelhoven, Eline Gerritsen en Lisa Navarro wisten een aantal van hun onderdelen (ruim) te winnen. Alle teams zijn gestegen op de landelijke competitieranglijst, waarbij de meisjes junioren C de hoogste notering te pakken hebben (30e plaats).

Bij de eerste Stedenwedstrijd van het seizoen voor de pupillen waren vier teams met Climax pupillen aanwezig om onder een stralende zon aan de wedstrijd te beginnen. Met een clubrecord en diverse persoonlijke verbeteringen was het een succesvolle dag.

De heren en dames senioren teams van Climax waren 1 mei 2022 met succes aanwezig bij de competitiewedstrijd in Apeldoorn. Met twee clubrecord (Dames, Zweedse Estafette & Kogel) en diverse persoonlijke records staan de dames momenteel landelijk 13e en de heren 19e.

De Masters van Climax reisden met twee teams af naar Emmen voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De weersomstandigheden waren voortreffelijk, hoewel een stevige wind tegen niet ideaal was op de sprintonderdelen. Het team met allemaal kersverse Masters 35+ en een enkele 40+’er werd vierde in de poule en staat verdienstelijk 17e op de landelijke ranglijst. Het andere team met Masters in de categorieën oplopend van 45+ tot zelfs 80+ eindigde als elfde in de poule en staan nu landelijk 43e. Totaal vestigden zij zes clubrecords.

Op vrijdagavond 23 april kon er voor het eerst weer een fysieke Algemene Ledenvergadering plaatsvinden in het clubhuis. De bestuursleden deden verslag van hun onderdeel en het financeel jaarverslag werd besproken.

Jarno Beuving lichtte het adviesplan toe om baanatletiek naar een hoger niveau te brengen: een overtuigende aanpak om met goede begeleiding meer atleten aan onze club te blijven binden en uiteindelijk hogere aantallen Climax atleten in de nationale ranglijsten terug te zien. De suggestie werd gegeven om deze presentatie ook aan de ouders van jeugdatleten te geven.

Op de vraag wat de vereniging zal doen met het gereserveerde budget voor de afgelaste jubileumviering (60 jaar in coronajaar 2020), volgde een levendige discussie waarbij herinneringen aan het 50 jarig jubileumfeest werden opgehaald. De meerderheid wenst graag weer zo'n een gezamenlijke activiteit voor alle leden. Er zal voor de organisatie van zo'n prachtig evenement zeker een beroep worden gedaan op velen.

Ten slotte werd waardering uitgesproken voor enkele bijzondere leden.

 • Gert Beuving is benoemd tot Erelid voor zijn decennialange verdiensten voor de vereniging, onder andere voor PR en redactie van ons clubblad. Gert voegt zich als negende in een illuster rijtje.
 • Ook een bijzondere waardering voor Ron d'Hamecourt: hij is benoemd tot Lid van verdienste, onder andere voor zijn jarenlange trainersloopbaan en de opleiding van vele nieuwe looptrainers. Totaal heeft de vereniging nu tien van dergelijke Leden van verdienste.
 • Waarderingsspelden voor minstens 10 jaar lang vrijwilligerswerk waren er voor Eddy van Bemmel, Martijn Goddijn en Evert Schipper. Enkele andere trainers krijgen binnenkort nog zo'n waarderingsspeld uitgereikt.
 • Na twee jaar werden er weer enkele clubbekers uitgereikt. De waarderingsbeker is voor Jeroen Ros, die erg goed werk geleverd heeft voor inkoop en onderhoud van materiaal.
 • De talentbeker voor jongens gaat naar Twan Smit, die vorig jaar als C-pupil het eindklassement bij de BVC crossen won.
 • De talentbeker voor meisjes gaat voor de tweede keer naar Liv Pennock. Zij won twee sprintnummers bij de nationale D-spelen, het officieus NK voor D-junioren. Bovendien verbrak zij 5 clubrecords op de sprint en bij het kogelstoten.
  Het overzicht van alle clubbekers van vorige jaren staat hier.
 • Vanwege corona vond afgelopen jaar geen uitreiking van certifcaten voor club- en baanrecords plaats. Daarom werden dit keer de certificaten over zowel 2020 als 2021 uitgereikt. Celine van Heerikhuize was met 5 podiumplaatsen op NK's en 13 clubrecords de best presterende atlete. Liv Pennock, Dorine van Leeuwen en Jarno Beuving nemen ook een stapel certificaten mee naar huis. 
  Deze mensen kunnen hun certificaten in het clubhuis ophalen.
  • junioren: Jisze Diemer, Lisa Navarro, Liv Pennock, Eline Gerritsen, Celine van Heerikhuize, Dorine van Leeuwen, Joram vd Bospoort, Evelyn Navarro
  • senioren: Damian van Loo, Eva Hovenkamp
  • masters: Anne Wiersma, David Hemstede, Cynthia Koning, Johan Derriks, Micelle van Hooft, Melinde Hilberink, Alfred Gaasbeek, Kjel Postema, Jarno Beuving, Jurgen Versluijs, Nelly Beerepoot, Jan Bert Hartog, Leon Versluijs, Dolf Smid en Eddy van Bemmel. 

Vlak voor de sluiting werd afscheid genomen van bestuursleden Marieke van Hunen en Marc Reesink, die zich beiden bijzonder hebben ingezet voor de vereniging in afgelopen jaren. Geert-Jan Vogel en Anne Wiersma nemen hun plaats in het bestuur in. Wij wensen hen veel succes.
Na de vergadering volgde een gezellige borrel.

20220422 ALV1

20220422 ALV2

20220422 ALV3

20220422 ALV5

20220422 ALV6

20220422 ALV7

 

Zaterdag 23 april werd de eerste stedenwedstrijd van dit seizoen voor de CD junioren georganiseerd door Nijmegen Atletiek. In een heerlijk lentezonnetje hebben 17 Climax atleten een meerkamp gedaan. Bij de jongens junioren C2 wist Daniël Luchies de winst te behalen zonder dat hij één onderdeel individueel had gewonnen. Bij de meisjes C2 won Lisa Navarro drie onderdelen (80m, 600m en speerwerpen) en wist zij daarmee ook de winst op de meerkamp te behalen. Eline Gerritsen werd derde op slechts 25 punten afstand van Lisa. Eline won het verspringen met een afstand van maar liefst 4,91 meter.
Een bijzondere prestatie was er ook voor Larissa Middelhoven. Zij wierp haar discus naar een afstand die slechts 1 cm lag onder het al 14-jaar oude clubrecord van Femke Kleinhout. Larissa eindigde op de meerkamp als tweede.

Er zijn veel mooie foto's gemaakt van onze atleten. Deze zijn te vinden in dit album.
Heb je nog geen toegang? Kijk dan hier.

De resultaten van de wedstrijd zijn terug te vinden op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/37573/319/ 

20220423 JJD1 a

20220423 MJC1 a

20220423 JJC Tom 800 a

20220423 JJD sprint 2

Zaterdag 9 en zondag 10 april was het weer tijd voor de eerste competitiewedstrijd van de junioren.

Zaterdag 9 en zondag 10 april was het weer tijd voor de eerste competitiewedstrijd van de junioren. Op zaterdag trapte de CD junioren af bij Ciko’66 in Arnhem, alwaar het weerbeeld elk kwartier volledig kon omslaan van een stralende zon in een fikse hagelbui. Climax deed met 6 teams mee. Meerdere Climax CD junioren wisten de top drie te bereiken in Arnhem. Sjoerd, Larissa, Eline en Lisa wonnen één of meerdere onderdelen. Het meisjes junioren C team eindigden landelijk op de hoogste notering, op een 40e plaats.

Door de gure wind was de trainingspakkenwedstrijd vandaag ook echt een wedstrijd om het trainingspak aan te laten. Het enthousiasme was er niet minder om. 's Morgens waren de pupillen aan de beurt met een Athletics Champs wedstrijd. De overige categorieën en racerunners hadden hun wedstrijd in de middag. De foto's van het middagprogramma staan hier.

Bij het slingeren kwam Jesse Leentvaar met zijn afstand van 22 meter dicht bij het clubrecord voor A-pupillen. Laurens Verschuur evenaarde bij de B-pupillen het clubrecord op de 40 meter horden. Finn Bloemberg sprong met 3.10 meter net iets minder ver dan het clubrecord.

Dorine van Leeuwen verbeterde in haar eerste outdoor wedstrijd in de U20 categorie meteen het clubrecord bij het kogelstoten. Haar afstand van 11.27 meter betekent een flinke verbetering van het oude record uit 2008 (10.49 meter). 

Bij de Masters 55+ verbeterde Dolf Smid zijn clubrecord op de 200 meter naar 27.64 seconden en verbeterde hij het 400 meter record naar 1:00.46 minuut. 

De uitslagen van de pupillen staan hier. Van de overige categorieën hier.

20220402 sprint M Sen

20220402 Racerunner

20220402 Hoog

20220402 ver MJC

 

De eerste marathon van Ede stond gepland voor zaterdag 10 oktober 2020. Covid-19 gooide roet in het eten. De organisatoren Atletiekvereniging Climax en Stichting Heiderun gaan in de herkansing. Zaterdag 24 september is het nieuwe tijdstip. De lat wordt hoog gelegd. "Het gaat de mooiste en groenste marathon van Nederland worden."

Op zondag 20 maart konden de D junioren en zondag 27 maart de C junioren alsnog aan de Nationale CD indoorwedstrijd deelnemen. Dit officieus NK werd afgelopen januari nog afgelast. Voor Climax deden er 7 atleten mee die allemaal met minstens één nieuw persoonlijk record naar huis gingen. Damian Jonkers behaalde bij de D-junioren de hoogste klassering met een zevende plaats bij het hoogspringen. Daarnaast wisten Daniel Luchies en Lisa Navarro de halve finale te halen voor de 60 meter sprint en Eline Gerritsen de halve finale voor de 60 meter horden. Eline miste op een paar centimeter de finale verspringen. Al met al een hele goede voorbereiding voor de buitenwedstrijden die er weer aankomen.

De finale wedstrijd van de BVC competitie 2021-2022 in Rhenen was er één om in te lijsten. Met prachtig voorjaarsweer, zonnestralen en temperaturen van zo'n 5 °C om 10 uur tot 15 °C om twaalf uur. In het eindklassement waren er twee podiumplaatsen (3e plaats) voor Climax pupil Twan Smit (A1) en Junior D2 Noa van Heerikhuize.

Zes Climax pupillen deden zondag 13 maart 2022 mee aan de Decathlon Nationale Pupillen Indoor 2022, een indoor meerkamp voor pupillen, in het Omnisport te Apeldoorn. Deze indoor meerkamp heeft voor de Climax pupillen veel verbeteringen van persoonlijke records opgeleverd. Een dag vol hoogtepunten en plezier!

Graag nodigen wij je uit voor een wijnproeverij op zaterdag 26 maart van 15.30 - 18.00 uur. We hebben opnieuw heerlijke nieuwe wijnen voor je geselecteerd die je die zaterdag mag komen proeven. De wijnproeverij is bij Climax. 

Helaas heeft de organisatie moeten besluiten om de BVC Cross in Ede op 12 maart niet door te laten gaan. Het Geldersch Landschap, de stichting die het Hoekelumse Bos beheert waar de wedstrijd plaatsvindt, geeft vanwege het broedseizoen geen toestemming om in deze periode nog een wedstrijd te organiseren. 
Daardoor zullen we het dit seizoen moeten doen met een serie van drie wedstrijden. De wedstrijd in Rhenen van 26 maart lijkt wel door te kunnen gaan en wordt dus de derde en laatste van het circuit.

Het baanseizoen gaat binnenkort weer van start met de trainingspakkenwedstrijd op 2 april. Lijkt je het leuk om te helpen als jury of vrijwilliger (assistent jury)? Meld je dan aan.

Afgelopen weekend konden beide Climax atleten niet voor een verrassing zorgen op de NK indoor in Apeldoorn. Eva Hovenkamp strandde in de series 400 meter met een negende tijd van 54.78 seconden. Celine van Heerikhuize, afgelopen week nog kampioen bij de junioren, behaalde de finale wel op de 800 meter. In de finale op zondag ging het hard. Lang zag het ernaar uit dat Celine vijfde zou worden, maar ze haalde net iets te vroeg het gas eraf. In de laatste meter voor de finish werd zij alsnog gepasseerd. Celines zesde tijd van 2:07.53 betekent wel een verbetering van haar eigen indoor clubrecord.

Huldiging Kimberley Bos

Ruim anderhalve week na het behalen van de bronzen medaille op de Olympische Winterspelen in Beijing stond Ede klaar om Kimberley Bos te huldigen. Op 24 februari 2022 werd onze clubgenote in de Van der Knaaphal opgewacht door groot aantal fans en een erehaag bestaande uit Climax pupillen.

Bij het NK indoor voor junioren onder 20 jaar in Apeldoorn pakte Celine van Heerikhuize vandaag twee podiumplaatsen. Goud was er op de 800 meter met een ruime voorsprong. Op de 400 meter behaalde ze een tweede plaats in een snelle tijd van 55.50 seconden, twee seconden sneller dan het clubrecord van Eva Hovenkamp.   |    Foto's

Kimberley Bos heeft het gedaan: als eerste Climax atlete in de geschiedenis wint zij een Olympische medaille. Weliswaar niet op de atletiek bij de Zomerspelen, maar bij het onderdeel skeleton bij de Olympische Winterspelen in Beijing. Na de eerste run stond ze op een tiende plaats. In de daaropvolgende runs steeg ze naar de zesde en vierde plaats. De vierde en laatste run was allesbeslissend: daar steeg ze naar de derde pleats: brons!! 

De afgelopen jaren is onze bootcampgroep enorm in populariteit gegroeid. Daarom zoeken we extra (assistent) trainers om op maandag en/of donderdag training te geven. Meer details: https://www.climax-atletiek.nl/vacatures/assistent-trainer-bootcamp

Altijd al willen weten hoe het zit met de regels rondom de baanatletiek wedstrijden? Dan is nu je kans! Want Climax is op zoek naar nieuwe JURYLEDEN voor onze thuiswedstrijden en voor de steden- en competitiewedstrijden waar teams van Climax aan mee doen.

Grete Koens traint sindskort met acht topatleten op het terrein van Climax. De voormalig bondscoach van de Atletiekunie gaat als zelfstandig coach verder en gebruikt de accomodatie twee dagdelen per week voor de baantraining. 

Na de persconferentie van gisteravond is het duidelijk geworden dat alle evenementen en sportwedstrijden tot minimaal 14 januari 2022 geen doorgang mogen vinden. Dat betekent ook dat de BVC cross in Ede op 8 januari  is geannuleerd.

Met de huidige corona-regels mocht de BVC wedstrijd vandaag in Wageningen, zaterdag 11 december, doorgaan met een aantal extra regels (geen publiek, 1,5m afstand) waar iedereen zich goed aan hield (vandaar alleen foto van afstand). Op deze koude, mistige en droge dag eindigden 5 Climax atleten in de top 3 van hun categorie.

De BVC cross in Wageningen ging zaterdag 11 december gewoon door. Uiteraard met de nodige coronamaatregelen. Of de Edese cross ook doorgaat, blijft vooralsnog een vraagteken.

Kimberley Bos heeft de World Cup wedstrijd in Winterberg gewonnen! Op ‘haar thuisbaan’ pakte de Climax-atlete haar eerste zege ooit in de World Cup, door tot twee keer toe een baanrecord neer te zetten.

Naar aanleiding van de aangekondigde coronamaatregelen door het kabinet en de gegeven toelichting vanuit het NOC/NSF en Sportservice Ede is de accommodatie van Climax tussen 17:00 en 5:00 uur gesloten. Buiten de accommodatie mag aan groepen van maximaal 4 personen training worden gegeven.