20170930 clubkamp 72dpiOp zaterdag 30 september was het weer tijd voor de clubkampioenschappen van Climax. Ondanks de regenachtige omstandigheden hebben de atleten zich van hun beste kant laten zien en is de strijd in sommige categorieën heel erg spannend geweest tot het laatste onderdeel. In totaal deden er ruim 100 atleten mee aan de wedstrijd waarvan 59 pupillen, 25 CD junioren en 7 G-atleten. De AB junioren en senioren/masters hadden hun eigen originele duo-meerkamp. Wij feliciteren alle clubkampioenen en in het bijzonder families Pennock, van Rheenen en Gerritsen met twee clubkampioenen per gezin!

Voor de pupillen stond in de ochtend een Athletics Champs wedstrijd op het programma. Bij de jongens mini-pupillen ging de kampioensstrijd tussen Sjoerd van Rheenen en Damian Jonkers, waarbij Sjoerd met slechts 7 punten voorsprong wist te winnen. Jarno Gerritsen was opnieuw oppermachtig bij de jongens C pupillen en verbeterde weer een Athletics Champs record, dit keer op de 40 meter sprint. De strijd om het zilver en brons was spannender: Bernt Smit en Timo Cost eindigden met 2 punten onderling verschil op de 2e resp 3e plaats.

Bij de meisjes C pupillen ging de strijd om het kampioenschap tussen Tessa Visch en Larissa Middelhoven, waarbij Tessa met slechts 1 punt verschil wist te winnen. Bij de meisjes A 1e jaars pupillen was er een spannende strijd tussen Eline Gerritsen en Lisa Navarro, waar Eline er uiteindelijk met 4 punten verschil vandoor ging met de kampioenstitel. B pupil Liv Pennock liet op de sprint haar superioriteit zien, door met 6,77 seconden sneller te zijn dan het Athletics Champs record.

20170930 clubkamp pupillen 72dpiDe pupillenwedstrijd werd rond het middaguur afgesloten met een gezellige familie-estafette, waarin ouders en – soms wel hele jonge – broertjes en zusjes mooie prestaties neerzetten door met elkaar een 4 x 40 of 4 x 60 meter estafette te lopen. Voor de winnende teams was er een lekkere taart.

In de middag kwamen ook de G-atleten en CD junioren aan de start voor hun vijfkamp. Vijf jongens en twee meiden streden om de titel bij de G-atleten. Luciano Burgemeester en Gemaine Boer mogen zichzelf het komende jaar clubkampioen van Climax noemen.

Bij de meisjes D-junioren bleef de strijd voor de top drie tot het einde toe spannend. Dorine van Leeuwen wist uiteindelijk de titel veilig te stellen door bijna 10 seconden van haar PR op de 600 meter af te lopen. Daar hadden Céline van Heerikhuize, Jisze Diemer en Evelyn Navarro niet voldoende afstand voor opgebouwd op de andere onderdelen. Jisze wist heel knap als eerste jaars D-junior op het podium te eindigen, net achter Céline.

Bij de jongens D-junioren was het een spannende strijd tussen Ian Pennock en Sjoerd van Roekel die de winst op de verschillende onderdelen steeds afwisselden. Uiteindelijk wist Ian de titel naar zich toe te trekken. Ook de jongens C junioren leverden een mooie eindstrijd. Joram van de Bospoort wist door zijn ruime winst op de 800 meter de titel bij Max Botschuijver weg te houden.

20170930 clubkamp duo mannen start 72dpiVoor junioren B en ouder was er een 7-kamp voor duo's: duo man, duo vrouw of duo mixed (man/vrouw). Gezamenlijk verdeelden ze de onderdelen: 100 m horden, hoogspringen, 200 meter sprint, kogelstoten, verspringen en speerwerpen. Op de afsluitende 800 meter liepen de duo’s in estafette vorm. Voor deze nieuwe vorm Clubkampioenschappen hadden zich voornamelijk duo's man/man ingeschreven. De overwinning ging uiteindelijk naar onze aftredende voorzitter Rik Hanswijk en Geoffrey van Dipten. Het duo Marijn Pleijsant/Arris van Deelen werd tweede en Lars Huibers en Brent van de Blaak werden derde. Bij de duo's vrouw/vrouw waren slechts twee teams aangemeld. Iris en Jasmijn Timmer eindigden in deze categorie voor Noortje Vos en Anouk de Kort. Bij de gemengde duo's was er slechts één team en werden Joost en Marije de Kleuver clubkampioen.

De dag werd afgesloten met een korte ledenvergadering en vervolgens een gezellige barbecue.

De clubkampioenen op een rijtje:

 • Sjoerd van Rheenen – jongens minipupillen
 • Sophie Ansink – meisjes minipupillen
 • Jarno Gerritsen – jongens C pupillen
 • Tessa Visch – meisjes C pupillen
 • Kalle Brinkhuis – jongens B pupillen
 • Liv Pennock – meisjes B pupillen
 • Stijn van der Spoel – jongens A 1e jaars pupillen
 • Eline Gerritsen – meisjes A 1e jaars pupillen
 • Niels van Rheenen – jongens A 2e jaars pupillen
 • Olivia Hughan – meisjes A 2e jaars pupillen
 • Luciano Burgemeester – Jongens G-atleten junioren
 • Gemaine Boer – Meisjes G-atleten junioren
 • Dorine van Leeuwen – Meisjes D junioren
 • Ian Pennock – Jongens D junioren
 • Else Janssen – Meisjes C junioren
 • Joram van de Bospoort – Jongens C junioren
 • Rik Hanswijk en Geoffrey van Dipten - duo mannen
 • Iris en Jasmijn Timmer - duo vrouwen
 • Joost en Marije de Kleuver - duo man/vrouw

Allemaal gefeliciteerd met jullie knappe prestaties!

De uitslagen voor de pupillen, CD junioren en G-atleten staan hier.

Klik hier voor de uitslag van de duo meerkamp.

De foto’s staan hier. Jullie kunnen overige foto’s insturen naar