In fantastische nazomeromstandigheden, met de herdenking van operatie Market Garden op de achtergrond, was er een andere grote operatie aan de gang op de baan van Climax. Voor het eerst werd dit jaar de grote en kleine finale van de Stedenwedstrijden voor CD junioren gecombineerd: dat leverde maar liefst 15 verenigingen met in totaal bijna 400 deelnemende atleten op. Op beide rechte stukken was er elektronische tijdwaarneming, het speerwerpen vond plaats op het naastgelegen voetbalveld en vele tientallen vrijwilligers leidden de wedstrijd in goede banen. Climax wist bij twee categorieën op de eerste plaats en in één categorie op de derde plaats te eindigen. Winst was er voor de meisjes C2 en meisjes D1. De derde plaats werd veroverd door de jongens C1. In totaal werd Climax zesde.

Meisjes Junioren C2 – goud
De drie atleten van de meisjes tweedejaars C junioren eindigden op een mooie eerste plaats door als team zeer goed te scoren. Dorine van Leeuwen zette een eerste plaats bij het hoogspringen neer. Anouk van Starrenburg werd knap tweede bij het speerwerpen (500 gram) door haar speer naar een afstand van ruim 28 meter te werpen, wat haar ook een mooi nieuw PR opleverde. Maureen van Veldhuisen zette op alle onderdelen een heel mooi resultaat neer, waardoor zij overall als eerste op de meerkamp eindigde.

Bij de meisjes junioren C1 was Evelyn Navarro de enige Climax deelnemer. Helaas was zij, net als Jisze Diemer, geblesseerd waardoor zij alleen met speerwerpen (500 gram) mee kon doen. Hier zette ze wel een mooie derde plaats neer door 28 meter ver te werpen.

Meisjes Junioren D1 – goud
Lisa Navarro, Eline Gerritsen en Marlinde Haagsma hebben bij de meisjes Junioren D1 ook een fantastisch teamresultaat neergezet. Lisa zette de snelste tijd neer bij de 60 meter sprint (8.95 seconden) waar Eline knap tweede werd in 9.15 seconden. Bij het speerwerpen zette Eline een mooi PR neer met 20 meter, waarmee zij als derde eindigde. Marlinde wist maar liefst 13 seconden af te halen van haar PR op de 600 meter, waardoor alle drie atleten in de voorhoede eindigden. In totaal was het team te sterk voor alle andere verenigingen en gingen ze er met de winst vandoor.

Bij de meisjes Junioren D2 had vooral Arine Voskamp een hele goede wedstrijd. Zij liep hele mooie persoonlijke records op de 60 meter en sprong naar een mooie nieuwe PR bij het hoogspringen. Samen met Nienke de Jong werden de meiden 10e.

Jongens Junioren C1 – brons
Met vier atleten was Climax vertegenwoordigd bij de jongens eerstejaars C junioren. Aan het einde van de dag stonden ze knap op de derde plaats. Ian Pennock, Jesse Haak, Joseph Kuiper en Luc de Graag zetten hier een mooie teamprestatie neer. Joseph zette op de 100 meter sprint een derde tijd neer door in 12,94 seconden te finishen.

Jongens Junioren D
De jongens D junioren zijn met hun teams zesde (D1) en zevende (D2) geworden. Bij de Jongens D2 zette Niels van Rheenen de beste individuele klassering neer door als derde te eindigen bij het verspringen in 4,27 meter.

Limieten voor medailles van de Stedenwedstrijden
Alle atleten die aan twee of meer stedenwedstrijden hebben deelgenomen, zullen individueel ook nog een medaille ontvangen. Er zijn per categorie limieten opgesteld en wanneer er voor minimaal vijf onderdelen een bepaalde limiet is behaald, dan ontvangen zij de bijbehorende medaille kleur – mits ze op alle onderdelen een resultaat met een vastgesteld minimum hebben staan. Hierdoor zullen Dorine van Leeuwen, Ruben Schussler, Lisa Navarro en Eline Gerritsen binnenkort een gouden medaille omgehangen krijgen. Ian Pennock, Anouk van Starrenburg, Jisze Diemer, Evelyn Navarro, Niels van Rheenen en Arine Voskamp zullen de zilveren medaille ontvangen. En Jesse Haak, Luc de Graag, Joseph Kuiper, Daniël Luchies, Reinier Dijksma, Stijn van de Spoel, Nienke de Jong en Marlinde Haagsma krijgen een verdiende bronzen medaille. Voor Maureen van Veldhuisen, Giel van As en Stijn Vroegh geldt dat ze helaas niet op alle onderdelen een resultaat hebben staan die voldeed aan de limiet, waardoor zij een deelname-medaille zullen ontvangen. De medailles zijn inmiddels al besteld.

De uitslagen staan hier.

20190921 start

20190921 bekers

20190921 prijsuitreiking

20190921 kantine