De clubkampioenschappen vonden zaterdag plaats in prachtige nazomerse omstandigheden. Ongeveer 100 Climax atleten streden om het kampioenschap in hun categorie. Na afloop werd het baanseizoen afgesloten met een gezellige barbecue. Er zijn heel veel mooie foto's gemaakt.  Foto's pupillen  |  Foto's RaceRunners  |  Foto's junioren/senioren.
Let op: de Climax foto's zijn vanaf dit weekend alleen maar zichtbaar voor de directe kring rond Climax. Lees hier hoe je eenvoudig toegang krijgt tot de Climax fotoalbums.

Pupillen
's Morgens waren eerst de pupillen aan de beurt in een wedstrijd volgens het Athletics Champs principe. In een spannende strijd bij de Jongens Pupillen Mini was de eerste plaats voor Naud Teuling. Het zilver ging naar Aron van Breugel en het brons naar Hidde Brandsma. Bij de Meisjes Pupillen Mini ging het goud naar Elynn Olthof.

De kampioenstrijd in de categorie Jongens Pupillen C ging tussen Sjoerd van Rheenen en Damian Jonkers. Het goud ging naar Sjoerd en Damian ging er met het zilver vandoor.
Bij de Meisjes Pupillen C was het een boeiende strijd. Het goud ging naar Hailey Olthof. Sophie Ansink pakte met een verschil van slechts twee punten het zilver en Lisa van den Heuvel werd derde in het klassement.

Het goud in de categorie Jongens Pupillen B was een prooi voor Bernt Smit. Pepijn Vedder werd tweede en het brons in deze categorie was voor Timo Cost. Pepijn Vedder evenaarde met een tijd van 7.23 seconden het clubrecord bij de 40 meter sprint. Bij de Meisjes Pupillen B was de eerste plaats voor Tessa Visch. Met één punt verschil (net als in 2017) werd Larissa Middelhoven tweede. De derde plaats was voor Suzanne Hasselaar.

De hoogste trede van het podium bij de Jongens Pupillen A1 was voor Kalle Brinkhuis. De tweede plaats was voor Edwin Vermeulen en Sebastiaan Haagsma pakte het brons.
Bij de Meisjes Pupillen A1 was het goud voor Froukje van Rheenen. Zilver ging naar Lorena Jonkers en brons naar Jenthe Prummel.

Goud was er voor Stijn van der Spoel in de categorie Jongens Pupil A2. Een gedeelde tweede plaats was er voor Daniel Luchies en Nick Adams (beiden 301 punten).
Lisa Navarro pakte bij de Meisjes Pupil A2 het goud na winst op alle onderdelen. Lisa verbeterde twee clubrecords: op de 60 meter sprint (9.16 seconden) en bij het kogelstoten (7.60 meter). Vera van de Weerd werd tweede en Marlinde Haagsma derde.

RaceRunners
Bij zowel de 100 meter als 400 meter sprint voor RaceRunners won Guido Kusters met ruime voorsprong voor Levi den Houdijker en Marten Kauffman. 

G-atleten
Luciano kon het publiek lang vermaken door vanaf 1.40 meter steeds 2 cm hoger te springen. Uiteindelijk sprong hij maar liefst 1.50 meter! Ook zijn tijd van 12.89 op de 100 meter sprint was indrukwekkend. Danique won met grote voorsprong de 300 meter sprint. En Eliza sprong op haar eerste wedstrijd over 1.20 meter hoog. 

Junioren/Senioren
Op de 200 meter horden werden meerdere clubrecords verbroken. Geoffrey van Dipten was met 24.76 seconden bijna een seconde sneller dan het oude clubrecord uit 2008. Christel Heuseveldt verbrak het clubrecord bij de MJA in een tijd van 31.03 seconden. Bij de JJB deed Max Botschuijver hetzelfde met zijn tijd van 30.32 seconden.

Christel Heuseveldt verbrak ook het oude clubrecord op de 300 meter sprint (tijd: 41.40 seconden). Verder was het ongebruikelijke onderdeel 1000 meter steeple chase goed voor enkele nieuwe clubrecordvermeldingen voor Matthijs Beerepoot en Arris van Deelen.

Alle clubkampioenen op een rijtje (waarbij we de families Olthof, van Rheenen en Navarro zelfs twee keer vermeld zien):

-Naud Teuling - Jongens Mini Pupillen
-Elynn Olthof - Meisjes Mini Pupillen
-Sjoerd van Rheenen - Jongens Pupillen C
-Hailey Olthof - Meisjes Pupillen C
-Bernt Smit - Jongens Pupillen B
-Tessa Visch - Meisjes Pupillen B
-Kalle Brinkhuis - Jongens Pupillen A1
-Froukje van Rheenen - Meisjes Pupillen A1
-Stijn van der Spoel - Jongens Pupillen A2
-Lisa Navarro - Meisjes Pupillen A2
-Guido Kusters - Jongens RaceRunners
-Ian Pennock - Jongens Jun D
-Evelyn Navarro - Meisjes Jun D
-Roan van Asselt - Jongens Jun C
-Dorine van Leeuwen - Meisjes Jun C
-Luciano Burgemeester - Jongens G-atleten
-Danique Sprokholt - Meisjes G-atleten
-Max Botschuijver (100m, 200mH), Tjerk Hendriks (300m, discus), Arris van Deelen (1000m SC), David van Kampen (polshoog) - Jongens Jun B
-Rozemarijn Snijders (kogel), Noortje Vos (discus) - meisjes Jun B
-Erik Schipper (100m, polshoog), Lars Huibers (300m, 1000m SC) - jongens Jun A
-Christel Heuseveldt (100m, 200mH, 300m) - meisjes Jun A
-Geoffey van Dipten (100m, 200mH, polshoog), Rik Hanswijk (300m),  Matthijs Beerepoot (1000m SC), Espen Renes (discus), Martijn Goddijn (kogel, hss) - mannen senioren

Uitslagen Pupillen

Uitslagen junioren, senioren, G-atleten en RaceRunners

 20181006 pup

20181006 Luciano

 20181006 racerunners

20181006 polshoog