Nieuws

Voor het eerst sinds maanden mochten Climax atleten op zaterdag 4 juli weer eens proeven aan een wedstrijd. In de onderlinge trainingswedstrijd zonder publiek kwamen 16 atleten in actie. 

Per 1 juli is er een volgende stap vooruit gezet in de corona-aanpak. De overheid heeft aangegeven dat we van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gaan, met algemene regels voor binnen en buiten.

De eerste Edese marathon, die op 10 oktober 2020 zouden worden georganiseerd, gaat helaas niet door. Het hardloopevenement kan geen doorgang vinden vanwege de beoogde Corona-maatregelen.

Begin mei werd gestart met het vernieuwen van de toplaag van onze atletiekbaan. Op 30 mei kunnen we waarschijnlijk weer de baan in gebruik nemen. Het bestuur en de trainers hebben al een coronaproof trainingsplan samengesteld, zodat alle atleten veilig op de baan kunnen trainen.

De Gemeente is akkoord met de plannen van Climax om de looptrainingen weer corona-veilig te hervatten. Vanaf woensdag 13 mei mogen de loopgroepen weer van start.

Atleten onder de 19 jaar kunnen weer starten met trainen. Dit gaat echter nog wel met de nodige aanpassingen. Het veiligheidsplan is goedgekeurd door de Gemeente en hier kan niet vanaf geweken worden!

Tot opluchting van velen konden de junioren vanaf donderdag 30 april weer trainen. Met goede en duidelijke afspraken vooral voor de junioren tussen 13 en 18 jaar zijn er in drie groepen trainingen gegeven op het parkeerterrein van het sportpark de Hoekelumse Eng.

Op vrijdag 24 april zijn de regels van de Gemeente en de Atletiekunie bekend geworden. Op dit moment is het bestuur bezig met de trainers van de jeugdige sporters t/m 18 jaar om te kijken hoe wij kunnen voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarna moet het plan goedgekeurd worden door de gemeente om daadwerkelijk te mogen starten.

Burgemeester René Verhulst en locoburgemeester Leon Meijer hebben donderdag en vrijdag 41 inwoners van Ede gebeld en gefeliciteerd met hun benoeming in een ridderorde. Geert Moorman, voormalig bestuurslid van Climax, werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Sporters t/m 18 jaar mogen binnenkort weer trainen. Het Bestuur denkt nu na over hoe we straks een veilige sportomgeving kunnen creëren. Zij wachten hiervoor ook af welk advies het NOC NSF en de Atletiekunie zal uitbrengen. Ook vriendjes of vriendinnetjes, die nog niet bij hun eigen club terecht kunnen, zijn van harte welkom.

Binnen het bestuur gaat de functie van coördinator baanatletiek vacant komen. Ben je baanatleet, ouder van een baanatleet of heb affiniteit met de baanatletiek en ben je nieuwsgierig naar de besturing van een atletiekvereniging, neem dan contact op met één van de bestuursleden. Dan maken we snel een afspraak om met je door te nemen of het iets voor je is.

De toplaag op de atletiekbaan bij Climax is na vijf jaar aan vervanging toe. Over 2 weken wordt begonnen met het vernieuwen van de toplaag. De werkzaamhedenheden zullen 2 weken in beslag nemen. Dat zijn dus de eerste twee weken van mei.

Regelmatig ontvangt het bestuur vragen van leden over de contributiebetalingen nu er geen trainingen meer mogen worden gegeven en onze sportaccommodatie voor gebruik gesloten is. Penningmeester Wiebe Rengelink geeft namens het bestuur uitleg.

In week 13 (vanaf 23 maart) start een nieuwe ronde van Ede doet. Ruim 1,5 jaar geleden heeft Climax meegedaan en gespaard voor het watertappunt. Nu willen we weer meedoen en met de opbrengst een aantal milieumaatregelen oppakken.

Climax ziet zich genoodzaakt tot 1 april de deuren van het complex sluiten. Alle trainingen en andere clubactiviteiten georganiseerd onder de vlag van Climax zullen geen doorgang vinden. Dit betekent helaas ook dat NL Doet, de ledenvergadering en de Enigma uitgesteld worden.

Op zondag 8 maart 2020 deden vier Climax pupillen mee aan de Decathlon Nationale Pupillen Indoor, een meerkamp voor pupillen, in het Omnisport te Apeldoorn. Deze meerkamp voor pupillen betekende een flink aantal verbeteringen van persoonlijke records. Het was een dag vol hoogtepunten en plezier.

Nu het coronavirus ook in Nederland is geconstateerd, krijgt de Atletiekunie veelvuldig de vraag of dit gevolgen heeft voor wedstrijden en evenementen. Op dit moment is er geen reden om wedstrijden of evenementen af te gelasten.

De inschrijving voor Climax pupillen voor de Stedenwedstrijden 2020 is geopend. De inschrijving gaat via onderstaande link zodat uiterlijk 20 maart aanstaande de Climax pupillen collectief ingeschreven worden door de Coördinator Wedstrijden Pupillen. Je hebt tot uiterlijk 19 maart aanstaande om je kind(deren) in te schrijven.

Eva Hovenkamp is vandaag bij het NK indoor in Apeldoorn als vijfde gefinished op de 400 meter sprint. Haar tijd van 54,93 seconden was sneller dan haar winnende tijd in de serie gisteren (8e tijd in 55,39 seconden). In het bijprogramma voor CD junioren sprintte het duo Lisa Navarro en Liv Pennock naar een 3e plaats op de 60 meter SprintChallenge. 

Tijdens het weekend van 15 en 16 februari streden 6 Climax atleten mee in het Omnisport in Apeldoorn voor de nationale titels bij het NK indoor voor U20 & U18 (voorheen AB Junioren) . B junior Céline van Heerikhuize wist dit succesvol af te sluiten met een zilveren medaille op de 800 meter in een clubrecord. A junior Joram van de Bospoort had kans op een medaille in de finale van de 400 meter. Hij liep ook een clubrecord in de series op zaterdag. Dorine van Leeuwen sprong een clubrecord uit 1988 uit de boeken bij het hoogspringen. Jisze Diemer – nog 2e jaars C junior - miste net de finale op de 400 meter.

BVC Rhenen 2019-2020

De vierde en laatste BVC wedstrijd 2019-2020 vond plaats in Rhenen in de bossen bij de Leemkuil. Het weer was droog (met zo nu en dan een druppel regen) met een temperatuur rond de 10 graden Celsius. Het parcours was hier en daar modderig. Drie Climax atleten liepen zichzelf in deze wedstrijd naar de top drie. Vier atleten van Climax eindigde in het eindklassement bij de beste drie.

Op 8 maart zijn in het Omnisport te Apeldoorn de 10e Decathlon Nationale Pupillen Indoor, een meerkamp voor pupillen. De organisatie verwacht ca. 600 pupillen uit heel Nederland te mogen verwelkom en is nog op zoek naar enthousiaste mensen die ons kunnen helpen.

Het weekend van 25 en 26 januari stond in het teken van de Nationale CD spelen in het Omnisport in Apeldoorn. Zes junioren van Climax verschenen aan de start van dit officieuze NK indoor. De beste prestatie werd neergezet door Jisze Diemer. Haar tijd van 43.56 seconden op de 300 meter sprint was 2.5 seconden sneller dan het oude clubrecord.

Climax-atleten Eric van Peppel uit de loopgroep van Marc Reesink loopt de halve marathon van Berlijn en baanatlete Rozemarijn Snijders doet mee aan Alpe d'HuZes om geld in te zamelen voor de strijd tegen de Ziekte van Parkinson c.q. kanker. Beide hebben daarvoor hun eigen reden!

BVC Wedstrijd Ede

De derde BVC wedstrijd 2019-2020 vond plaats in Ede in het Hoekelumse Bos. Het weer was droog met een temperatuur rond de 4-5 graden Celsius. Vijf Climax atleten liepen zichzelf in deze thuiswedstrijd naar de top drie.

De midwinterborrel werd afgelopen vrijdag goed bezocht. Op deze avond werden ook de certificaten voor club- en baanrecords aan atleten uitgereikt.

Op 10 oktober 2020 organiseren Atletiekvereniging Climax en Stichting Heiderun samen de eerste Edese marathon. Daarmee wordt een lang gekoesterde, gezamenlijke wens van Climax-voorzitter Evert Schipper en Maurits van Engelenhoven van de Heiderun werkelijkheid. Vanaf begin januari zal inschrijving waarschijnlijk mogelijk zijn.

Evert Schipper, voorzitter van Climax, heeft op donderdag 19 december samen met de racerunners het nieuwe calisthenics rek officieel in gebruik genomen. Onder belangstelling van racerunners, atleten, trainers en ouders verbrak één van de racerunners met zijn RaceRun-bike het rood-witte lint en kon de eerste training beginnen.

De tweede BVC wedstrijd 2019-2020 in Wageningen was modderig en met een temperatuur van rond de vijf graden Celsius was het fris. Vier Climax atleten liepen zichzelf in deze mooie omgeving naar de top drie.

Climax organiseert in samenwerking met drie andere sportverenigingen het BVC circuit. In januari is altijd de wedstrijd in Ede. Deze wordt al jaren georganiseerd door Marco en Armin Harms. Zij hebben echter aangegeven te willen stoppen. En daarom zoeken wij naar opvolging!