Nieuws

Op 10 oktober 2020 wordt de 1e Broekhuis Marathon van Ede georganiseerd. Om dit alles mogelijk te maken organiseert Stichting De Heiderun in samenwerking met Broekhuis en Restaurant De Hof een sponsordiner. Een heerlijk 5 gangendiner met gerechten en producten uit de streek. Voor meer informatie zie https://www.broekhuis.nl/benefietdiner/

Tijdens het weekend van 15 en 16 februari streden 6 Climax atleten mee in het Omnisport in Apeldoorn voor de nationale titels bij het NK indoor voor U20 & U18 (voorheen AB Junioren) . B junior Céline van Heerikhuize wist dit succesvol af te sluiten met een zilveren medaille op de 800 meter in een clubrecord. A junior Joram van de Bospoort had kans op een medaille in de finale van de 400 meter. Hij liep ook een clubrecord in de series op zaterdag. Dorine van Leeuwen sprong een clubrecord uit 1988 uit de boeken bij het hoogspringen. Jisze Diemer – nog 2e jaars C junior - miste net de finale op de 400 meter.

Het verenigingsbestuur nodigt alle (buiten)leden en ouders van jeugdleden uit voor de algemene ledenvergadering van A.V. Climax op vrijdag 27 maart. Aanvang 19:30 uur. Het bestuur rekent op uw komst!

BVC Rhenen 2019-2020

De vierde en laatste BVC wedstrijd 2019-2020 vond plaats in Rhenen in de bossen bij de Leemkuil. Het weer was droog (met zo nu en dan een druppel regen) met een temperatuur rond de 10 graden Celsius. Het parcours was hier en daar modderig. Drie Climax atleten liepen zichzelf in deze wedstrijd naar de top drie. Vier atleten van Climax eindigde in het eindklassement bij de beste drie.

Op 8 maart zijn in het Omnisport te Apeldoorn de 10e Decathlon Nationale Pupillen Indoor, een meerkamp voor pupillen. De organisatie verwacht ca. 600 pupillen uit heel Nederland te mogen verwelkom en is nog op zoek naar enthousiaste mensen die ons kunnen helpen.

Het weekend van 25 en 26 januari stond in het teken van de Nationale CD spelen in het Omnisport in Apeldoorn. Zes junioren van Climax verschenen aan de start van dit officieuze NK indoor. De beste prestatie werd neergezet door Jisze Diemer. Haar tijd van 43.56 seconden op de 300 meter sprint was 2.5 seconden sneller dan het oude clubrecord.

Climax-atleten Eric van Peppel uit de loopgroep van Marc Reesink loopt de halve marathon van Berlijn en baanatlete Rozemarijn Snijders doet mee aan Alpe d'HuZes om geld in te zamelen voor de strijd tegen de Ziekte van Parkinson c.q. kanker. Beide hebben daarvoor hun eigen reden!

BVC Wedstrijd Ede

De derde BVC wedstrijd 2019-2020 vond plaats in Ede in het Hoekelumse Bos. Het weer was droog met een temperatuur rond de 4-5 graden Celsius. Vijf Climax atleten liepen zichzelf in deze thuiswedstrijd naar de top drie.

De midwinterborrel werd afgelopen vrijdag goed bezocht. Op deze avond werden ook de certificaten voor club- en baanrecords aan atleten uitgereikt.

Op 10 oktober 2020 organiseren Atletiekvereniging Climax en Stichting Heiderun samen de eerste Edese marathon. Daarmee wordt een lang gekoesterde, gezamenlijke wens van Climax-voorzitter Evert Schipper en Maurits van Engelenhoven van de Heiderun werkelijkheid. Vanaf begin januari zal inschrijving waarschijnlijk mogelijk zijn.

Evert Schipper, voorzitter van Climax, heeft op donderdag 19 december samen met de racerunners het nieuwe calisthenics rek officieel in gebruik genomen. Onder belangstelling van racerunners, atleten, trainers en ouders verbrak één van de racerunners met zijn RaceRun-bike het rood-witte lint en kon de eerste training beginnen.

De tweede BVC wedstrijd 2019-2020 in Wageningen was modderig en met een temperatuur van rond de vijf graden Celsius was het fris. Vier Climax atleten liepen zichzelf in deze mooie omgeving naar de top drie.

Climax organiseert in samenwerking met drie andere sportverenigingen het BVC circuit. In januari is altijd de wedstrijd in Ede. Deze wordt al jaren georganiseerd door Marco en Armin Harms. Zij hebben echter aangegeven te willen stoppen. En daarom zoeken wij naar opvolging!

Climax-atleet Marijn Hulsegge heeft zaterdag bij de WILHELM makelaars Horaloop op de 10km de categorie Mannen t/m 35 jaar gewonnen. Ook bij de jeugd stond Climax op het hoogste tree van het podium. Lisa Navarro won bij de Meisjes 10 t/m 12 jaar en Amber Sterk bij de Meisjes 4 t/m 6 jaar. Ook bij de Racerunners was de overwinning, zowel bij de mannen als de vrouwen, voor een Climax-atleet. Marcella Herzog uit Veenendaal verbeterde op de 5km het parcoursrecord bij de Vrouwen.

De pupillen hadden op zaterdag een pietentraining, waarbij zij allemaal hun officiële pietendiploma haalden. De foto's van deze zeer geslaagde ochtend staan hier
Heb je nog geen toegang tot de Climax foto-albums, kijk dan hier

BVC Veenendaal 2019 2020 StartDe eerste BVC wedstrijd 2019-2020 in Veenendaal is voor Climax succesvol verlopen. Op deze schitterende dag (+16°C, zon) eindigden maar liefst 6 Climax atleten in de top 3 van hun categorie. Het parcours op locatie Kwintelooijen is flink pittig en hier en daar lagen aardige modderpoelen.

| Uitslagen

20191005 mascotte climaxOp zaterdag 5 oktober was het weer tijd voor de clubkampioenschappen van Climax. We konden ons verheugen op een bijzonder hoge opkomst bij de pupillen. Bij de allerkleinsten deden er maar liefst 30 mini- en C- pupillen mee. Gelukkig werkte het weer goed mee. Er werden clubrecords behaald door Jurgen Versluijs bij het hoogspringen en hordenlopen voor Masters 35+ en door Alfred Gaasbeek op de 1500 meter voor Masters 65+. Wij feliciteren alle clubkampioenen en in het bijzonder de meisjes junioren C, waar we de unieke situatie zagen van 3 clubkampioenen met een gelijk aantal punten.  |  Foto's

20190929 NEK JJDNa zes zonnige edities van de NK Estafette met minstens één podiumplaats voor Climax, bleek op zondag 29 september dat het niet altijd feest kan zijn. In Amstelveen leek de regen maar niet te stoppen en liep Climax tweemaal net het podium mis. De meisjes C-junioren werden vierde bij de Zweedse Estafette. Op diezelfde afstand pakten de jongens B-junioren een vijfde plaats in een nieuw clubrecord van 2:04.37 minuten.  |  Foto's  |  Video's

reg special olymp hberg 01Op zaterdag 28 september was een klein groepje G-atleten van Climax aanwezig bij de regionale spelen van de Special Olympics in Hardenberg. Alle Climax-atleten behaalden een podiumplaats, maar Eliza Martens spande de kroon met 3 gouden medailles op 200m, 400m en verspringen.

20190921 prijsuitreikingIn fantastische nazomeromstandigheden, met de herdenking van operatie Market Garden op de achtergrond, was er een andere grote operatie aan de gang op de baan van Climax. Voor het eerst werd dit jaar de grote en kleine finale van de Stedenwedstrijden voor CD junioren gecombineerd: dat leverde maar liefst 15 verenigingen met in totaal bijna 400 deelnemende atleten op. Climax wist bij twee categorieën op de eerste plaats en in één categorie op de derde plaats te eindigen.

Finale Athletic Champs 2019 11Bij de finale stedenwedstrijd Athletic Champs voor pupillen was er goud in de categorie A pupillen en zilver in de categorie B, C en Mini pupillen. Op de atletiekbaan van AVA ‘70 in Aalten waren 3 Climax teams aanwezig. Naast de podiumplaatsen zijn er ook twee clubrecords verbroken.

| Uitslagen

20190914 Heiderun podium jongensOp zaterdag 14 september, een mooie nazomerdag, stonden diverse Climax atleten aan de start van de Heiderun in Ede. Bij de kidsrun werd een rondje gelopen om de Mauritskazerne. Ruben Schussler kwam als eerste over de streep, tweede werd Sebastiaan Haagsma en derde Damian Jonkers. Elynn Olthof kwam als eerste meisje over de finishlijn, Hailey Olthof als tweede meisje. Voor iedereen was er een herinneringsmedaille. Ook Shanna Jonkers en Hidde Brandsma namen zo’n medaille mee naar huis.

Keuzemeerkamp Deventer 2019 21Bij de Keuzemeerkamp voor pupillen, de spring sprint driekamp en werpdriekamp voor junioren op zaterdag 7 september in Deventer werden verschillende pr’s verbroken en waren er drie podiumplaatsen voor Climax atleten (1e plaats Liv Pennock, 3e plaats Ian Pennock en Jisze Diemer).

Uitslagen: Pupillen - Spring Sprint Junioren - Werpdriekamp Junioren

inzamelen frituurvet 220pxGebruikt frituurvet en bakolie krijgen na inzameling een tweede leven als biobrandstof. Het gebruik van biobrandstof is goed voor het milieu. Het enige dat je hoeft te doen is de gebruikte oliën en vetten apart inleveren voor recycling. En dat kan bij Climax!

20190901 D spelen Lisa 150mZondag 1 september stond in het teken van de Nationale D-spelen, het officieuze NK voor de D junioren. In het Olympisch Stadion behaalden Lisa Navarro en Eline Gerritsen allebei een finaleplaats. Lisa was op papier een sterke podiumkandidaat en won haar serie op de 150 meter sprint, maar kon deze snelheid in de finale niet evenaren: ze werd daar vijfde. Bij het speerwerpen wierp ze de 11e afstand. Eline behaalde met haar sprong van 4.26 meter de finale bij het verspringen, waar ze achtste werd. Op de 60 meter horden werd Eline 16e. 

20190831 Celine 800mOp zaterdag 31 augustus streden de beste C-junioren van Nederland en Nordrhein-Westfalen tegen elkaar in de U16 Interland in Enschede. Op basis van hun prestaties bij de Nationale C-spelen en de OGOK waren Céline van Heerikhuize, Dorine van Leeuwen en Evelyn Navarro uitgenodigd. Céline won voor het tweede achtereenvolgende jaar haar C-interlandwedstrijd. Waar zij vorig jaar de 300 meter sprint won, was zij dit keer de sterkste op de 800 meter in een nieuw baanrecord. Dorine en Evelyn namen deel op de 300 meter, 80 meter en 4 x 80 meter estafette.  |  Foto's

20190825 Keistadmeerkamp 2019Zaterdag 24 en zondag 25 augustus maakten Joram van de Bospoort, Max Botschuijver en Christel Heuseveld in Amersfoort hun meerkampdebuut samen met onze beste meerkamper Geoffrey van Dipten. Christel verbeterde het clubrecord op de zevenkamp voor A-junioren en Joram zette een nieuw clubrecord op de tienkamp voor B-junioren neer.

20190824 Celine wint 800 meterDe 52e editie van de Nationale C Spelen, het officieus NK voor atleten onder de 16 jaar oud, was voor Climax met twee gouden medailles bijzonder succesvol. In het weekend van 24 en 25 augustus pakte Céline van Heerikhuize in Amsterdam na een machtige eindsprint de winst op de 800 meter. Later stond zij nogmaals op het hoogste podium samen met Dorine van Leeuwen, Jisze Diemer en Evelyn Navarro: goud voor het 4 x 80 meter estafetteteam! Daarmee waren deze C-spelen de meest succesvolle voor Climax sinds 2012, toen ook twee maal goud werd behaald. |  Foto's  |  Video's

logo yakultstarttorun rgb 220pxHeb je je ook voorgenomen om meer te gaan sporten en lijkt hardlopen je leuk? Vind je het echter ook zo moeilijk om die eerste stap te maken? Dan is Start to Run misschien iets voor jou! Op 10 september begint de nieuwe editie van Start to Run, dé hardloopbeginnerscursus met trainers van Climax.

20170713 EHovenkamp UKu23 Polen 220pxEva Hovenkamp (op archieffoto) is vandaag (zondag 28 juli) bij het NK Atletiek op de 400 meter vlak als achtste geëindigd. De Climax-atlete liep in Den Haag in de finale met 55.06 sec. haar beste tijd. In de series resp. halve finale kwam Eva tot 56.21 resp. 55.28 sec.