20180527 comp 2e div drachten 02 GvDipten 300pxHet mannenteam van atletiekvereniging Climax heeft zich gisteren in Harderwijk geplaatst voor de promotiewedstrijd voor de 1e divisie. Het vrouwenteam wist zich te handhaven in de 2e divisie. Geoffrey van Dipten, Stefan Nieuwland en Christel Heuseveldt zorgden voor Edese overwinningen.

Het mannenteam van Climax moest in Harderwijk bij de derde en laatste poulewedstrijd zonder meerkamper Ferry van Dipten aantreden. Met enkele junioren in de gelederen werd het een zware strijd. Uiteindelijk behaalden de mannen 8.008 punten en eindigden, mede door een uitstekend verlopen tweede poulewedstrijd, op de vijfde plaats in het landelijke klassement. Deze positie geeft recht op deelname aan de promotie/degradatiewedstrijd voor de 1e divisie op 9 september.

Geofffrey van Dipten wist voor het team veel punten te verzamelen. De meerkamper won het hoogspringen en werd derde bij het polsstokhoogspringen. Stefan Nieuwland won de 110 meter horden. Mathias Meijer werd op de 5000 meter vierde en het estafette team op de 4x400 meter, bestaande uit Jarno Beuving en de junioren Brent van de Blaak, Joram van de Bospoort en Max Botschuijver, werden keurig vijfde.

Damesteam handhaaft zich in 2e divisie
Het damesteam, dat het hele jaar al zonder Eva Hovenkamp aantreedt, heeft zich kunnen handhaven in de 2e divisie. Het team dat uit veel junioren bestaat, eindigde als 30e in het landelijke klassement en bleef daarmee twee plaatsen van de degradatiewedstrijd verwijderd.

A-junior Christel Heuseveldt bezorgde Climax op de 400 meter de overwinning. Bij het kogelslingeren werd Hilde Siegersma vierde. B-junior Rozemarijn Snijders werd keurig vijfde op de 100 meter en Marieke van Hunen werd op de slopende 3000 meter steeple keurig zesde.