Tijdens de tweede competitiewedstrijd hebben de mannen van Climax het hoogste aantal punten behaald van alle teams in de 2e divisie en stegen daardoor naar de vierde plaats in het landelijke klassement. Met nog één wedstrijd te gaan, lijkt deelname aan de promotiewedstrijd voor de ploeg onder leiding van Geoffrey van Dipten, bijna zeker. Terwijl de vrouwen zich met moeite handhaven in de tweede divisie. Christel Heuseveldt liep een fantastisch clubrecord op de 400mh. Met een super tijd van 1.05,70 min. was de Climax-atlete bijna 4 seconden sneller dan Linda Hulsbeek in 2012. De A-juniore verbeterde daarmee tevens het clubrecord bij de meisjes junioren A.

20180527 comp 2e div drachten 02 GvDipten 300pxDe wedstrijd, die afgelopen zondag plaatsvond in Drachten, was vooral een warme wedstrijd, want met de temperatuur boven de 25 graden was het al snel warm voor de atleten van Climax die toch een plekje in de schaduw hadden gevonden. Maar ondanks de hitte zorgden beide ploegen voor topprestaties. De mannen wonnen die dag in Friesland, de vrouwen staan in het landelijke klassement nog maar net veilig.

Ploegleider Geoffrey van Dipten wist maar liefst drie onderdelen op zijn naam te zetten, namelijk de 400m, het hoogspringen en het verspringen. De meerkamper zette bij het hoogspringen een knappe 2,02 meter neer, en bleef maar liefst 12 centimeter boven de nummer twee.

Op de 400m horden waren er twee zilveren plekken. Zowel Rik Hanswijk als Christel Heuseveldt werden tweede op het onderdeel. Christel reageerde na afloop: ‘Ik ging echt goed over de hordes. Ik wilde per se mijn ritme vasthouden en ik merkte dat ik dat ook kon tot het einde. Ik zag iedereen naast me inkakken dus ik dacht: nu moet ik blijven gaan!’ Heuseveldt, die maandag in Tilburg een 57,81 neerzette op de 400m, werd op de 200m zesde in een snelle 25,85.

Voor Brent van de Blaak en Jarno Beuving stonden de 100m en 200m op het programma. Jarno eindigde als 8e op de 100m en Brent als 13e in het sterk bezette veld. Ook op de 200m presteerden de twee uitstekend, met zelfs een vijfde plaats voor Jarno. Jarno Beuving zou aan Brent van de Blaak een waardige opvolger hebben. Rozemarijn Snijders eindigde op de 8e plek op de 100m met een tijd van 12,98 seconden. Ook op de 400m, haar onderdeel, presteerde de B-junior goed.

Jasmijn Timmer, die vorige week in Wageningen nog haar PR verbeterde op het verspringen, deed dat deze keer weer met maar liefst 18 centimeter. Met een sprong van 4,58 haalde ze de punten binnen voor het team. Bij het polsstokhoogspringen was er een knappe 2,10 meter van Fleur van Dijk. De atlete die normaal bij de mila-afstanden aan de start verschijnt reageerde: ‘Ik ben super tevreden. In het begin was ik een beetje bang voor de lat maar toen ik er eenmaal overheen was, ging het allemaal gewoon vanzelf!’

20180527 comp 2e div drachten 01 300pxOok was er een tweede plek voor Mathias Meijer, met een inhaalactie op de laatste 200m snelde hij naar een tijd van 4:04,79 minuten. Ook bij de werponderdelen deden de atleten uit Ede het goed. Ferry van Dipten eindigde als derde bij het kogelstoten met een worp van 12,68 centimeter. ‘De eerste worp bij speer ging goed, maar daarna werd het eigenlijk alleen maar minder, dat was wel jammer. Ik heb 44,76 meter geworpen, dat is wel iets minder dan ik zelf had verwacht. Maar ik had geen last van mijn elleboog dus daar ben ik eigenlijk gewoon blij om. Ik ben echt blij met kogel, de volgende keer over de 13 meter! Ik moet zo nog estafette lopen, ik hoop dat we onder de 44,00 seconden kunnen lopen.’ Ook Mats van de Blaak deed mee met het speerwerpen, hij wierp een keurige 38,54 meter.

En dat deed de ploeg met Jarno Beuving, Brent van de Blaak, Ferry van Dipten en Max Botschuiver. Met een tijd van 43,63 eindigde de ploeg als derde bij de estafette. Het vrouwenteam eindigde als 7e bij de estafette.

Voor alle uitslagen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/16974/

tekst: Iris Timmer

foto's: Lucas van Bochoven

Jarno Beuving zou aan Brent van de Blaak een waardige opvolger hebben.