Nieuws

BVC Wedstrijd Ede

De derde BVC wedstrijd 2019-2020 vond plaats in Ede in het Hoekelumse Bos. Het weer was droog met een temperatuur rond de 4-5 graden Celsius. Vijf Climax atleten liepen zichzelf in deze thuiswedstrijd naar de top drie.

De midwinterborrel werd afgelopen vrijdag goed bezocht. Op deze avond werden ook de certificaten voor club- en baanrecords aan atleten uitgereikt. Bijzonder waren de certificaten voor Rinie van Ruler, voor clubrecords op de 100 meter en bij het kogelstoten voor Mannen Masters 80+! Ook de certificaten voor het echtpaar Laurens en Nelly Beerepoot waren speciaal. Beiden verbeterden in dezelfde race het clubrecord op de 5000 meter in hun categorie. Celine van Heerikhuize was absolute grootverdiener: zij ontving maar liefst 8 certificaten voor het vestigen of verbeteren van een clubrecord.

Voor atleten die uitgenodigd waren voor de uitreiking maar niet aanwezig konden zijn, liggen de certificaten in de bestuurskamer.

Na de uitreiking kondigde voorzitter Evert Schipper aan dat er al korte termijn ingeschreven kon worden voor de eerste Edese marathon.

Op 10 oktober 2020 organiseren Atletiekvereniging Climax en Stichting Heiderun samen de eerste Edese marathon. Daarmee wordt een lang gekoesterde, gezamenlijke wens van Climax-voorzitter Evert Schipper en Maurits van Engelenhoven van de Heiderun werkelijkheid. Vanaf begin januari zal inschrijving waarschijnlijk mogelijk zijn.

Evert Schipper, voorzitter van Climax, heeft op donderdag 19 december samen met de racerunners het nieuwe calisthenics rek officieel in gebruik genomen. Onder belangstelling van racerunners, atleten, trainers en ouders verbrak één van de racerunners met zijn RaceRun-bike het rood-witte lint en kon de eerste training beginnen.

De tweede BVC wedstrijd 2019-2020 in Wageningen was modderig en met een temperatuur van rond de vijf graden Celsius was het fris. Vier Climax atleten liepen zichzelf in deze mooie omgeving naar de top drie.

Climax organiseert in samenwerking met drie andere sportverenigingen het BVC circuit. In januari is altijd de wedstrijd in Ede. Deze wordt al jaren georganiseerd door Marco en Armin Harms. Zij hebben echter aangegeven te willen stoppen. En daarom zoeken wij naar opvolging!

Climax-atleet Marijn Hulsegge heeft zaterdag bij de WILHELM makelaars Horaloop op de 10km de categorie Mannen t/m 35 jaar gewonnen. Ook bij de jeugd stond Climax op het hoogste tree van het podium. Lisa Navarro won bij de Meisjes 10 t/m 12 jaar en Amber Sterk bij de Meisjes 4 t/m 6 jaar. Ook bij de Racerunners was de overwinning, zowel bij de mannen als de vrouwen, voor een Climax-atleet. Marcella Herzog uit Veenendaal verbeterde op de 5km het parcoursrecord bij de Vrouwen.

De pupillen hadden op zaterdag een pietentraining, waarbij zij allemaal hun officiële pietendiploma haalden. De foto's van deze zeer geslaagde ochtend staan hier
Heb je nog geen toegang tot de Climax foto-albums, kijk dan hier

BVC Veenendaal 2019 2020 StartDe eerste BVC wedstrijd 2019-2020 in Veenendaal is voor Climax succesvol verlopen. Op deze schitterende dag (+16°C, zon) eindigden maar liefst 6 Climax atleten in de top 3 van hun categorie. Het parcours op locatie Kwintelooijen is flink pittig en hier en daar lagen aardige modderpoelen.

| Uitslagen

20191005 mascotte climaxOp zaterdag 5 oktober was het weer tijd voor de clubkampioenschappen van Climax. We konden ons verheugen op een bijzonder hoge opkomst bij de pupillen. Bij de allerkleinsten deden er maar liefst 30 mini- en C- pupillen mee. Gelukkig werkte het weer goed mee. Er werden clubrecords behaald door Jurgen Versluijs bij het hoogspringen en hordenlopen voor Masters 35+ en door Alfred Gaasbeek op de 1500 meter voor Masters 65+. Wij feliciteren alle clubkampioenen en in het bijzonder de meisjes junioren C, waar we de unieke situatie zagen van 3 clubkampioenen met een gelijk aantal punten.  |  Foto's

20190929 NEK JJDNa zes zonnige edities van de NK Estafette met minstens één podiumplaats voor Climax, bleek op zondag 29 september dat het niet altijd feest kan zijn. In Amstelveen leek de regen maar niet te stoppen en liep Climax tweemaal net het podium mis. De meisjes C-junioren werden vierde bij de Zweedse Estafette. Op diezelfde afstand pakten de jongens B-junioren een vijfde plaats in een nieuw clubrecord van 2:04.37 minuten.  |  Foto's  |  Video's

reg special olymp hberg 01Op zaterdag 28 september was een klein groepje G-atleten van Climax aanwezig bij de regionale spelen van de Special Olympics in Hardenberg. Alle Climax-atleten behaalden een podiumplaats, maar Eliza Martens spande de kroon met 3 gouden medailles op 200m, 400m en verspringen.

20190921 prijsuitreikingIn fantastische nazomeromstandigheden, met de herdenking van operatie Market Garden op de achtergrond, was er een andere grote operatie aan de gang op de baan van Climax. Voor het eerst werd dit jaar de grote en kleine finale van de Stedenwedstrijden voor CD junioren gecombineerd: dat leverde maar liefst 15 verenigingen met in totaal bijna 400 deelnemende atleten op. Climax wist bij twee categorieën op de eerste plaats en in één categorie op de derde plaats te eindigen.

Finale Athletic Champs 2019 11Bij de finale stedenwedstrijd Athletic Champs voor pupillen was er goud in de categorie A pupillen en zilver in de categorie B, C en Mini pupillen. Op de atletiekbaan van AVA ‘70 in Aalten waren 3 Climax teams aanwezig. Naast de podiumplaatsen zijn er ook twee clubrecords verbroken.

| Uitslagen

20190914 Heiderun podium jongensOp zaterdag 14 september, een mooie nazomerdag, stonden diverse Climax atleten aan de start van de Heiderun in Ede. Bij de kidsrun werd een rondje gelopen om de Mauritskazerne. Ruben Schussler kwam als eerste over de streep, tweede werd Sebastiaan Haagsma en derde Damian Jonkers. Elynn Olthof kwam als eerste meisje over de finishlijn, Hailey Olthof als tweede meisje. Voor iedereen was er een herinneringsmedaille. Ook Shanna Jonkers en Hidde Brandsma namen zo’n medaille mee naar huis.

Keuzemeerkamp Deventer 2019 21Bij de Keuzemeerkamp voor pupillen, de spring sprint driekamp en werpdriekamp voor junioren op zaterdag 7 september in Deventer werden verschillende pr’s verbroken en waren er drie podiumplaatsen voor Climax atleten (1e plaats Liv Pennock, 3e plaats Ian Pennock en Jisze Diemer).

Uitslagen: Pupillen - Spring Sprint Junioren - Werpdriekamp Junioren

inzamelen frituurvet 220pxGebruikt frituurvet en bakolie krijgen na inzameling een tweede leven als biobrandstof. Het gebruik van biobrandstof is goed voor het milieu. Het enige dat je hoeft te doen is de gebruikte oliën en vetten apart inleveren voor recycling. En dat kan bij Climax!

20190901 D spelen Lisa 150mZondag 1 september stond in het teken van de Nationale D-spelen, het officieuze NK voor de D junioren. In het Olympisch Stadion behaalden Lisa Navarro en Eline Gerritsen allebei een finaleplaats. Lisa was op papier een sterke podiumkandidaat en won haar serie op de 150 meter sprint, maar kon deze snelheid in de finale niet evenaren: ze werd daar vijfde. Bij het speerwerpen wierp ze de 11e afstand. Eline behaalde met haar sprong van 4.26 meter de finale bij het verspringen, waar ze achtste werd. Op de 60 meter horden werd Eline 16e. 

20190831 Celine 800mOp zaterdag 31 augustus streden de beste C-junioren van Nederland en Nordrhein-Westfalen tegen elkaar in de U16 Interland in Enschede. Op basis van hun prestaties bij de Nationale C-spelen en de OGOK waren Céline van Heerikhuize, Dorine van Leeuwen en Evelyn Navarro uitgenodigd. Céline won voor het tweede achtereenvolgende jaar haar C-interlandwedstrijd. Waar zij vorig jaar de 300 meter sprint won, was zij dit keer de sterkste op de 800 meter in een nieuw baanrecord. Dorine en Evelyn namen deel op de 300 meter, 80 meter en 4 x 80 meter estafette.  |  Foto's

20190825 Keistadmeerkamp 2019Zaterdag 24 en zondag 25 augustus maakten Joram van de Bospoort, Max Botschuijver en Christel Heuseveld in Amersfoort hun meerkampdebuut samen met onze beste meerkamper Geoffrey van Dipten. Christel verbeterde het clubrecord op de zevenkamp voor A-junioren en Joram zette een nieuw clubrecord op de tienkamp voor B-junioren neer.

20190824 Celine wint 800 meterDe 52e editie van de Nationale C Spelen, het officieus NK voor atleten onder de 16 jaar oud, was voor Climax met twee gouden medailles bijzonder succesvol. In het weekend van 24 en 25 augustus pakte Céline van Heerikhuize in Amsterdam na een machtige eindsprint de winst op de 800 meter. Later stond zij nogmaals op het hoogste podium samen met Dorine van Leeuwen, Jisze Diemer en Evelyn Navarro: goud voor het 4 x 80 meter estafetteteam! Daarmee waren deze C-spelen de meest succesvolle voor Climax sinds 2012, toen ook twee maal goud werd behaald. |  Foto's  |  Video's

logo yakultstarttorun rgb 220pxHeb je je ook voorgenomen om meer te gaan sporten en lijkt hardlopen je leuk? Vind je het echter ook zo moeilijk om die eerste stap te maken? Dan is Start to Run misschien iets voor jou! Op 10 september begint de nieuwe editie van Start to Run, dé hardloopbeginnerscursus met trainers van Climax.

20170713 EHovenkamp UKu23 Polen 220pxEva Hovenkamp (op archieffoto) is vandaag (zondag 28 juli) bij het NK Atletiek op de 400 meter vlak als achtste geëindigd. De Climax-atlete liep in Den Haag in de finale met 55.06 sec. haar beste tijd. In de series resp. halve finale kwam Eva tot 56.21 resp. 55.28 sec.

20190713 Lisa 150m VeenendaalAcht Climax junioren en pupillen namen op zaterdag 13 juli deel aan de Zomerwedstrijd van VAV in Veenendaal. Zij namen vier medailles mee naar Ede. Lisa Navarro liep met haar winnende tijd van 20.57 seconden op de 150 meter sprint naar de snelste jaarprestatie in Nederland voor D1 junioren. Haar zus Evelyn Navarro liep op dezelfde afstand de derde jaarprestatie voor C1 junioren (19.33 seconden). Jisze Diemer won zilver op de 800 meter. Ian Pennock won brons bij het hoogspringen.

20190630 Christel 200mHet weekend van 28 – 30 juni stond in het teken van de Nederlandse Kampioenschappen voor AB Junioren in Alphen aan den Rijn. Negen Climax junioren wisten zich te plaatsen voor het kampioenschap, waaronder ook twee C junioren. Joram van de Bospoort (400 meter), Céline van Heerikhuize (800 meter – nieuw clubrecord) en Christel Heuseveldt (100 en 200 meter) plaatsen zich voor de finale, maar behaalden daar geen podiumplaats. Evelyn Navarro (200 meter - clubrecord) en Max Botschuijver (100 meter) behaalden de halve finales.   |   Video's

Overhandiging check JCIOp 27 juni was Dinner in the Sky in Ede. Op grote hoogte konden mensen dineren en de opbrengst ging naar twee goede doelen. Climax en VAV uit Veenendaal kregen allebei een cheque van €10.000 uitgereikt. Het evenement werd georganiseerd door JCI Ede. Climax voorzitter Evert Schipper ontving de cheque uit handen van Burgemeester René Verhulst. Climax wil, met name, JCI Ede van harte bedanken voor hun inzet met een prachtig resultaat. Op de foto Climax voorzitter Evert Schipper en JCI voorzitter Jeroen Caveljé.

RR19 3Marc Reesink doet verslag van alweer zijn derde en laatste deelname aan de Roparun, de estafetteloop Parijs - Rotterdam voor het goede doel. Hij geeft een pluim aan alle runners en hun begeleiders van team Climax Ede en bedankt eveneens iedereen voor de donaties en sponsorgelden voor Stichting Roparun.

20190407 comp junA bij Climax 220pxDe jongens junioren B van Climax eindigden in de 2e competitiewedstrijd in Uden op een nette zesde plaats. Gezien de hitte deze dag is dit een mooie prestatie. Hoogtepunten waren er met een 2e plaats voor Joram van de Bospoort op de 100 meter, een 4e plaats bij de 110 meter horden voor Lucas van Bochoven en een 4e plaats voor het estafetteteam (4x100m). | Uitslagen

20190622 4x80 estafetteOp zaterdag 22 juni hebben de zes meiden van de junioren C een geweldige prestatie neergezet bij de derde en laatste competitiewedstrijd van het seizoen in Nijmegen. Met overmacht wonnen ze de wedstrijd in poule 65 en landelijk was alleen het team van PAC Rotterdam beter. Winst was er op de onderdelen 4x80 meter estafette, 300 meter horden, 800 meter en kogelstoten. Na drie competitiewedstrijden eindigen de meiden op de 16e plaats, waardoor ze de landelijke finale net mislopen.

20190330 Climax trainingspakkenwedstrijd junsen1 220pxHet vrouwenteam van Climax toonde zondag tijdens de laatste competitiewedstrijd veerkracht en steeg in het landelijke klassement naar de 29e plaats. Daarmee werd een langer verblijf in de 2e divisie veilig gesteld. Mathias Meijer zorgde in Zwolle op de 5000m voor de enige Edese overwinning.