Nieuws

Climax Pupillenwedstrijd 5 juni 2021

Ruim 80 pupillen van Climax hadden zich ingeschreven voor de onderlinge pupillenwedstrijd van Climax op zaterdag 5 juni 2021. Ondanks dat er nog steeds geen toeschouwers bij aanwezig mochten zijn, was het een geslaagde dag met enthousiaste pupillen en blije gezichten.

Het ziet ernaar uit dat de competitie toch van start gaat. De eerste uitnodiging, voor de competitiewedstrijd in de 2e divisie op 4 juli bij AV Athlos in Hardewijk, is binnen.

Op zaterdag 29 mei konden de junioren en senioren t/m 26 jaar hun hart ophalen aan een onderlinge wedstrijd voor Climax leden. In prachtige weersomstandigheden werd een aantal mooie prestaties neergezet. Zo sprintte Liv Pennock de 200 meter maar liefst 1.6 seconden sneller dan het clubrecord voor D junioren. Haar tijd van 26.53 seconden was zelfs 0,02 seconden sneller dan het clubrecord bij de C junioren. Ook A-junior Joram van de Bospoort maakte indruk op de 200 meter door het clubrecord uit 2004 van Jarno Beuving te verbreken: tijd 22.52 seconden.

Climax heeft een sponsorcontract getekend met Onderstal Uitvaartzorg uit Ede. Freddy Onderstal (links) en penningmeester Wiebe Rengelink (rechts) hebben vandaag (6 mei) het drie jarige contract met hun handtekening bekrachtigd.

Climax-atlete Eva Hovenkamp is met het Nederlands estafetteam bij de WK estafette in het Poolse Chorzów vierde geworden op de 4x400 meter. Zaterdag liepen de Nederlandse vrouwen in de serie de snelste tijd, maar konden die tijd in de finale niet evenaren.

Op vrijdag 30 april vond vanwege corona voor het tweede opeenvolgende jaar de algemene ledenvergadering van Climax digitaal plaats. Voorzitter Evert Schipper heette om 19:30 uur de ingelogde leden en vrijwilligers welkom voor deze jaarvergadering. De nog niet geheel herstelde voorzitter nam de eerste vier agendapunten voor zijn rekening, waarna de vergadering verder door penningmeester Wiebe Rengelink werd geleid.

Vanaf woensdag 28 april wordt er aan de accommodatie gewerkt. Het binnenterrein kan dan een maand niet gebruikt worden. En van 14 t/m 18 juni kan door werkzaamheden ook geen gebruik van de atletiekbaan worden gemaakt.

Climax Pupillen

Zaterdag 24 april was het zover: De eerste baanwedstrijd van het seizoen 2021 voor de pupillen van Climax. Voor deze meerkamp met uitsluitend Climax pupillen hadden zich ruim 80 pupillen ingeschreven! Helaas mocht er geen publiek bij aanwezig zijn, maar dat heeft de pupillen niet weerhouden om te genieten van deze schitterende dag.

Helaas is er dit jaar met Pinksteren geen Roparun. Maar Roparun Team Climax Ede heeft wel een mooie uitdaging voor degenen die toch sportief bezig willen zijn deze Pinksterdagen. Je kunt je inschrijven voor onze virtuele run! ZLoop/fiets jij samen met ons mee?

Voor het eerst dit jaar klonk het startschot weer bij Climax. Op zaterdag 17 april was er een vervangende competitiewedstrijd, met alleen atleten t/m 26 jaar van onze eigen vereniging en uiteraard zonder publiek. De atleten genoten van deze wedstrijd in prachtig zonnig voorjaarsweer. De uitslagen staan hier.

Maandag 19 april gaat, met 3½ maand vertraging, Sport en zwem BSO Knoet eindelijk op de accommodatie van Climax van start.

Climax is begin april gestart met een trainingsgroep voor kinderen vanaf 5 jaar: de Ieniemienie Pupillen. Tijdens de trainingen staan spelvreugde, sociale vorming en de lichamelijke ontwikkeling voorop.

Diede van de Vendel en Wiebe Rengelink hebben vandaag namens Vendel Keukenarchitectuur en Atletiekvereniging Climax een sponsorcontract ondertekend.

Twee jaar geleden heeft Climax met Ede Doet een watertappunt aangelegd om het milieu met 30.000 plastic bekertjes per jaar te ontlasten. Climax wil echter nog minder plastic verbruiken en het afval beter scheiden. Doneer daarom uw Ede Doet cheque tot uiterlijk zondag 24 april aan Climax.

De websitecommissie van Climax kwam met een mooi initiatief. Een strak en eigentijds logo die de atletieksport in Ede symboliseert en zich goed leent voor bedrukking op verschillende ondergronden.

Op de korte termijn zijn een paar kleine versoepelingen mogelijk. Competitiewedstrijden komen echter in april voor iedere leeftijdsgroep te vervallen.

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari mogen jongeren tot 27 jaar in groepsverband, zonder 1,5 meter afstand, sport hervatten.

In de Apeldoornse Omnisporthal gingen Celine van Heerikhuize en Eva Hovenkamp dit weekend voor een finaleplek bij de NK Indoor.  |   Foto's

Door de Coronacrisis konden de leden in 2020 niet volledig gebruik maken van hun lidmaatschap. Het bestuur gaat leden compenseren voor de (gedeeltelijke) sluiting van onze vereniging in 2020.

Vandaag voldeed B-junior Celine van Heerikhuize (hier op archieffoto) bij limietwedstrijden in Omnisport Apeldoorn ruimshoots aan de gestelde limiet op de 800 meter voor het EK junioren U18. Haar tijd van 2:08.15 was bovendien zes seconden sneller dan haar eigen clubrecord van vorig jaar. Het EK zal plaatsvinden in het Italiaanse Rieti en is recent verplaatst naar eind augustus. Zie hier de limieten en tijdsplanning. Of Celine werkelijk zal afreizen naar Rieti is nog onzeker: het is afwachten of het kampioenschap doorgaat en of er geen andere atleten snellere tijden gaan lopen. 

Eva Hovenkamp liep op de 400 meter 54.65 seconden, volgens atletiek.nu haar snelste tijd sinds 3 jaar.

De uitslagen staan hier.

Vandaag is het contract getekend tussen Sport BSO Knoet en AV Climax, waardoor Knoet in het gebouw en de accommodatie van Climax een Sport Buitenschoolse Opvang kan starten. Afhankelijk van de besluiten van de regering zal dat op zijn vroegst op maandag 18 januari plaatsvinden.

Naar aanleiding van de toespraak van onze minister-president op 14 december heeft het bestuur van Climax ook weer de regels moeten aanscherpen.

Sport- & Zwem BSO Knoet opent 4 januari a.s. op de accommodatie van Climax zijn tweede locatie. De BSO vindt het een absolute toplocatie met een prachtig licht en gezellig clubhuis en vele sportieve mogelijkheden, zoals een fantastisch calisthenicsrek.

Een lege hardloopkalender maakt het lastig om gemotiveerd te blijven. Daarom organiseert hardlopen.nl de VIRTUAL WINTER RUN om tóch nog even wat kilometers in de buitenlucht te kunnen maken, weer het wedstrijdgevoel te krijgen en je club of loopgroep financieel te supporten.

Tijdens de persconferentie van dinsdag 17 november zijn er gelukkig weer een aantal versoepelingen bekend gemaakt.

Zoals gebruikelijk is tijdens de eerstvolgende bestuursvergadering na een Algemene Ledenvergadering de bestuurssamenstelling voor de komende periode vastgesteld.

Naar aanleiding van de persconferentie over de corona maatregelen op dinsdag 3 november heeft het bestuur nieuwe beslissingen genomen over groepstrainingen voor atleten van 18 jaar en ouder.

Na de persconferentie van 13 oktober heeft het Bestuur van Climax besloten om de trainingen stil te leggen tot er meer informatie beschikbaar was. Op 15 oktober heeft de Atletiekunie een geupdate versie van het protocol 'verantwoord sporten' gepubliceerd en heeft het Bestuur met de runnerstrainers overlegd over het organiseren van trainingen tijdens deze gedeeltelijke lockdown situatie.

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 13 oktober heeft het bestuur van Climax drastische maatregelen moeten nemen. Leden t/m 17 jaar kunnen blijven trainen, maar voor leden ouder dan 18 jaar worden de trainingen voorlopig geannuleerd.

Terwijl dit weekend in Nederland diverse clubkampioenschappen afgelast werden, mochten 140 Climax atleten zaterdag wél genieten van een geweldige atletiekdag. De WOC is er met hulp van het bestuur en vele vrijwilligers in geslaagd om deze wedstrijd in veilige omstandigheden te organiseren. Omdat er helaas geen publiek kon worden toegelaten, kunnen geïnteresseerden hun hart ophalen aan de vele foto’s en een korte video-impressie van de clubkampioenschappen van 2018.
Op sportief gebied vielen met name de prestaties op van Dorine van Leeuwen (clubkampioen op vier onderdelen en een clubrecord) en Jarno Beuving (4 clubrecords en 3 baanrecords bij de Masters 35+). Jurgen Versluijs sprong hetzelfde clubrecord als Jarno bij het hoogspringen. Evelyn Navarro liep een clubrecord op de 100 meter sprint voor C junioren. Nelly Beerepoot liep een nieuw clubrecord op de 1500 meter bij de Masters 60+. Jan Bert Hartog stootte de kogel naar een nieuw clubrecord bij Masters 75+.  |  Foto's pupillen  |  Foto's senioren, junioren en G-atleten