Céline van Heerikhuize is zaterdag bij het NK Atletiek voor senioren vierde geworden op de 800 meter. De Climax-atlete finishte in de series als tweede in een tijd van 2:08,65 min. In de finale viel ze tussen de veel oudere atleten met 2:09,22 min. helaas net buiten de podiumplaatsen.

Het 16-jarige talent van Climax plaatste zich vrijdag in de series voor de finale door achter Bregje Schoot, die uiteindelijk Nederlands kampioen werd, tweede te worden. Volgens Céline had er misschien een podiumplaats had ingezeten, maar de finale was een rommelige race. 

Op de 400 meter kwamen bij de vrouwen twee Climax-atletes aan de start. Eva Hovenkamp strandde in de halve finale. Met een tijd van 54,60 sec. liep zij de negende tijd, waarmee zij zich net niet voor de finale kwalificeerde. B-juniore Jisze Diemer finishte in een tijd van 1:02,69 min.

De prestaties tijdens het NK worden meegenomen voor het samenstellen van de estafetteteams op de Olympische Spelen. Voor Eva heeft het resultaat misschien gevolgen voor haar selectie voor de 4x400 meter ploeg. De samenstelling van de teams wordt later bekend gemaakt.