20170528 comp sen breda 200 mDe mannenploeg van Climax verspeelde gisteren bij de tweede competitiewedstrijd in de 2e divisie op het allerlaatste onderdeel, de 4x100 meter, een fraaie tweede of derde plaats in de eindstand. Kwalificatie voor de promotie-/degradatiewedstrijd voor de 1e divisie blijft echter nog steeds mogelijk. Het vrouwenteam van Climax verbeterde zich iets. Zij eindigden met een zevende plaats keurig in de middenmoot.

Na o.a. winst voor Geoffrey van Dipten bij het hoog- en verspringen leek de tweede competitiewedstrijd in Breda een herhaling van de eerste wedstrijd in Ede te worden. De mannenploeg lag op koers voor een podiumplaats in deze poulewedstrijd. Maar ook dit keer verliep de afsluitende estafette rampzalig. Bij de laatste twee competitiewedstrijden speelden onopgemerkte onregelmatigheden door derden het team parten, maar zondag zorgde een diskwalificatie voor een foutieve wissel op de 4x100 meter voor teleurstelling. Het team zakte van de vierde naar de tiende plaats in het landelijke klassement. Gezien de tendens van beide competitiewedstrijden is de achterstand naar de promotie/degradatieplaatsen echter nog te overbruggen. De heren zullen wel op volle oorlogssterkte moeten aantreden en alles moeten geven om zich te kwalificeren voor de promotie!

20170528 comp sen breda 3000 mGeoffrey van Dipten haalde in Breda veel punten binnen. De meerkamper werd namelijk eerste bij zowel het hoog- als het verspringen. Op de 400 meter horden werd hij vijfde. Jarno Beuving werd op de 200 meter met een tijd van 22.92 sec., zijn snelste tijd in ruim twee jaar, keurig derde. Op de 1500 meter werd Marijn Hulsegge keurig vijfde in 4.07.15 min.

Het vrouwenteam van Climax verbeterde zich iets. Zij eindigden met een zevende plaats keurig in de middenmoot. Rozemarijn Snijders, juniore B, werd op de 400 meter fraai derde. Marianne van Deelen werd op de 800 meter vierde. Ook de estafetteploeg werd op de 4x100 meter vierde. Sanne Laagland Winder en Jasmijn Timmer werden vijfde bij het speerwerpen c.q. polshoog.