20180113 BVC Ede 02 220pxCeline van Heerikhuize heeft zaterdag de BVC cross in Ede gewonnen. Daarmee zorgde de juniore C voor de enige overwinning van organiserende vereniging Climax. Mathias Meijer, Ruben Schussler en Arris van Deelen werden fraai tweede in hun categorie.

De lange cross voor Mannen over 9000 meter werd gewonnen door Arjen van der Lost van Phoenix uit Utrecht. Climax-atleet Mathias Meijer begint na een langdurige blessure weer in vorm te komen en werd met een achterstand van slechts 12 seconden fraai tweede. Bij de Mannen Masters ging de zege naar Ivo Lustenhouwer van Pallas'67 uit Wageningen. Bij de Vrouwen won Annemiek van Kooten van Arena uit Rhenen de lange cross (6000m). Sandra de Jonge van Ciko'66 uit Arnhem werd eerste bij de Vrouwen Masters.

20180113 BVC Ede 04 220pxDe korte cross over 3200m werd bij de Mannen gewonnen door Tristan Valkenburg van Olympus'70 uit Naaldwijk. Zijn clubgenoot Arthur van Dijk finishte een tiental seconden voor hem en won bij de Mannen Masters. Anne Wiersma van Climax werd vierde. De overwinning bij de Vrouwen was voor Suzanne Broxterman van Pallas'67, die in 2015 als eens de lange cross had gewonnen. Marianne van Deelen was met haar vijfde plaats de beste Climax-atlete. Manon Mensink van Ciko'66 zegevierde evenals in 2015 bij de Vrouwen Masters.

20180113 BVC Ede 05 220pxBij haar eigen cross kon Climax slechts één overwinning vieren. Die was voor Celine van Heerikhuize bij de Meisjes Junioren C. Ruben Schussler en Arris van Deelen werden keurig tweede bij de Jongens Junioren D1 en de Jongens Junioren B. Hidde Brandsma en Sophie Ansink werden bij de Jongens Mini Pupillen en Meisjes Pupillen C fraai derde. Bij de Jongens Junioren C finishte Bram Joosten gelijk met Kylian Meeuwisz van Pallas'67, maar moest de derde plaats helaas aan de atleet uit Veenendaal laten. Bij de Meisjes Pupillen A1 eindigde Nynke van der Veer op de finish net voor Liv Pennock. Zij werden keurig vierde en vijfde. Lars Huibers werd bij de Jongens Junioren A eveneens vierde.

Nederlands Studenten Kampioenschap Cross
Tijdens deze BVC cross werd ook het NSK Cross gehouden. De titels op de korte cross gingen naar Margo Heurman van NSAV 't Haasje uit Nijmegen en Jeroen Bakker van Triathlon. Op de lange cross waren de titels voor Lisan Duyvestijn uit Pijnacker en Luuk Wijering van NSAV 't Haasje. Joost de Kleuver was de enige Climax-atleet die aan het NSK deelnam. Hij werd twaalfde op de korte cross.

De complete uitslag staat op www.bvccircuit.nl

Klik hier voor de foto's.Klik hier voor de foto's.