20170610 start 1000m CD compRuim 200 deelnemers van acht verenigingen kwamen af op de competitiewedstrijd in Ede, die in zonnige omstandigheden plaatsvond. De jongens C junioren wisten ondanks hun tweede plaats in de poule toch niet de landelijke finale te behalen. Hun 16e positie in de landelijke ranking bleek net niet voldoende, omdat slechts de eerste 12 van de 168 teams naar de finale mogen. Joram van de Bospoort presteerde weer geweldig en won het hoogspringen met 1.85 meter en de 300m horden in een tijd van 42.40 seconden. Op de 800 meter werd hij derde. Max Botschuijver won de 100 meter sprint en Ismo van Riet zat daar verrassend snel achter met een derde tijd van 12.26 seconden. Max werd bovendien tweede bij het kogelstoten en derde bij het verspringen. Het Climax estafetteteam stelde helaas teleur door eerst gediskwalificeerd te worden (50 punten aftrek) en in de herkansing de op één na langzaamste tijd te lopen.

Ook het eerste team van de meisjes D-Junioren eindigde weer als tweede in de poule. Geplaagd door blessures van Dorine van Leeuwen en Jisze Diemer zakten zij in de landelijke ranglijsten van de 22e naar de 24e plaats van de 221 teams. Céline van Heerikhuize blonk weer uit door zowel de 60 meter sprint (8.53 seconden) als de 1000 meter (3:09 minuten) in een prachtige eindsprint te winnen. Rachel Boeder toonde haar sprinttalent door als tweede te eindigen op de 60 meter. Dorine van Leeuwen werd tweede met een stoot van 9.62 meter bij het kogelstoten. Evelyn Navarro werd derde bij de 60 meter horden in een tijd van 11.83 seconden. Maureen van Veldhuisen sprong bij het verspringen de derde afstand: 3.93 meter. Het estafetteteam bestaande uit Teddie Nieuwenburg, Evelyn, Céline en een zieke Ilse Veen kwam ondanks een trage wissel tussen Evelyn en Céline toch weer gevaarlijk dicht bij het clubrecord. Zij wonnen vandaag ruim voor CIKO’66 in een tijd van 32.91 seconden. Met deze snelle tijden zal een podiumklassering bij het NK estafette in september niet ondenkbaar zijn.

Bij de meisjes C junioren waren de beste klasseringen voor Else Jansen (vijfde bij het hoogspringen), Isa Wijdenes (zesde bij kogelstoten en 80 meter sprint) en Iris Koevoets (zevende op de 800 meter). Hun team eindigde dit seizoen als 143e op de nationale ranking.

Bij de D junioren trad alleen Sjoerd van Roekel op namens Climax. Hij presteerde goed met een derde plaats bij het speerwerpen (22.42 meter) en een zevende plaats bij het verspringen.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/8267/

De nationale ranglijsten staan op https://www.atletiek.nl/competitie/2017/vereniging/Climax