Zaterdag 30 juni streden de CD junioren teams bij de derde competitiewedstrijd in Ede. Het jongens D junioren team deed het erg goed en eindigde zelfs als eerste in de poule na drie competitiewedstrijden. Maar ook het eerste meisjes junioren C team, aangevuld met D junioren, lieten opnieuw vooruitgang zien en scoorden enorm goed. Dorine evenaarde het clubrecord bij het hoogspringen. Céline en Jisze verbeterden de clubrecords op de 800 meter.

Het jongens junioren D team 1 deed het weer erg goed. Het estafetteteam bestaande uit Melvin, Jesse, Mark en Wim startte direct goed met een tweede plaats op de 4 x 80 meter. Niels wist met 1,50 meter hoogspringen dat onderdeel op zijn naam te schrijven. Daarnaast sprong Niels bij het verspringen naar een hele mooie tweede plaats met 4,17 meter. Ian deed het ook weer heel goed op de sprintnummers door naar een derde plaats te sprinten op de 80 meter horden in 14,57 sec en een tweede plaats op de 80 meter in 11,96 sec. Ruben deed zijn werk bij de 1000 meter goed door netjes in een vierde tijd van 3:28 min te finishen, terwijl hij ook een vijfde tijd neerzette bij de 80 meter sprint in 12,55 sec. Daarnaast bereikte Melvin een vierde plaats door zijn 22,27 meter bij het speerwerpen. Al met al leverde het team 1 een tweede plaats op in de poule, achter Nijmegen Atletiek, maar over alle drie competitiewedstrijden zelfs een eerste plaats in de poule. Landelijk eindigt het team op een 63e plaats.

De hoogste landelijke klassering werd behaald door het meisjes junioren C team 1. Dat begon de dag direct goed met een derde plaats op de 4 x 80 meter estafette door Maureen, Evelyn, Jisze en Anouk. Dorine van Leeuwen sprong op haar verjaardag naar een fantastische 1,60 meter hoog (evenaring clubrecord) en verbeterde tevens haar PR bij het verspringen naar 4,66 meter. Ook Maureen presteerde fantastisch bij het verspringen door naar een nieuw PR van 4,41 meter te springen. Dorine wist de kogel naar een mooie derde plaats te stoten met 9,32 meter. Op de 800 meter hebben talenten Celine en Jisze fantastisch gelopen naar een eerste en derde plaats, waarbij beide meiden een nieuw clubrecord behaalden in hun eigen categorie. Celine liep op de 800 meter ruim aan kop en liet haar concurrente Bridget van Ciko ver achter zich door haar clubrecord voor C junioren op 2:15 minuten neer te zetten. Jisze liep een clubrecord voor D junioren in 2:31 minuten en eindigde daarmee als derde. Bij het speerwerpen behaalde Evelyn een knappe vierde plaats door de 500 grams speer naar 23,58 meter te werpen. Maar ook Anouk verbeterde haar PR naar een hele mooie 21,33 meter. Op de 300 meter horden was Celine helaas nog niet helemaal hersteld van haar 800 meter race, maar liepen Evelyn en Celine toch een tijd onder de minuut. Op de 80 meter sprint waren Celine en Jisze weer zeer sterk door naar een tweede en een vijfde plaats te sprinten in 11,10 sec respectievelijk 11,34 sec. Gedurende het buitenseizoen is dit team steeds beter geworden en zijn ze van een vierde plaats in de eerste wedstrijd naar een tweede plaats in deze derde competitiewedstrijd gestegen. Alleen Ciko ‘66 moesten ze deze wedstrijd nog voor zich dulden. Een topprestatie voor dit team met alleen maar eerstejaars C junioren en twee D junioren. Landelijk is het team op een 35e plaats geëindigd.

De jongens junioren C hebben moedig gestreden waar zij op een 7e plaats zijn geëindigd en landelijk op een 107e plaats. Roan van Asselt, Martijn, Bram en Roan de Rooij werden vijfde bij de 4 x 100 meter estafette. Roan van Asselt verbeterde zijn PRs op de 100 meter en bij het kogelstoten. Morris laat iedere wedstrijd ook een steeds snellere 100 meter zien. Roan de Rooij haalde veel secondes van zijn PR op de 800 meter.

De tweede teams van de meisjes junioren C en jongens junioren D en ook het meisjes junioren D team hebben het goed gedaan. Doordat deze teams niet op alle onderdelen konden worden ingezet, hebben ze niet echt meegestreden om de dag- en/of poulezege. Eerstejaars D junior Nienke zette op al haar onderdelen, 1000 meter, kogelstoten en verspringen een nieuw PR neer. En Arine verbeterde twee PRs op verspringen en kogelstoten; C juniore Cecile verbeterde haar PR op zowel kogelstoten als speerwerpen; D junior Dim deed hetzelfde op de 80 meter en speerwerpen: D junior Quirijn op de 80 meter sprint en Jelle bij het discuswerpen en verspringen.

Bovenal was het weer een gezellige en goed georganiseerde wedstrijd op een prachtige baan, met veel vrijwilligers. Het was voor Climax alweer het vierde weekend op rij dat er een wedstrijd plaatsvond. Opnieuw stond een groot aantal vrijwilligers paraat voor de opbouw, afbouw, als jurylid, ploegleiders en fotografen. Iedereen weer heel erg bedankt, fijne vakantie en tot na de zomer!


De uitslagen staan hier. Het landelijke competitieklassement staat hier.
Het eerste deel van de foto’s staat hier. Later volgt meer.

20180630 dorine Hoog

20180630 Ruben

20180630 start 800m

20180630 MJC