Met opnieuw een record aantal lopers van 599 lopers vond zaterdag 10 december de tweede cross van het Bos en Vallei Cross circuit in Wageningen plaats. Dit keer gingen er drie Climax atleten als eerste over de finish en werden er diverse top drie klasseringen bereikt, waarbij goede zaken werden gedaan voor het circuit klassement. Liv Pennock won bij de meisjes pupillen B, Marijn Pleijsant bij de jongens junioren A en Anne Wiersma won de korte cross bij de masters.

Het was zacht, grijs winterweer op de Wageningse Berg. Het terrein kenmerkte zich door de vele uitstekende boomwortels, wat bij de pupillen tot enkele struikelpartijen leidde. Alleen Liv Pennock wist bij de meisjes pupillen B de cross te winnen, nadat ze bij de eerste cross nog genoegen had moeten nemen met een derde plaats.
Sophie Ansink en Lisa Navarro werden keurig tweede bij de meisjes mini pupillen en de meisjes pupillen A1. Jarno Gerritsen werd knap derde bij de jongens pupillen C.

Marijn Pleijsant wist de cross bij de jongens junioren A op zijn naam te zetten, voor clubgenoot Joost de Kleuver die de tweede plaats bemachtigde.

Bij de meisjes junioren D1 wist Veerle van Ittersum knap de derde plaats op te eisen. Doordat de nummer twee niet deelneemt aan het totale circuit deed Veerle hiermee goede zaken voor het eindklassement. Celine van Heerikhuize werd bij de meisjes junioren D2 derde, net als vorige keer. Ook Christel Heuseveldt heeft deze cross de derde plaats opgeÃĢist bij de meisjes junioren B.

Anne Wiersma wist zijn concurrenten op de korte cross net voor te blijven, dankzij enkele seconden voorsprong op de nummers twee en drie. Op de korte cross voor de vrouwen liep Marianne van Deelen als vierde over de finish. Voor het circuit heeft ze de beste papieren, omdat de top drie niet meedeed voor dat klassement.

Klik hier voor de volledige uitslag https://www.bvccircuit.nl/bvc/uitslagen/wageningen_1617/ .

Op 14 januari organiseert Climax de volgende cross van het BVC circuit in Ede. De podiumplaatsen worden vastgesteld bij de vierde en laatste BVC cross in Rhenen op 4 februari.

20161210 BVC Wag