Bij de tweede competitiewedstrijd voor CD junioren in Deventer op zaterdag 19 mei is het jongens D junioren team tweede geworden. Het meisjes C junioren team werd derde met enkele bijzondere prestaties. Evelyn Navarro haalde maar liefst een halve seconde van het clubrecord op de 150m sprint. Dorine van Leeuwen won het kogelstoten. En Teddie, Evelyn, Jisze en Céline wonnen de 4 x 80 meter estafette met overmacht.

De jongens junioren D presteerden uitstekend op deze miezerige dag in Deventer. Hoewel zij op geen enkel onderdeel de overwinning behaalden, bleek het collectief sterk genoeg om als team op een mooie tweede plaats te eindigen. Landelijk zakken ze wel licht naar een 70e plaats. Ruben Schussler werd tweede op de 1000 meter. Ian Pennock werd derde op de 80 meter horden en vierde op de 80 meter sprint. Niels van Rheenen eindigde als vierde bij het verspringen en tweemaal als vijfde (kogel en hoogspringen). Jesse Haak is weer terug aan het front na lange afwezigheid: hij werd zesde bij het verspringen. Het estafetteteam bestaande uit Wim van As, Melvin Jansen, Mark van Voorst en Jesse Haak werd vierde in een tijd die ruim een seconden langzamer dan bij de eerste wedstijd. Het tweede team van Climax eindigde op een 9e plaats en landelijk op een 183e plaats.

De meisjes junioren C komen dit seizoen met twee teams aan de start. Het team van eerstejaars meisjes C bestaat uit Teddie, Céline, Anouk, Dorine, Maureen, aangevuld met D junioren Evelyn en Jisze. Teddie, Evelyn, Jisze en Céline wonnen de 4 x 80 meter estafette met overmacht. Dorine van Leeuwen wist het kogelstoten op haar naam te zetten met een stoot van maar liefst 9.36 meter. Bij het hoogspringen werd ze derde en bij het verspringen vijfde. Evelyn Navarro haalde meer dan een halve seconde van het clubrecord op de 150 meter sprint. Met haar tijd van 20.69 seconden werd zij derde, vlak voor Céline van Heerikhuize. Céline streed ook weer om de winst op de 800 meter. Ze lag goed op koers, maar werd op het laatste stuk voor de finish ingehaald door trainingsmaatje Bridget Konings van Ciko’66. Jisze Diemer finishte als vijfde. Zowel Céline als Jisze kwamen dicht bij het clubrecord voor resp. C en D junioren. Het team komt hiermee totaal op een derde plaats uit achter Ciko’66 en VAV. Landelijk klimmen ze nu naar een 42e plaats. Het tweede Climax junioren C team eindigde op de negende plaats en staat landelijk op de 155e plaats.

 Ook het team van de jongens junioren C presteerde goed. Het estafetteteam van Bram Joosten, Emiel Reesink, Martijn de Jong en Roan van Asselt werd zesde op de 4 x 100 meter. Na deze competitiedag staan ze op een 7e plaats. Bij de meisjes junioren D bestaat het team uit slechts twee enthousiaste atleten. Arine Voskamp verbrak haar PR bij het kogelstoten en Nienke de Jong zette een nieuw PR neer bij het speerwerpen. Het zou mooi zijn als we meer meisjes D junioren enthousiast kunnen maken om deel te nemen aan deze wedstrijden.

Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.

De landelijke competitiestand staat hier

20180519 JJD2 80m

20180519 JJD 80m

20180519 MJC 150m

20180519 MJCD 800m