Bij de eerste CD junioren Competitiewedstrijd in Wageningen op zaterdag 14 april hebben 6 teams van Climax uitstekende prestaties neergezet. Vooral de prestaties van het meisjes C junioren team vielen op, maar ook de jongens junioren D hebben een mooi score neergezet. Céline van Heerikhuize ging er in een nieuw clubrecord op de 800 meter met de winst vandoor bij de C junioren meisjes. Jisze Diemer eindigde als D junioren bij de C junioren als derde. Teddie, Evelyn, Ilse en Céline wonnen de 4 x 80 meter estafette met overmacht. En ook Dorine van Leeuwen wist het kogelstoten op haar naam te zetten.

De meisjes junioren C komen dit seizoen met twee teams aan de start. Het team van eerstejaars meisjes C bestaat uit Teddie, Céline, Anouk, Dorine, Ilse, Maureen, aangevuld met D junioren Evelyn en Jisze. Samen wisten zij op drie onderdelen de wedstrijd te winnen. De start was er ’s morgens voor de estafetteteams, waarbij Teddie, Evelyn, Ilse en Céline met 43.57 sec ruim voor de tweede plaats bleven. Céline van Heerikhuize scherpte haar clubrecord op de 800 meter verder aan naar een tijd van 2:22,09 min. Op dezelfde afstand wist Jisze Diemer een knappe derde plaats neer te zetten met 2:33,58 min. Dorine van Leeuwen stootte de kogel naar een afstand van 9,20 meter wat haar de winst opleverde. Ze sprong bij het hoogspringen naar een hoogte van 1,50 meter dat genoeg was voor een mooie tweede plaats. Het team komt hiermee totaal op een vierde plaats uit achter VAV, Ciko en Nijmegen Atletiek. Landelijk staan ze nu op een 46e plaats. Het tweede Climax junioren C team is op de 12e plaats geëindigd (ook omdat ze niet op alle onderdelen punten konden halen) en staat op een 164e plaats.

De jongens junioren D hebben ook uitstekend gepresteerd. Ian Pennock behaald een tweede plaats op de 80 meter sprint in een tijd van 11,82 sec. Ruben Schussler werd derde op de 1000 meter met 3:26,13 min. Het estafette team bestaande uit Wim van As, Melvin Jansen, Niels van Rheenen en Jesse Haak behaalde een mooie tweede plaats door na 4 x 80 meter in 47,89 sec over de finish te komen. Melvin Jansen wierp de speer naar een mooie 25,57 meter waarmee hij als derde eindigde. Niels van Rheenen sprong twee keer naar een tweede plaats door 1,40 meter hoog te springen en 4,20 meter ver te springen. Het team is in totaal hiermee op een mooie tweede plaats geëindigd achter Nijmegen Atletiek. Landelijk staan ze op een 67e plaats. Het tweede team van Climax is bij de junioren D jongens op een 9e plaats geëindigd en landelijk op een 180e plaats.

Ook het team van de jongens junioren C heeft prima gepresteerd. De jongens scoren vooral punten op de werpnummers en de lange afstand. Bij de sprintnummers laten ze het nog liggen en ze hebben niet aan de estafette meegedaan. Hiermee staan ze na de eerste competitiedag op een 6e plaats, waarbij zij het beste team zijn dat niet op alle onderdelen een uitslag heeft staan. Bij de meisjes junioren D is het team te klein om echt mee te doen met de competitiestand. Toch was het mooi om te zien dat zowel Arine als Nienke hun persoonlijke records goed hebben verbeterd.

Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.
De landelijke competitiestand staat hier.

20180414 Ilse 4x80m

20180414 Jisze 80mH