Nieuws

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari mogen jongeren tot 27 jaar in groepsverband, zonder 1,5 meter afstand, sport hervatten.

In de Apeldoornse Omnisporthal gingen Celine van Heerikhuize en Eva Hovenkamp dit weekend voor een finaleplek bij de NK Indoor.  |   Foto's

Door de Coronacrisis konden de leden in 2020 niet volledig gebruik maken van hun lidmaatschap. Het bestuur gaat leden compenseren voor de (gedeeltelijke) sluiting van onze vereniging in 2020.

Vandaag voldeed B-junior Celine van Heerikhuize (hier op archieffoto) bij limietwedstrijden in Omnisport Apeldoorn ruimshoots aan de gestelde limiet op de 800 meter voor het EK junioren U18. Haar tijd van 2:08.15 was bovendien zes seconden sneller dan haar eigen clubrecord van vorig jaar. Het EK zal plaatsvinden in het Italiaanse Rieti en is recent verplaatst naar eind augustus. Zie hier de limieten en tijdsplanning. Of Celine werkelijk zal afreizen naar Rieti is nog onzeker: het is afwachten of het kampioenschap doorgaat en of er geen andere atleten snellere tijden gaan lopen. 

Eva Hovenkamp liep op de 400 meter 54.65 seconden, volgens atletiek.nu haar snelste tijd sinds 3 jaar.

De uitslagen staan hier.

Vandaag is het contract getekend tussen Sport BSO Knoet en AV Climax, waardoor Knoet in het gebouw en de accommodatie van Climax een Sport Buitenschoolse Opvang kan starten. Afhankelijk van de besluiten van de regering zal dat op zijn vroegst op maandag 18 januari plaatsvinden.

Naar aanleiding van de toespraak van onze minister-president op 14 december heeft het bestuur van Climax ook weer de regels moeten aanscherpen.

Sport- & Zwem BSO Knoet opent 4 januari a.s. op de accommodatie van Climax zijn tweede locatie. De BSO vindt het een absolute toplocatie met een prachtig licht en gezellig clubhuis en vele sportieve mogelijkheden, zoals een fantastisch calisthenicsrek.

Een lege hardloopkalender maakt het lastig om gemotiveerd te blijven. Daarom organiseert hardlopen.nl de VIRTUAL WINTER RUN om tóch nog even wat kilometers in de buitenlucht te kunnen maken, weer het wedstrijdgevoel te krijgen en je club of loopgroep financieel te supporten.

Tijdens de persconferentie van dinsdag 17 november zijn er gelukkig weer een aantal versoepelingen bekend gemaakt.

Zoals gebruikelijk is tijdens de eerstvolgende bestuursvergadering na een Algemene Ledenvergadering de bestuurssamenstelling voor de komende periode vastgesteld.

Naar aanleiding van de persconferentie over de corona maatregelen op dinsdag 3 november heeft het bestuur nieuwe beslissingen genomen over groepstrainingen voor atleten van 18 jaar en ouder.

Na de persconferentie van 13 oktober heeft het Bestuur van Climax besloten om de trainingen stil te leggen tot er meer informatie beschikbaar was. Op 15 oktober heeft de Atletiekunie een geupdate versie van het protocol 'verantwoord sporten' gepubliceerd en heeft het Bestuur met de runnerstrainers overlegd over het organiseren van trainingen tijdens deze gedeeltelijke lockdown situatie.

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 13 oktober heeft het bestuur van Climax drastische maatregelen moeten nemen. Leden t/m 17 jaar kunnen blijven trainen, maar voor leden ouder dan 18 jaar worden de trainingen voorlopig geannuleerd.

Terwijl dit weekend in Nederland diverse clubkampioenschappen afgelast werden, mochten 140 Climax atleten zaterdag wél genieten van een geweldige atletiekdag. De WOC is er met hulp van het bestuur en vele vrijwilligers in geslaagd om deze wedstrijd in veilige omstandigheden te organiseren. Omdat er helaas geen publiek kon worden toegelaten, kunnen geïnteresseerden hun hart ophalen aan de vele foto’s en een korte video-impressie van de clubkampioenschappen van 2018.
Op sportief gebied vielen met name de prestaties op van Dorine van Leeuwen (clubkampioen op vier onderdelen en een clubrecord) en Jarno Beuving (4 clubrecords en 3 baanrecords bij de Masters 35+). Jurgen Versluijs sprong hetzelfde clubrecord als Jarno bij het hoogspringen. Evelyn Navarro liep een clubrecord op de 100 meter sprint voor C junioren. Nelly Beerepoot liep een nieuw clubrecord op de 1500 meter bij de Masters 60+. Jan Bert Hartog stootte de kogel naar een nieuw clubrecord bij Masters 75+.  |  Foto's pupillen  |  Foto's senioren, junioren en G-atleten

Vrijdagavond heette voorzitter Evert Schipper om 19:30 uur de aan het beeld gekluisterde leden en vrijwilligers welkom bij de eerste digitale algemene ledenvergadering van Climax. De bestuursleden namen eerst de hoogtepunten van het afgelopen jaar door en werd er aandacht besteed aan trainers en vrijwilligers die hun functie het afgelopen jaar hebben neergelegd.

In verband met de aangescherpte corona-maatregelen van de regering van 28 september j.l. is het helaas niet mogelijk om het BVC-Circuit 2020-2021 te organiseren. Daarom heeft de organisatiecommissie, met pijn in het hart, besloten het hele circuit af te gelasten.

De Clubkampioenschappen gaan aanstaande zaterdag 3 oktober door. Er zijn wel extra maatregelen van kracht en publiek is niet toegestaan!

Vanwege de coronacrisis vindt de ledenvergadering dit jaar op vrijdag 2 oktober digitaal plaats. Meld je via een e-mail aan als je de ledenvergadering wilt bijwonen.

De corona maatregelen zijn door de overheid aangescherpt vanwege een toenemend aantal corona besmettingen. Het Bestuur vraagt de Climax-leden om daarom de volgende punten extra  in acht te nemen.

Op zaterdag 19 september 2020 was daar eindelijk de eerste pupillen outdoor wedstrijd van dit jaar. Ruim 70 Climax pupillen gingen van start in deze Athletic Champs wedstrijd. Met prima weer, zonnig en +22 graden Celsius, was het heerlijk om sinds lange tijd weer in wedstrijdvorm op de baan te staan.

In Wageningen vond vrijdagavond de eerste track meeting van het seizoen plaats. Het evenement was strak georganiseerd met veel vrijwilligers om de coronamaatregelen te handhaven. Behalve topatlete Dafne Schippers verschenen twaalf Climax atleten aan de start. Max Botschuijver evenaarde met 11.61 seconden zijn PR op de 100 meter sprint: goed voor een winnende tijd bij de mannen U20. Erik Schipper en Damian van Loo zaten daar vlak achter. Damian won de 200 meter in 24.07 seconden. Jisze Diemer won de 400 meter bij de vrouwen U18.

Op zaterdag 12 en zondag 13 september werd er voor de junioren onder de 18 jaar (U18) en 20 jaar (U20) gestreden om het Nederlands Kampioenschap Atletiek in Amersfoort. Voor Climax heeft Celine van Heerikhuize (15 jaar) wederom laten zien de snelste van Nederland te zijn op de 800 meter U18. Bovendien nam ze later op die dag ook het brons mee naar huis op de 400 meter U18.

Het jonge toptalent Celine Struijvé nam als Climax C-pupil woensdag 9 september deel aan de AVA Waterdrinker Baanloop in Aalsmeer. Zij deed een poging om onder het 7-jaars wereldrecord op de 1000m te komen. Het leeftijdsrecord staat al even op 3:41,36 minuten, ruim 7,5 seconde onder Celines PR. Celine is echt bijzonder diep gegaan, kwam heel erg dichtbij, maar strandde met 3:41,8 minuten uiteindelijk op iets minder dan een halve seconde. Mogelijk met net te veel buitenom inhalen voor de ideale race. Mogelijk dat Celine er in de komende tijd nog een keer vol voor gaat.

Twee jaar geleden heeft Climax met Ede Doet een watertappunt aangelegd om het milieu met 30.000 plastic bekertjes per jaar te ontlasten. Climax wil echter nog minder plastic verbruiken en het afval beter scheiden. Doneer daarom uw Ede Doet cheque aan Climax.

Eva Hovenkamp is tijdens Asics NK Atletiek in Utrecht derde geworden op de 400 meter vlak. B-juniore Celine van Heerikhuize kon haar prestatie van zaterdag niet evenaren en werd, toch heel fraai, achtste op de 800 meter.

De 18-jarige Eva Peelen was zo’n 5 jaar geleden actief lid van Climax en had grote plannen om zich te gaan richten op de lange afstanden. Helaas was dat ook de periode dat ze ziek werd en na 5 jaar is de diagnose duidelijk: CCI/AAI, een zeldzame en progressieve aandoening in haar nekwervels en zenuwstelsel.

Het was geen baanrecord, want dat staat met een worp van 35.29 meter nog altijd op naam van de Duitse Anne Ruhlow. Maar het was afgelopen zaterdag in Ede wel een Nederlands Record: de worp van 32.59 meter van Tiny Hellendoorn van Isala '96 gaat de boeken in als Nederlands Record bij Masters 65+.

De eerste baanwedstrijd van Climax in corona-tijd werd gisteren een groot succes. Jammer dat er geen publiek werd toegelaten, want het prestatieniveau was tijdens de Summer Games erg hoog. Tijdens deze wedstrijd met deelname uit o.a. België, Duitsland en Noorwegen werden ruim 40 baanrecords en twee clubrecords verbeterd!

Sommigen van ons kenden Celine Struijvé al. Het jonge hardlooptalent uit Doorwerth (7 jaar) won immers de laatste twee kids runs bij de Horaloop en zette daar een nieuw parcoursrecord neer. Sinds dit seizoen is Celine lid geworden van Climax en heeft ze in juli ook een paar baanwedstrijden gelopen bij de C-pupillen. In Dongen verbrak ze meteen het clubrecord van Liv Pennock op de 600 meter: 2:08.63 minuten. Bovendien zette ze een nieuw clubrecord neer op de incourante afstand van 100 meter: 17.92 seconden. In Winterswijk zette ze bovendien een nieuw record op de 1000 meter neer: 3:48,73 minuten. We gaan vast en zeker nog veel van haar horen!

Vandaag liep Celine van Heerikhuize in Utrecht een bijzonder snelle tijd op de 800 meter. Haar tijd van 2:08.30 minuten is ruim 5 seconden sneller dan haar recente clubrecord en valt net buiten de top 10 aller tijden voor B junioren.