20190202 BVC Rhenen 220pxOp zaterdag 2 februari werd in Rhenen de vierde en laatste wedstrijd van het BVC circuit 2018/2019 gelopen. Op deze koude dag (1 graad celcius) met natte sneeuw was het parcours erg modderig en zeer zwaar. Met overwinningen voor Twan Smit, Arris van Deelen en Mathias Meijer en een derde plaats voor Eline Gerritsen was Climax bij de laatste cross zeer succesvol.

Mathias Meijer won deze laatste cross met een minuut voorsprong op zijn naaste concurrenten. In het eindklassement had hij evenveel punten als Jan Droesen uit Utrecht. Bij een gelijk aantal punten geeft de uitslag van de vierde wedstrijd de doorslag, waardoor de Climax-atleet ook het eindklassement heeft gewonnen.

Laurens Beerepoot werd op de lange cross vierde bij de Mannen Master 50+ en werd daarmee vijfde in het eindklassement. Op de korte cross voor Mannen kwam Lars Huibers als elfde over de streep. Hij werd echter wel keurig vierde in het eindklassement.

20190202 BVC Rhenen Twan Smit 1e mini pupillen 220pxBij de Jongens Junioren A won Arris van Deelen ook de vierde wedstrijd. Uiteraard won de Edenaar ook het algemeen klassement. Eline Gerritsen werde derde bij de Meisjes Junioren D1. De Climax-atlete werd in het eindklassement ook derde. Ruben Schussler werd bij de Jongens Junioren D2 vierde, maar scoorde daarmee wel de derde plaats in het eindklassement. Bij de jongens Pupillen C werd Hidde Brandsma zesde op slechts vier seconden van de winnaar. In het eindklassement werde hij eveneens zesde.

Bij de Jongens Pupillen Mini was het geen verrassing meer dat Twan Smit (foto rechts) het eindklassement in deze categorie zou winnen. Net als bij de vorige drie wedstrijden liep hij ook in de bossen van Rhenen op schitterende wijze naar de eerste plaats. Bij de Meisjes Pupillen Mini kwam Emma Ansink als vierde over de eindstreep, wat eveneens haar positie in het eindklassement van het BVC seizoen 2018-2019 werd.

Voor de complete uitslag zie www.bvccircuit.nl.