De jongens junioren A zijn zaterdag bij de competitiewedstrijd in Ede in de middenmoot geĆ«indigd. Een prima prestatie want enkele A-junioren moesten een dag later met de mannenploeg mee naar Drachten. Arris van Deelen werd op de 3000m fraai derde.

De atletiekunie had zich kennelijk vergist, want nog nooit waren senioren en junioren A in hetzelfde weekend actief in een competitiewedstrijd. Veel verenigingen moeten hun beste junioren A ook inschrijven voor de seniorencompetitie en daar werd tot op heden altijd rekening mee gehouden. Enkele junioren A van Climax reisden ook afgelopen zondag mee naar de competitiewedstrijd van het mannenteam, waardoor voor de competitiewedstrijd van de junioren A geĆÆmproviseerd moest worden.

20180526 comp junA Climax Ede AvDeelenDesondanks presteerden de junioren A van Climax meer dan goed. In het klassement kwamen ze niet verder dan plaats 7, een plek in de middenmoot. Een plek onderaan de subtop kun je het ook wel noemen, want tussen de score van de verenigingen die positie 4 t/m 7 bezetten, lag zeer dicht bij elkaar.

Arris van Deelen behaalde de enige podiumplaats. Hij werd op de 3000m fraai derde. Op de 800m werd hij vijfde. David van Kampen werd eveneens vijfde bij het polshoog en Mats van de Blaak werd zesde bij het speerwerpen.

foto: Luchas van Bochoven