Op zondag 17 juni streden vijf A pupillen van Climax om de winst bij de Nationale A-games in Soest, het officieuze NK voor pupillen. Liv Pennock werd derde bij de 60 meter horden en werd vierde bij zowel de sprint als het verspringen.

Dit jaar werd de zesde editie van de Nationale A-games georganiseerd. De A-games krijgen steeds meer het karakter van een echt nationaal kampioenschap met afgevaardigden van ruim 60 verenigingen uit alle hoeken van het land. De hoofdrol namens Climax bleek dit jaar weggelegd voor Liv Pennock bij de meisjes A1. Liv pakte op haar eerste onderdeel al meteen de enige medaille voor Climax. Met slechts 0.01 seconde achter het zilver liep ze een mooie 10.80 seconden op de 60 meter horden (video). Later viel ze net naast het podium bij de 60 meter sprint. Met haar nieuwe PR van 9.43 seconden kwam ze 0.02 seconden tekort voor het brons. Ook bij het verspringen werd ze vierde met een afstand van 3.89 meter.


Eline Gerritsen en Lisa Navarro, vorig jaar samen nog goed voor goud, zilver en brons, konden dit jaar geen topklassering bereiken. Toch maakten zij er een spannende strijd van op de 60 meter horden (video). Tussen de nummer 5 en 11 zaten slechts 0.05 seconden. Eline werd vijfde, Lisa achtste en Sofie Verhoeven 30e. Lisa werd vervolgens ook achtste op de 60 meter sprint (video). Eline werd tiende bij het verspringen, 18e bij het hoogspringen en 19e op de 1000 meter.
Sofie Verhoeven sprong een PR bij het hoogspringen en haalde maar liefst 15 seconden van haar PR af op de 1000 meter. Sofie kreeg gezelschap van haar tweelingbroer Bram, kersvers Climax lid. Bram won zijn serie bij de 60 meter sprint in een tijd van 9.58 seconden en zette een nieuw PR neer bij het verspringen, kogelstoten en op de 1000 meter.

De foto’s staan hier.
De uitslagen staan hier.

20180717 Liv A games