20170430 comp senioren 2ediv 04 200pxDe mannenploeg van Climax is zondag bij de eerste competitiewedstrijd voor de 2e divisie in poule 5 op de derde plaats geĆ«indigd. Op de landelijke ranglijst staan de Edenaren vierde. Stefan Nieuwland was de enige Climax-atleet die een onderdeel, de 110 meter horden, wist te winnen. De dames van Climax eindigden helaas in de achterhoede.

De atleten, vooral op de loopnummers, hadden op sportpark De Hoekelumse Eng veel hinder van de soms bijna stormachtige wind. Desondanks werd er uitstekend gepresteerd. Stefan Nieuwland werd eerste op de 110 meter horden met een tijd van 14.58 sec.. Geoffrey van Dipten werd met een hoogte van 1.95m tweede bij het hoogspringen. Bij het polshoog werd hij vijfde met 3.90 meter. Op dit onderdeel sprong Pieter Braun van AV sprint met 4.90 meter een nieuw baanrecord. De estafetteploeg van Climax werd op de afsluitende Zweedse estafette derde. David Hemstede, gezien zijn leeftijd Master 35+, werd keurig vierde op de 5000 meter. Jarno Beuving werd op de 200 meter vijfde en op de 100 meter zesde. Bart Hanswijk werd eveneens zesde bij het kogelslingeren.

20170430 comp senioren 2ediv 01 220pxEvenals bij de promotie/degradatiewedstrijd in september verliep de afsluitende Zweedse estafette nadelig voor de Edese ploeg. De tweede loper van Climax wilde de koppositie in de serie overnemen, maar werd door zijn concurrent onregelementair naar buiten gedwongen, zodat de inhaalpoging mislukte. De jury had het incident wel bemerkt, maar kon niets ondernemen. Een deja vu van september!!

In het dagklassement van poule 5 in Ede werd de mannenploeg van Climax derde op geringe afstand van AV sprint uit Breda en Rotterdam Atletiek. Deze drie ploegen staan in het landelijke klassement op de eerste, tweede en vierde plaats.

De dames van Climax, met vijf junioren in de ploeg, moet het dit jaar in de competitie stellen zonder Eva Hovenkamp. De competitiewedstrijden passen niet in het door de bondscoach opgestelde wedstrijdschema. Marianne van Deelen en Rozemarijn Snijders behaalden met een vierde plaats op de 800 resp. 400 meter de hoogste individuele klassering. In het klassement moesten de dames genoegen nemen met een plaats in de achterhoede.

20170430 comp senioren 2ediv 03 300px

Klik hier voor de complete uitslag.