20180203 BVC Rhenen AvDeelen JJB 220pxArris van Deelen heeft bij de laatste BVC in Rhenen de cross voor jongens junioren B gewonnen. Met twee overwinningen en twee tweede plaatsen won de Climax-atleet tevens het klassement van het circuit 2017-2018 in deze categorie. Eline Gerritsen finishte in de "leemkuil" als eerste bij de meisjes pupillen A2.

Arris van Deelen had in de Utrechtse heuvels ruime voorsprong op Jim van Keulen. De atleet van Nijmegen Atletiek, die eveneens twee wedstrijden had gewonnen, moest daarmee de overwinning in het klassement aan de Climax-atleet laten. Ruben Schussler werd in Rhenen derde bij de jongens junioren D1. In het klassement over vier wedstrijden werd hij fraai tweede. Céline van Heerikhuize werd na een tweede plaats in de laatste wedstrijd eveneens tweede in het klassement voor meisjes junioren C. Bram Joosten en Lars Huibers eindigden keurig als vierde in het klassement.

Bij de meisjes pupillen A2 won Eline Gerritsen de laatste BVC cross. Gezien haar prestaties bij de andere wedstrijden van dit seizoen een fantastische uitslag. Hidde Brandsma werd bij de jongens mini pupillen na een derde plaats in Rhenen ook fraai derde in het klassement. Veerle van Reemst was met de vijfde plaats de snelste Climax-atlete bij de meisjes pupillen C. Sophie Ansink werd in deze categorie tiende, maar eindigde in het klassement wel op een keurige vierde plaats. Bij de meisjes pupillen B werd Tesse Visch vijfde.

Op de korte cross voor Mannen werd Joost de Kleuver, na een zevende plaats in Rhenen, derde in het algemeen klassement. Bij de Vrouwen Masters eindigde Nelly Beerepoot-Commandeur zesde in het algemeen klassement.

foto: Eric Béatse