Op vrijdag 24 april zijn de regels van de Gemeente en de Atletiekunie bekend geworden. Op dit moment is het bestuur bezig met de trainers van de jeugdige sporters t/m 18 jaar om te kijken hoe wij kunnen voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarna moet het plan goedgekeurd worden door de gemeente om daadwerkelijk te mogen starten.

Op dit moment wordt de toplaag van de baan vervangen. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting tot 25 mei duren. Dat betekent dat tot die tijd onze gehele atletiekaccommodatie op last van de gemeente niet beschikbaar zal zijn. Daarom kijken we nu naar mogelijkheden om bijvoorbeeld in het bos of op de parkeerplaats te trainen. In ieder geval zal het hek tot 25 mei gesloten blijven, op uitzondering van een trainer die wat materiaal nodig heeft om zijn training te kunnen verzorgen.

Zoals het er nu naar uit ziet, zullen de pupillen zoals ze altijd doen, in de vakantie niet trainen. Dit betekent dat de pupillentrainingen hopelijk op 11 mei weer hervat kunnen worden. We hopen wel dat de junioren al eerder van start kunnen. Echter is dit afhankelijk van wanneer we goedkeuring van de gemeente hebben.

Voor de 18+ sporters: hou vol! Wij hopen jullie ook snel weer te kunnen ontvangen!

We willen nogmaals benadrukken dat het complex vooralsnog gesloten blijft. Let op: er wordt door de gemeente Ede streng gehandhaafd.

namens het Bestuur
Marieke van Hunen