De 52e editie van de Nationale C Spelen, het officieus NK voor atleten onder de 16 jaar oud, was voor Climax met twee gouden medailles bijzonder succesvol. In het weekend van 24 en 25 augustus pakte Céline van Heerikhuize in Amsterdam na een machtige eindsprint de winst op de 800 meter. Later stond zij nogmaals op het hoogste podium samen met Dorine van Leeuwen, Jisze Diemer en Evelyn Navarro: goud voor het 4 x 80 meter estafetteteam! Daarmee waren deze C-spelen de meest succesvolle voor Climax sinds 2012, toen ook twee maal goud werd behaald.

Op zaterdag ging Céline (14 jaar) direct na de start aan kop en voerde het tempo flink op. Bij de bel voor de laatste ronde lukte het haar concurrenten om haar te passeren, maar Céline bleef koel en wist te beantwoorden met een fenomenale eindsprint. Ze bleef tot de eindstreep doorknokken, waarna een dolgelukkige Céline het goud in ontvangst mocht nemen.

Het meisjes estafetteteam van Climax gooit al enkele jaren hoge ogen, dus was een van de favorieten voor de eindzege op de 4 x 80 meter. Startloopster Dorine van Leeuwen gaf het stokje door aan Céline van Heerikhuize die kennelijk al weer hersteld was van haar 800 meter. Jisze Diemer bouwde de voorsprong verder uit. Na een prima wissel mocht slotloopster Evelyn Navarro de winst voor Climax binnenhalen, 0.17 seconden voor het team van Hellas uit Utrecht. Video raceVideo prijsuitreiking.

Bij het hoogspringen wist Dorine wat haar bij de kwalificatie op zaterdag te doen stond: ze moest 1.55 meter hoog springen om voor de finale in aanmerking te komen. Dat lukte haar helaas net niet, maar door haar minimale hoeveelheid foutsprongen werd ze toch voor de finale gekwalificeerd met een hoogte van 1.50 meter. Hierdoor mocht ze op zondag terugkomen voor de finale. In de finale wist ze haar prestatie van zaterdag niet te verbeteren waardoor ze op een twaalfde plaats eindigde.
Ian Pennock kwam in actie op de 100 meter horden. Hij bleef slechts 0,01 seconde boven zijn PR en werd daarmee op dit nationale niveau 26e. (Video)
Evelyn Navarro behaalde ondanks een blessure knap de halve finales op de 80 meter sprint, maar kon daar niet in de buurt komen van haar gebruikelijke tijden. Zij werd 23e. Anouk van Starrenburg bleef op de 80 meter horden ook ver verwijderd van haar PR en werd uiteindelijk 46e.
Op zondag namen Céline en Jisze deel aan de 300 meter sprint. Céline kwalificeerde zich met haar tijd van 42.81 seconden als 8e voor de finale, waar zij ook als achtste finishte. Jisze sprintte met 44.29 seconden naar de twaalfde tijd. Een dag eerder nam zij al deel aan dezelfde afstand met horden. Haar tijd van 47.91 seconden was prima, maar met een 10e tijd viel ze net buiten de finale (video).

De uitslagen staan hier.

Foto’s staan hier. Heb je nog geen toegang tot de foto's: kijk dan hier. Flickr heeft recent wijzigingen doorgevoerd in de inlogwijze, dus mogelijk dient u een paar gegevens in te vullen alvorens in uw Flickr account in te kunnen loggen.

20190824 Start Celine 800 meter

20190824 Celine wint 800 meter

20190824 Podium Celine 800m

20190824 Podium 4x80 meter estafette