Op zaterdag 6 april vond in Oss de eerste competitiewedstrijd voor CD junioren van dit seizoen plaats. Met name de meisjes C junioren presteerden goed. Zij wonnen de 4x80 meter estafette met overmacht en maken nog kans op het bereiken van de landelijke finale. Céline van Heerikhuize won de 800 meter en Dorine van Leeuwen won het discuswerpen en hoogspringen. Bij de jongens D won Niels van Rheenen het hoog- en verspringen. Bij de meisjes D werd zowel Eline Gerritsen als Lisa Navarro derde op alle drie onderdelen. 

De meisjes C junioren werden geplaagd door ziekte, maar wisten dankzij last-minute wijzigingen in de opstelling toch veel punten voor het team te scoren. Na het verwerken van de laatste uitslagen verwachten zij op de 17e plek landelijk te eindigen. De beste 12 teams zullen in september naar de landelijke finale mogen. De achterstand op de huidige nummer 12 is gering, dus met een compleet fit team kunnen de meisjes C nog hoge ogen gaan scoren. 
Evelyn, Jisze, Maureen en Céline wonnen de 4x80 meter estafette met twee seconden voorsprong op Ciko '66. Céline van Heerikhuize won de 800 meter en Dorine van Leeuwen won het discuswerpen en hoogspringen. Jisze en Céline werden vierde en vijfde op de 80 meter sprint. Bij de 80 meter horden finishten Jisze en Dorine als derde en vierde. Maureen van Veldhuisen sprong naar een vijfde plek bij het verspringen.

De meisjes D hadden geen compleet team, maar individueel werden er wel zeer goede prestaties neergezet. Zowel Eline Gerritsen als Lisa Navarro werden derde op alle onderdelen waaraan zij deelnamen. Eline sprong over 1.40 meter hoog. Lisa wiep de discus 17.74 meter ver. Arine Voskamp zat daar vlak achter met een vierde, vijfde en zevende plaats. Zij stootte de kogel naar 8.10 meter. Gezamenlijk staan de meisjes D op een 129e plaats landelijk.

Bij de jongens D waren er zoveel afmeldingen, dat het team niet op alle onderdelen kon worden ingezet. Niels van Rheenen won het hoog- en verspringen. Hij verbeterde zijn PR bij het hoogspringen naar 1.55 meter. Ruben Schussler werd tweede bij het speerwerpen en vierde op 1000 meter en 80 meter sprint. Het team werd zevende in de poule en staat nu 119e op de ranglijst.

Het jongens C team bestond uit drie atleten: Joseph Kuiper, Ian Pennock en Jesse Haak. Ook zij staan na de eerste competitiedag 119e in de nationale ranglijst. Joseph passeerde de 5 meter grens bij het verspringen en werd daarmee derde. 

Uitslagen

Nationale ranglijst competitie

Het eerste deel van de foto's staat online. Nog geen toegang? Kijk dan hier.

20190406 ver Joseph

20190406 hoog Niels

20190406 estafette MJC