Na de afgelasting van de BVC van zaterdag 14 januari, werd de Bos Vallei Cross in Ede dit jaar op zaterdag 4 februari door Climax georganiseerd. Het was rustig, fris weer met een zonnetje. Het parcours was zeer goed te belopen en leverde voor Climax geen winst op, maar wel acht top drie klasseringen. Zo wisten Liv Pennock (meisjes pupillen B), Lisa Navarro (meisjes pupillen A1), Céline van Heerikhuize (meisjes junioren D2) en Christel Heuseveldt (meisjes junioren B) een mooie tweede plaats op te eisen. Ruben Schussler (jongens pupillen A2), Sophie Ansink (meisjes minipupillen), Joost de Kleuver (jongens junioren A) en Anne Wiersma (korte cross mannen masters) liepen naar een derde plaats.

IMG 1568 Start meisjes A1

Het terrein in de bossen achter Hoekelum was prima begaanbaar en bij een waterig zonnetje starten de pupillen ’s morgens de derde cross van het Bos Vallei Cross circuit van dit seizoen. Dit keer ging er geen enkele Climax atleet met de winst vandoor, maar wisten wel acht atleten goede zaken te doen voor het klassement, waardoor een podiumplek zeker nog in zicht is.
Bij de pupillen deden er maar liefst 33 jonge atleten mee aan de cross. Sophie Ansink mocht het spits afbijten en wist bij de meisjes mini pupillen een derde plaats op te eisen, waarmee ze zeker nog zicht op een tweede of derde plek in het eindklassement heeft. Ook bij de meisjes pupillen B is de strijd nog zeker niet gestreden. Liv eindigde op een tweede plaats, maar kan bij winst in Rhenen het klassement nog naar zich toetrekken. Ook bij de meisjes pupillen A1 wordt de finalewedstrijd belangrijk, waarbij Lisa haar tweede plaats zal moeten verdedigen. Ruben Schussler heeft enorme kracht laten zien bij de jongens A2 door als derde te eindigen. Hij zou in principe geen kans meer maken op het podium, maar dit laat weer zien, dat alles mogelijk is!

IMG 1908 Liv Pennock als 2e

 

Bij de junioren liep Céline van Heerikhuize naar een mooie tweede plaats, waarmee ze na twee derde plaatsen in de eerdere crossen zeker is van een podiumplek in Rhenen. Christel Heuseveldt werd tweede bij de meisjes junioren B. Arris van Deelen liep dit keer naar een vijfde plaats, maar heeft desondanks goede zaken gedaan voor het circuitklassement, waar hij nog altijd stevig op de tweede plaats staat. Daarentegen wordt het bij de jongens junioren A nog wel spannend in Rhenen; Joost kan de strijd voor de winst nog aangaan met Marijn Pleijsant.

Bij de masters had Anne Wiersma zijn dag in Ede niet. Na winst in Wageningen en een tweede plaats in Veenendaal, finishte hij nu als derde. In de top van de korte cross bij de masters is mede hierdoor nog alles mogelijk voor het eindklassement.


De volledige uitslagen is hier na te lezen https://www.bvccircuit.nl/bvc/uitslagen/ede_1617/ en binnenkort ook de bijgewerkte stand van het klassement https://www.bvccircuit.nl/bvc/uitslagen/klassement_1617/

De strijd voor het eindklassement volgt over twee weken op zaterdag 18 februari de finale BVC in de bossen bij Rhenen. We wensen alle atleten hierbij natuurlijk wederom een hele mooie wedstrijd.

IMG 1909 start A1 meisjes