20190112 start pupillen BVC Ede 220pxArris van Deelen en Twan Smit hebben zaterdag in het Hoekelumse Bos de 3e BVC cross van dit seizoen gewonnen. Beide Climax-atleten wonnen ook de voorgaande crossen in Wageningen en Veenendaal. Mathias Meijer werd wederom tweede op de lange cross.

De weersomstandigheden waren bedroevend. Bij de eerste runs van de pupillen was het nog droog, daarna begon het te miezeren en uiteindelijk ging het flink regenen. Het heuvelachtige parcours werd door de regen steeds zwaarder voor de ruim 550 deelnemers.

Arris van Deelen en Twan Smit zijn tot nu toe te sterk voor hun concurrenten. De Climax-atleten wonnen ook bij de 3e cross van het BVC circuit 2018-2019 de wedstrijd voor de jongens junioren A resp. de jongens mini pupillen. In de strijd bij de jongste en oudste jeugdcategorie hebben ze tot nu toe alle drie de wedstrijden gewonnen. De overwinning in het totaal klassement kan hen niet meer ontgaan!

Twan Smit liep bij de jongens pupillen mini vanaf de start aan kop en kwam onbedreigd als eerste over de finishlijn. Bij de jongste meisjes, de pupillen mini, werd Emma Ansink vijfde. In het algemeen klassement staat ze fraai vierde.

Arris van Deelen finishte bij de jongens junioren A na 6000 meter met ruim een halve minuut voorsprong op zijn naaste concurrent. Bij de strijd voor de mannen op de lange cross over 9000 meter werd Mathias Meijer wederom tweede. Na zijn winst in Wageningen moest de Climax-atleet voor de tweede keer dit seizoen Jan Droesen uit Utrecht voor zich dulden. De winst in het totaal klassement wordt in deze categorie dus bij de laatste cross in Rhenen vergeven.

Bij de meisjes junioren D 1e jaars en de jongens junioren D 2e jaars werden Eline Gerritsen en Ruben Schussler fraai derde. Bram Verhoeven was bij de 1e jaars junioren D met de vijfde plaats de beste Climax-atleet.

Bij de vrouwen werd Marianne Novak-van Deelen op de korte cross vijfde. Anne Wiersma en Laurens Beerepoot werden op de lange cross voor de mannen in de categorie Masters 35-49 en Masters 50+ eveneens keurig vijfde.

Klik hier voor de complete uitslag.