Zaterdag 25 en zondag 26 augustus vonden in Amsterdam de Nationale C Spelen plaats, het officieus NK voor 14- en 15-jarige atleten. Met Céline van Heerikhuize en Dorine van Leeuwen vaardigde Atletiekvereniging Climax twee sterke atleten succesvol af. Céline won het zilver op de 300 meter sprint en veroverde op een wel heel bijzondere manier het brons op de 800 meter. Dorine werd knap zesde bij het hoogspringen.

Op zaterdag leverde Céline (13 jaar) een topprestatie door op een heel bijzondere wijze naar nationaal brons op de 800 meter te rennen. Bij het uitkomen van de eerste bocht had Céline pech doordat een concurrent op haar schoen trapte, waardoor de schoen niet meer goed vast zat. Op 300 meter voor de finish lukte het haar om haar schoen uit te schoppen en sprintte ze op één sok voorbij een atlete waardoor ze toch nog het brons veroverde. Een schrale troost voor haar, waar ze eigenlijk voor goud of zilver had willen gaan.

Bij het hoogspringen wist Dorine (14 jaar) wat haar bij de kwalificatie op zaterdag te doen stond: ze moest 1.55 meter hoog springen om voor de finale in aanmerking te komen. Dat lukte haar helaas net niet, maar door haar minimale hoeveelheid foutsprongen werd ze toch voor de finale gekwalificeerd met een hoogte van 1.50 meter. Hierdoor mocht ze op zondag terugkomen voor de finale. In de finale wist ze haar prestatie van zaterdag te verbeteren waarmee ze op een hele mooie zesde plaats eindigde. Zie een filmpje van haar sprong over 1.57 meter: YouTube.

Op zondag nam Céline zonder al te hoge verwachtingen deel aan de 300 meter sprint. Verrassenderwijs zette ze de snelste tijd bij de series neer, zodat ze zich als eerste kwalificeerde voor de finale. In de finale kwam ze slechts een fractie van een seconde tekort voor het goud. In een clubrecordtijd van 42.64 seconden pakte ze het zilver.
De uitslagen staan hier.

IMG 2313a

IMG 2316

IMG 2321