Zaterdag 14 mei vond onder bijna ideale omstandigheden de 2e competitie wedstrijd voor de CD junioren plaats in Wijchen. De dag was zeer succesvol voor de Climax atleten die vaak bij de eerste drie op onderdelen of in series eindigden. Het viel ook op hoe gezellig de teams het met elkaar hadden. Larissa Middelhoven, Eline Gerritsen en Lisa Navarro wisten een aantal van hun onderdelen (ruim) te winnen. Alle teams zijn gestegen op de landelijke competitieranglijst, waarbij de meisjes junioren C de hoogste notering te pakken hebben (30e plaats).

De meisjes junioren C hadden de eerste competitiewedstrijd al laten zien te strijden voor een finaleplaats in september. Na de eerste competitie wedstrijd stonden ze nog landelijk op een 40e plaats (wat een D-finale plaats zou betekenen). Dit wisten ze zaterdag met een 26e plaats te verbeteren, waardoor ze nu na twee wedstrijden met een 30e plaats de C-finale in zicht hebben. Het estafette team van Sjors Koekkoek, Geanne Visser, Froukje van Rheenen en Lorena Jonkers eindigden op een derde plaats bij de 4 x 80 meter. Lisa Navarro liep als snelste van de dag op de 150 meter en wierp haar speer ruim naar de verste afstand (voor het eerst boven de 30 meter!). Bij het kogelstoten eindigde zij als derde. Eline Gerritsen wist met afstand het verspringen te winnen en snelde op de 80 meter horden naar een tweede plaats. In de poule eindigde de meiden als derde achter AV Wijchen en Nijmegen Atletiek.

De jongens junioren C eindigden de dag net als vorige wedstrijd als 4e in de poule, maar landelijk stijgen ze 8 plaatsen naar een 50e plek. De eerste 48 teams krijgen een finaleplaats in september, dus als ze deze stijgende lijn weten vast te houden, dan zit de D finale er nog wel in. Daniël Luchies zorgde voor de meeste punten door als tweede te eindigen op de 150 meter en als derde bij de 100 meter horden.

Bij de meisjes junioren D was Larissa Middelhoven weer goed voor hoge klasseringen op de werpnummers. Ze won met afstand het kogelstoten en het speerwerpen. Op de 4 x 60 meter estafette snelden Sophie Ansink, Larissa, Lotte Vroon en Nora Sterk naar een mooie tweede plaats. In de poule zijn de meiden als 3e geëindigd en landelijk staan ze op de 56e plaats (van de 200 teams).

De jongens junioren D begonnen de dag minder goed door zich te diskwalificeren bij de estafette, maar ze herstelden zich prima door in de herkansing de derde tijd van de poule te lopen. Sjoerd van Rheenen behaalde de hoogste klasseringen door als tweede op de 80 meter horden en bij het hoogspringen te eindigen en als 3e op de 600 meter. Bijzonder hierbij is dat teamgenoot Gilian Roelofs exact dezelfde tijd liep op de 600 meter en de derde plaats dus met Sjoerd deelde. In totaal werd het team vierde in de poule en zijn ze landelijk gestegen naar de 75e plaats (van de 200 teams).

De uitslagen van zaterdag staan hier

De landelijke competitieranglijsten staan hier

20220514 JJD 600m Gilian en Sjoerd

20220514 JJC Daniel 100mH