Veenendaal, 30 oktober 2021 - Na een afgelast BVC seizoen in 2020-2021 ging vandaag het BVC Circuit 2021-2022 wel van start. Kwintelooijen (Veenendaal) was de locatie voor de eerste wedstrijd. Op een nat, modderig en nieuw parcours met een redelijke temperatuur van rond de 13реж Celsius, eindigden 4 atleten van Climax in de top drie van hun categorie.

De eerste top 3 positie was voor Remco Groenendijk. Hij werd 3e bij de Jongens Pupillen C op enkele seconden na gevolgd door Novan Olthof. Bij de Meisjes Pupillen B veroverde Julia Hendriksen knap de tweede plaats. De top 3 in deze categorie zat op 3 seconden van elkaar en Myla Helbling (4e) kwam slechts 6 seconden later over de finishlijn. Dat gaat nog een spannend seizoen worden.
Ook bij de Jongens Pupillen B is de top 6 aan elkaar gewaagd. Lucas Laport (5) zat op slechts 7 seconden van de top 3 en Thijmen Brouwer (6) zat hier vlak achter.

Bij de Jongens Pupillen A1 werd Twan Smit (op 2 seconden van plek 1) tweede. In de categorie Jongens Pupillen A2 kwam Chris de Vogel slechts enkele honderdsten van een seconde tekort voor de 3e plaats. Jesse Leentvaar zat hier met 1 seconde achterstand ook erg dicht op. Noa van Heerikhuize eiste de derde plaats op bij de Meisjes Junioren D2. 

De volgende BVC wedstrijd vindt plaats op 11 december in Wageningen aan de Renkumse kant van de Wageningse berg.

Uitslagen