clubkampioenschappen2016 02 350pxOp de eerste zaterdag van oktober werd het baanseizoen afgesloten met de Clubkampioenschappen. 20 Atleten behaalden de titel op de meerkamp van zijn/haar catagorie en 8 atleten mogen zich clubkampioen op een los onderdeel clubkampioen noemen. Bij de pupillen werden zelfs verrassend atleten clubkampioen, die aan hun eerste wedstrijd deelnamen. Joram van de Bospoort en Max Botschuijver wisten beide twee titels te veroveren.

Bij de mannen werd Matthijs Beerepoot met ruime voorsprong kampioen. Bij de junioren C was het daarentegen erg spannend. Joram van de Bospoort besliste de spannende strijd om de titel met Max Botschuijver en Lucas van Bochoven uiteindelijk in zijn voordeel. Bij de meisjes won Rozemarijn Snijders met een minimale voorsprong op Jasmijn Timmer. Bij de meisjes junioren D kwam Dorine van Leeuwen met overwinningen bij het speerwerpen en verspringen nog heel dichtbij, maar de titel ging naar Celine van Heerikhuize.

clubkampioenschappen2016 04 300pxPupillen
Met de clubkampioenschappen deden ook ruim 50 pupillen mee, waarvan een groot aantal (zo’n 20 kinderen) voor de eerste keer hun wedstrijd beleefde. Zo wist zelfs een aantal pupillen op hun eerste wedstrijd direct clubkampioen te worden. Dat belooft nog wat voor de toekomst.

De wedstrijd was een mix van Athletics Champs en reguliere atletiekonderdelen. In een tijdsbestek van 20 minuten mocht iedere atleet een onbeperkt aantal pogingen doen om zo’n hoog mogelijke score te halen. Een groot aantal kinderen wist een Athletics Champs record verder aan te scherpen. Het vermelden waard was de prestatie van B-pupil Lisanne Bierkens bij het medicienbal stoten (7,30 meter) en de sprong van Lisa Navarro bij het verspringen (3,81 meter). Liv Pennock blonk uit bij de C-pupillen met 6.9 seconden op de 40 meter sprint en 19.00 meter bij het slingeren. B-pupil Stijn van der Spoel slingerde naar 18.00 meter. A-pupil Floor Ignatius stootte de kogel naar 7.54 meter en Evelyn Navarro liep de 60m horden in een snele tijd van 9,3 seconden. Sjoerd van Roekel stootte bij de A- pupillen de kogel 7.65 meter ver.

De clubkampioenen meerkamp op een rijtje:

- G-atleten jongens: Jesaja Mannee
- G-atleten meisjes: Gemaine Boer
- minipupillen jongens: Jarno Gerritsen
- minipupillen meisjes: Larissa Middelhoven
- C pupillen jongens: Kalle Brinkhuis
- C pupillen meisjes: Liv Pennock
- B pupillen jongens: Stijn van der Spoel
- B pupillen meisjes: Lisanne Bierkens
- 1e jaars A pupillen jongens: Niels van Rheenen
- 1e jaars A pupillen meisjes: Olivia Hughan
- 2e jaars A pupillen jongens: Sjoerd van Roekel
- 2e jaars A pupillen meisjes: Evelyn Navarro
- meisjes junioren D: Celine van Heerikhuize
- jongens junioren D: Duuk Ebbers
- meisjes junioren C: Rozemarijn Snijders
- jongens junioren C: Joram van de Bospoort
- jongens junioren B: Lars Huibers
- meisjes junioren A: Sanne Laagland Winder
- jongens junioren A: Tim Bluekens
- mannen: Matthijs Beerepoot

De clubkampioenen op de losse onderdelen zijn:

- kogelslingeren: David van Kampen
- horden lang (300m): Joram van de Bospoort
- speerwerpen: Max Botschuijver
- verspringen: Renate Oldenhof
- discuswerpen: Max Botschuijver
- 800m: Marijn Pleijsant
- 150m: Christel Heuseveldt
- 5000m: Anne Wiersma

clubkampioenschappen2016 03 300pxClubrecords
Ook deze laatste wedstrijd van het seizoen leverde weer clubrecords op. Celine van Heerikhuize verbeterde het clubrecord bij de meisjes junioren D op de 800 meter en de 300 meter horden. Bij de jongens junioren D liep Duuk Ebbers een record op de 300 meter horden. Arris van Deelen liep een record op de 5000 meter voor jongens junioren C. Op dezelfde afstand leverden Laurens Beerepoot en Albert de Vries de spannende strijd, die Laurens een clubrecord bij de Masters 55+ opleverde. Het laatste record was voor Remco Schuijt, die zijn eigen record bij het discuswerpen
voor Masters 35+ verbeterde.