Op zaterdag 1 oktober stonden de clubkampioenschappen in het teken van het 60 jarig jubileum van Climax. Naast de clubkampioenschappen waren er vandaag ook clinics onder leiding van o.a. Grete Koens en Eva Hovenkamp en is de dag afgesloten met een borrel, buffet en muziek van de Blazing Harrows. Ondanks de regenbuien tussendoor, scheen de zon geregeld en was het een schitterende dag.

Pupillen
Voor de pupillen stond er een Athletic Champs meerkamp wedstrijd op het programma. Bij de Ieniemienie Meisjes was de eerste plaats voor Hayley Ros, gevolgd door Marlijn Postema (2e) en Ellae el Hassnaoui (3e). Bij de Ieniemienie Jongens waren de plaatsen 1, 2 en 3 respectievelijk voor Mick van Ree, Chris van Butselaar en Gijs Spoelstra.

In de categorie Meisjes Pupillen Mini was het een spannende strijd. Esmee van Asperen mocht uiteindelijk op de hoogste trede van het podium staan, Lisan Yauw pakte de tweede plaats en Ilse Lemstra werd derde. Bij de Jongens Pupillen Mini was de eerste plaats voor Mats Schuring. De tweede en derde plaats in deze categorie waren voor Aiden Poolman en Luca Franken.

Arianne Dieleman werd eerste in de categorie Meisjes Pupillen C. De tweede plek was voor Nore Bron en Fenne van de Bospoort werd derde. Bijzonder bij de Jongens Pupillen C: Novan Olthof en David Lodder behaalden allebei 316 punten en pakten daarmee gezamenlijk de eerste plaats. Twee clubkampioenen in deze categorie! Lucas Meinen eindigde op de derde plaats.

Bij de grote groep Meisjes Pupillen B (12 deelnemers) ging het goud naar Myla Helbling. Amber Sterk werd tweede en Julia Hendriksen derde. Finn Bloemberg werd eerste bij de Jongens Pupillen B, gevolgd door Boaz (2e) en Laurens Verschuur (3e).

Ook de groep Meisjes Pupillen A1 was groot (13 deelnemers!). Isa Kersten eindigde in deze groep als eerste. Imme Melis werd tweede en Isza Schoonderbeek derde. Bij Jongens Pupillen A1 (17 deelnemers pakte Thijs van Maren de eerste plaats en verbeterde ook het clubrecord Polsver (4.25m). De tweede plaats was voor Lukas Koelewijn en Tijn Zwart werd derde.

Het goud bij de Meisjes Pupillen A2 was voor Elynn Olthof. Het zilver ging naar Marit van de Bospoort en het brons naar Leah Smit. Jesse Leentvaar werd eerste bij de Jongens Pupillen A2. De tweede plaats was voor Lucas Melissen en Tim van der Toolen werd derde.

Na de wedstrijd was er een pannenkoek voor iedere pupil. Na de pannenkoeken mochten de kinderen mee naar Boerderij Hoekelum om onder begeleiding van BSO Knoet spelletjes te doen.

Senioren, Junioren en G-atleten
De CD Junioren werkten vandaag een vierkamp af. Noa van Heerikhuize werd eerste bij de meisjes Junioren D. Nora Sterk en Lotten Vroon, beide Junior D eerstejaars, werden tweede en derde. Gilian Roelofs pakte het goud bij de Jongens Junioren D, gevolgd door Sjoerd van Rheenen (2e) en Bernt Smit (3e).

Eline Gerritsen werd eerste bij de Meisjes Junioren C. Lisa Navarro pakte in deze categorie het zilver en Lorena Jonkers het brons. Bij de Jongens Junioren C was het goud voor Daniel Luchies, werd Floris Vedder tweede en Tom de Vogel derde.

Ook voor de G-atleten stond er een vierkamp op het programma. Debbie en Paulien werden bij de vrouwen eerste en tweede. Bij de mannen waren de plaatsen één, twee en drie voor Jesaja, Luuk en Tim.

Bij de individuele onderdelen voor de vrouwen (U18, U20, Senioren en Masters) ging de overwinning op de 100 meter naar Dorine van Leeuwen. Dorine pakte ook de winst bij het speerwerpen, het verspringen en een gedeelde eerste plaats met Maureen van Veldhuizen bij het hoogspringen. De 200 meter werd gewonnen door Celine van Heerikhuize. Noortje Vos werd eerste bij de 400 meter, Klasien Hindriks bij de 1500 meter. De eerste plaats bij het kogelstoten was voor Arine Voskamp.

Bij de mannen won Damian van Loo zowel de 100 meter als de 200 meter. Winst op de 400 meter was er voor Geoffrey van Dipten. Arris van Deelen pakte de winst op de 1500 meter. Bij het speerwerpen en kogelstoten was Davey Beuving niet te verslaan. Emiel Reesink was de beste bij het hoogspringen en verspringen.

Ook bij de masters zijn er club- en baanrecords verbeterd:

Dolf Smid (MM55): 200 meter - 27,71
Dolf Smid (M55): 400 meter - 1:00,76
Laurens Beerepoot (MM65): 1500 meter - 5:41,91 (club- en baanrecord)
Nelly Beerepoot-Commandeur (VM65): 1500 meter - 8:06,70 (club- en baanrecord)
Klasien Hindriks (VM55): 1500 meter - 7:32,98 (club- en baanrecord)
Davey Beuving (MM35): Kogelstoten - 11.15 meter

Voor de lopers van Climax was er op deze speciale jubileumdag hardlopen met na afloop koffie met gebak bij Kaasboerderij Hoekelum.


De Climax Meerkamp-Clubkampioenen 2022 op een rijtje:
Hayley Ros - Meisjes Pupil Ienieminie
Mick van Ree - Jongens Pupil Ieniemienie
Esmee van Asperen - Meisjes Pupil Mini
Mats Schuring - Jongens Pupil Mini
Arianne Dieleman - Meisjes Pupil C
David Lodder - Jongens Pupil C
Novan Olthof - Jongens Pupil C
Myla Helbling - Meisjes Pupil B
Finn Bloemberg - Jongens Pupil B
Isa Kerstens - Meisjes Pupil A1
Thijs van Manen - Jongens Pupil A1
Elynn Olthof - Meisjes Pupil A2
Jesse Leentvaar - Jongens Pupil A2
Noa van Heerikhuize - Meisjes Junior D
Gilian Roelofs - Jongens Junior D
Eline Gerritsen - Meisjes Junior C
Daniel Luchies - Jongens Junior C
Debbie - Vrouwen G-atleten
Jesaja - Mannen G-atleten

De uitslagen van de pupillen staan hier: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/38068/
Overige uitslagen staan hier: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/38069/

Foto albums van de clubkampioenschappen zijn hier te vinden:
https://www.flickr.com/photos/climax-atletiek/albums/72177720302543079/with/52397282123/
https://www.flickr.com/photos/climax-atletiek/albums/72177720302534701
Foto's van de clinics, borrel en feest: https://www.flickr.com/photos/climax-atletiek/albums/72177720302572168
Heb je nog geen toegang? Kijk dan hier. https://www.climax-atletiek.nl/commissies/instructie-flickr