20171209 BVC Wageningen MMeijer 1e lange cross 220pxDe BVC in Wageningen was door het zware parcours een echte cross. Op het modderige parcours wonnen Climax-atleten Mathias Meijer en Arris van Deelen bij de Mannen resp. Jongens junioren B en behaalden Liv Pennock, Ruben Schussler en Celine van Heerikhuize een fraai tweede plaats.

Mathias Meijer snelste op lange cross
Volgens de organisatie was het echt winter met -2°C en een paar centimeter sneeuw, die vervolgens ontdooide op de licht bevroren grond, waardoor het parcours erg modderig werd. Een echte cross dus! Mathias Meijer, die na een langdurige blessure eindelijk weer voor Climax aan de start stond, had de minste problemen met het parcours en werd met ruime voorsprong eerste op de lange cross voor Mannen. Op de korte cross werd Joost de Kleuver bij de Mannen zesde.

20171209 BVC Wag 0448 foto Eric Beatse 220pxDe meeste podiumplaatsen voor Climax bij junioren
Bij de Jongens junioren B was Arris van Deelen duidelijk de sterkste. De Climax-atleet had ruim een halve minuut voorsprong op zijn "naaste belager". Celine van Heerikhuize werd, evenals in Veenendaal, tweede bij de Meisjes junioren C. Bij de Jongens finishte Bram Joosten als eerste Climax-atleet op de zevende plaats. Ook bij de Jongens Junioren D1 was er een tweede plaats voor een Climax-atleet: voor Ruben Schussler, die vijf seconden na Sep de Jong van AV'34 finishte. Wim van As werd zevende. Bij de Jongens junioren D2 werd Ian Pennock zesde.

Bij de Meisjes Pupillen A1 werd zijn zusje Liv fraai tweede. Zij hield in de eindsprint Saskia de Jong van De Liemers net achter zich. Nynke van der Veer werd in deze categorie vierde. Sophie Ansink werd bij de Meisjes pupillen C vierde, voor clubgenote Veerle van Reemst. Hidde Brandsma werd tenslotte vijfde bij de Jongens mini pupillen.

De volgende BVC cross is op zaterdag 13 januari 2018 in Ede!!

foto's: Eric Béatse (Weblog van Geert Wevers)