Zaterdag 11 juni was het tijd voor de derde en laaste competitiewedstrijd van de CD junioren bij AV Oss. De meisjes junioren D wonnen de estafette, Eline Gerritsen (MJC) won bij het verspringen en Larissa Middelhoven (MJD) won zowel het kogelstoten als het discuswerpen. Bijzonder dit keer was dat Larissa een nieuw clubrecord heeft neergezet op het discuswerpen. De meisjes junioren C hebben zich gekwalificeerd voor de C finale in september.

De competitiewedstrijd begon met de estafettes, waarbij de meisjes junioren D (Nora Sterk, Lotte Vroon, Larissa Middelhoven en Sophie Ansink) iedereen verraste door de 4 x 60 meter te winnen in 36,22 seconden. Larissa heeft bij de eerdere wedstrijden al laten zien oppermachtig te zijn op de werpnummers, maar dit keer wist zij een heel mooi nieuw PR neer te zetten met discuswerpen. Met 24,13 meter heeft zij daarmee ook het clubrecord van Femke Kleinhout uit 2008 met ruim een meter verbeterd. De meiden, aangevuld met Eline van Garderen en Hailey Olthof hebben deze wedstrijd sterker gepresteerd dan de andere twee competitiewedstrijden. In de poule eindigde ze knap als tweede en lieten ze AV Wijchen en VAV dit keer achter zich. Alleen Nijmegen Atletiek was sterker. Landelijk komen ze helaas net een paar plaatsen te kort voor een finaleplaats. Ze eindigen als 53e.

De jongens junioren D deden het dit keer ook goed op de estafette. Het team van Toine Hermans, Tobias Ruitenberg, Bernt Smit en Finn van der Meer kwam als tweede over de streep op de 4x80 meter. Daarnaast eindigde Sjoerd van Rheenen als derde bij het hoogspringen en op de 80 meter horden. Toine Hermans eindigden op de 80 meter sprint op een 3e plaats. Door een fout in de tijdswaarneming is zijn tijd echter niet goed genoteerd. Samen met Gilian Roelofs eindigde het team op een mooie derde plaats in de poule, en landelijk op een 64e plaats.

Met meisjes junioren C hebben de eerste twee competitiewedstrijden al laten zien bij de sub-top van Nederland te horen. Ze hebben stand gehouden en zijn landelijk op de 31e plaats geëindigd. De meisjes junioren C in poule 64 zijn sterke teams waarvan er vijf teams naar de landelijke finales mogen. Eline Gerritsen sprong bij het verspringen met 4,91 meter naar een sterke eerste plaats. Lisa Navarro heeft ondanks haar blessure nog een derde plaats bij het kogelstoten en het speerwerpen weten te behalen. Lisa kon dit keer niet vlammen op de 80 meter sprint, maar dankzij Lorena Jonkers en Sjors Koekkoek konden er nog wel punten op dit onderdeel worden behaald. Samen met Geanne Visser, Froukje van Rheenen en Merel Demmink zijn de meiden als vierde in de poule geëindigd.

Met vijf atleten waren de jongens junioren C helaas ook niet op volle sterkte. Niet alle onderdelen konden hierdoor worden gevuld, waardoor kostbare punten bleven liggen. De estafette moesten ze helaas overlopen door een verkeerde wissel. Daniël Luchies was goed voor de enige podiumplaats door als tweede te eindigen op de 100 meter sprint. Daarnaast werden er desondanks een aantal PR's verbeterd. In de poule eindigden ze op een zesde plaats. Landelijk eindigden ze op een 61e plaats.

Foto's van vandaag staan hier. (voor toegang klik hier)

Resultaten van de wedstrijd zijn terug te vinden op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/37119/319/

De landelijke competitiestand staat hier.

20220611 kogel

20220611 Nora Horden

20220611 mila a