correctie Atletiekunie d.d. 8-5-2017: Helaas bleek na afloop van één van de wedstrijden bij de jongens junioren C de tijden van één serie 100m horden te ontbreken. Doordat dit te laat is opgemerkt, kon deze serie niet meer worden over gelopen of de handtijden worden gebruikt. Het gevolg hiervan is dat helaas de 100mH voor JC landelijk wordt geschrapt voor deze wedstrijd. De punten hiervan komen dus voor iedereen te vervallen. Dit is wel een voordeel voor de Climax-atleten, want de JJC staan nu eerste in de poule!

Bij de CD junioren Competitie in Gendringen op zaterdag 6 mei behaalden zowel de eerste teams van de jongens C en de meisjes D junioren een tweede plaats in de poule. Joram van de Bospoort wist met 1,85 meter een fenomenaal nieuw clubrecord op hoogspringen neer te zetten. Céline van Heerikhuize haalde een aantal seconden af van het clubrecord op de 1000 meter. Eerste plaatsen op de onderdelen waren er voor Céline van Heerikhuize, Dorine van Leeuwen en Joram van de Bospoort.

De jongens C junioren zijn de competitie uitstekend begonnen door een mooie tweede plaats in de poule te behalen. Joram van de Bospoort wekte al vroeg in het outdoorseizoen indruk met zijn sprong over 1.85 meter: een nieuw clubrecord dat de prestaties van Bob Altena en Tim Bluekens uit de boeken werkt. Daarnaast wist hij de 800 meter en het verspringen op zijn naam te schrijven. Ook Max Botschuijver deed het uitstekend door een eerste plaats bij het speerwerpen en een tweede plaats op de 100 meter sprint. Op de landelijke ranglijst staan ze hiermee op een 19e plaats.

20170506 Joram verspringen

Ook het eerste team van de meisjes D-Junioren eindigde als tweede in de poule. Céline van Heerikhuize won de 60 meter sprint en werd net tweede op de 1000 meter in een mooi nieuw clubrecord van 3:10,52 minuten. Dorine van Leeuwen deed het ook uitstekend met een eerste plaats op het hoogspringen, en tweede plaatsen bij het speerwerpen en het kogelstoten. Evelyn Navarro zette een derde tijd op de 60 meter horden neer. Teddie Nieuwenburg behaalde een derde plaats bij het discuswerpen. Daarnaast wist het estafette team, bestaande uit Teddie, Evelyn, Céline en Ilse Veen, een mooie tweede tijd neer te zetten. Op de landelijke ranglijst staan de meiden hiermee op een 23e plaats.

20170506 Celine 1000 meter

Naast de mooie teamprestaties zette ook Sjoerd van Roekel bij de jongens Junioren D een prima prestatie neer door als tweede te eindigen bij het verspringen. Bij de meisjes Junioren C behaalde Else Janssen bovendien een mooie tweede plaats bij het hoogspringen.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/8709/