Op zaterdag 5 oktober was het weer tijd voor de clubkampioenschappen van Climax. We konden ons verheugen op een bijzonder hoge opkomst bij de pupillen. Bij de allerkleinsten deden er maar liefst 30 mini- en C- pupillen mee. Gelukkig werkte het weer goed mee. Er werden clubrecords behaald door Jurgen Versluijs bij het hoogspringen en hordenlopen voor Masters 35+ en door Alfred Gaasbeek op de 1500 meter voor Masters 65+. Wij feliciteren alle clubkampioenen en in het bijzonder de meisjes junioren C, waar we de unieke situatie zagen van 3 clubkampioenen met een gelijk aantal punten.

Voor de pupillen stond een Athletics Champs wedstrijd op het programma. Ruim 70 pupillen streden in de verschillende categorieën voor de titel clubkampioen. Ondanks enkele gespannen koppies zagen we veel plezier en PR’s worden verbroken.
Bij de Meisjes Pupillen Mini was de hoogste trede van het podium voor Emma Ansink. De tweede plek was voor Lauren te Brömmelstroet en plaats 3 voor Amber Sterk. Bij de Jongens Pupillen Mini was Tijn Zwart vandaag de beste, voor Thijs van Maren (2e) en Lukas Koelewijn (3e).
In de categorie Meisjes Pupillen C mocht Elynn Olthof het goud in ontvangst nemen. Het zilver ging naar Marit van de Bospoort en het brons naar Carolijn Grzesiak. Bij de Jongens Pupillen C was de 1e plaats voor Luca Koops. Jesse Leentvaar eindigde op de tweede plaats en Aron van Breugel werd derde.
Lynn ter Velde was bij de Meisjes Pupillen B vandaag de beste. De tweede plek in deze categorie was voor Sophie Ansink en Hailey Olthof werd ondanks een flinke val bij het meters maken derde. Bij de Jongens Pupillen B ging het goud naar Sjoerd van Rheenen. Damian Jonkers pakte het zilver en Iskander van Gelder het brons.
Bij de A1 Pupillen Meisjes mocht Larissa Middelhoven op de 1e plaats van het podium staan. De tweede plaats in deze categorie was voor Tessa Visch en de derde plaats voor Suzanne Hasselaar. Bernt Smit werd bij de A1 Pupillen Jongens eerste, gevolgd door Pepijn Vedder op plaats 2 en Timo Cost op plaats 3.
Froukje van Rheenen verdiende de gouden medaille bij de Meisjes Pupillen A2. Lorena Jonkers kreeg de zilveren medaille omgehangen en Jenthe Prummel de bronzen medaille. Bij de Jongens Pupillen A2 was het een spannende strijd en de plaatsen 1 en 2 werd bepaald op 1 punt verschil. Floris Vedder werd met 335 punten eerste, Kalle Brinkhuis met 334 punten tweede. Edwin Vermeulen werd derde in deze categorie.

De CD junioren werkten een meerkamp af en mochten daarnaast ook hordenlopen. Bijzonder dit jaar was dat Dorine van Leeuwen, Maureen van Veldhuisen en Evelyn Navarro na 4 onderdelen exact even veel punten behaalden en ook alle drie 1 onderdeel wonnen. De organisatie kon niet anders dan alle drie tot clubkampioen uit te roepen!
Voor junioren B en ouder waren er clubkampioenen bij de individuele onderdelen. Jurgen Versluijs heeft zijn intrede gedaan in de categorie Masters 35+ en verpulverde meteen het clubrecord bij het hoogspringen. Hij sprong maar liefst 1.65 meter, waar het oude record op 1.50 meter stond. Bij de 110 meter horden stond nog geen record, dus Jurgens tijd van 20.41 seconden gaat de boeken in als clubrecord. Alfred Gaasbeek liep voor het eerst de 1500 meter in zijn Masters 65+ categorie, wat hem een nieuw clubrecord oplevert.

De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue met op het scherm het WK atletiek met een winnende Sifan Hassan op de 1500 meter.

De meerkamp-clubkampioenen op een rijtje:
- Tijn Zwart – jongens minipupillen
- Emma Ansink – meisjes minipupillen
- Luca Koops – jongens C pupillen
- Elynn Olthof – meisjes C pupillen
- Sjoerd van Rheenen – jongens B pupillen
- Lynn ter Velde – meisjes B pupillen
- Bernt Smit – jongens A 1e jaars pupillen
- Larissa Middelhoven – meisjes A 1e jaars pupillen
- Floris Vedder – jongens A 2e jaars pupillen
- Froukje van Rheenen – meisjes A 2e jaars pupillen
- Jesaja Mannee – Jongens G-atleten junioren
- Elize Martens – Meisjes G-atleten junioren
- Ruben Schussler – Jongens D junioren
- Lisa Navarro – Meisjes D junioren
- Ian Pennock – Jongens C junioren
- Evelyn Navarro, Dorine van Leeuwen en Maureen van Veldhuisen – Meisjes C junioren

- Matthijs Beerepoot - 1500m
- Joram van de Bospoort - 100m en 400m
- Lucas van Bochoven - 100mH
- Geoffrey van Dipten - hoogspringen
- Max Botschuijver - verspringen
- Mats van de Blaak - speerwerpen
- Iris Koevoets - hoogspringen
- Jasmijn Timmer: discuswerpen en verspringen
- Else Jansen - 100m en speerwerpen

- Eline Gerritsen - 60mH MJD
- Ruben Schussler - 80mH JJD

Allemaal gefeliciteerd met jullie knappe prestaties!

De uitslagen voor de pupillen staan hier.
De uitslagen voor de senioren, CD junioren en G-atleten staan hier

Het fotoalbum staat hier. Heb je nog geen toegang, kijk dan hier. Jullie kunnen overige foto’s insturen naar

20191005 mascotte climax

20191005 start 100m sprint junioren

20191005 pupillen duurloop

 20191005 MJD

 20191005 JJD