BVC Veenendaal 27-10-2018 - StartAfgelopen zaterdag (27 oktober 2018) vond op een zonnige, maar niet al te warme dag, de eerste BVC (Bos en Vallei Cross) wedstrijd van dit seizoen (2018-2019) plaats in Veenendaal.  Met twee overwinningen (Twan Smit - Jongens Pupillen Mini, Arris van Deelen - Jongens Junioren A), een tweede plaats en vier keer een derde plaats is dit een mooie start van het BVC circuit 2018-2019.

Een pittig parcours op Kwintelooijen (Veenendaal) met aardige hoogteverschillen staat garant voor een mooie cross. Naast de top drie posities voor een aantal Climax atleten, liepen ook andere atleten van Climax een mooie wedstrijd en deden goede zaken voor het algemeen klassement.

Twan Smit kwam als eerste binnen bij de Jongens pupillen mini met een voorsprong van 20 seconden op de nummer twee. Hidde Brandsma werd op 1 seconde van de nummer twee, derde bij de Jongens pupillen C.

Bij de Meisjes junioren D1 kwam Eline Gerritsen als derde binnen en versloeg in een eindsprint twee concurrenten. Ruben Schussler werd bij de Jongens junioren D2 derde. Celine van Heerikhuize behaalde bij de Meisjes junioren C de tweede positie. Een eerste plaats was er voor Arris van Deelen bij de Jongens junioren A.

Ten slotte was er een derde plaats voor Climax in de categorie Lange cross mannen. Mathias Meijer kwam  op 7 seconden van de tweede plaats over de finish.

De volgende wedstrijd van het BVC circuit is 15 december 2018 in Wageningen. De derde wedstrijd wordt op 12 januari 2019 door Climax georganiseerd in Ede en de finale wedstrijd vindt op 2 februari 2019 plaats in Rhenen.

De uitslagen van de BVC Cross Veenendaal zijn hier na te lezen: Uitslagen BVC Veenendaal 2018-2019

BVC Veenendaal 27-10-2018 - Start Meisjes pupillen Mini en C