Twee keer goed nieuws vandaag bij de laatste competitiewedstrijd voor de Climax seniorenteams. In Nijmegen werkten zowel de mannen als de vrouwen hun derde en laatste wedstrijd in de tweede divisie af. De mannen wisten zich met een 7e plaats te kwalificeren voor de promotiewedstrijd voor de eerste divisie. De vrouwen ontkwamen aan de degradatiewedstrijd door zich met een 28e positie in de veilige zone te plaatsen.

Na een teleurstellende 26e plaats in de tweede competitiewedstrijd, bezetten de mannen vandaag knap de vierde plaats, net zoals bij de openingswedstrijd. Uiteindelijk bezetten zij de zevende plek in de eindstand: voldoende voor kwalificatie voor de promotiewedstrijd. Vandaag lieten zij geen punten liggen en scoorden zij op een aantal onderdelen zelfs boven verwachting. Drie keer viel er een overwinning voor Climax te noteren. Stefan Nieuwland won in 14.62 seconden de 110 meter horden. Jarno Beuving won de 200 meter in een tijd die hij al 2,5 jaar niet meer had gelopen: 22.71 seconden. Jarno werd ook vierde op de 100 meter in 11.47 seconden. Geoffrey van Dipten won het hoogspringen met een sprong over 1.95 meter. Bovendien werd hij met een afstand van 13.56 meter derde bij het hinkstapspringen en met een hoogte van 3.90 meter vijfde bij polsstokhoogspringen. Davey Beuving werd zesde bij het kogelstoten met in zijn laatste poging een afstand van 11.52 meter.

De vrouwenploeg wist met hun 28e plaats deelname aan de degradatiewedstrijd te voorkomen. Vandaag eindigden zij als 23e. Dat deden zij zonder Eva Hovenkamp, die vanwege een eenmalig uitstapje naar Prins Hendrik (Vught) dit seizoen niet meer voor Climax in actie mocht komen in competitiewedstrijden. B-junior Rozemarijn Snijders bleek een waardige vervanger, met haar derde plaats op de 400 meter in een tijd van 59.18 seconden. Marianne van Deelen liep een tactisch sterke wedstrijd op de 1500 meter en finishte als zevende in een tijd van 5:12.38 minuten. Marieke van Hunen werd tweede op de 3000 steeple in 12:40.09 minuten. Ook Hilde Siegersma werd tweede met een nieuw clubrecord van 34.79 meter bij het kogelslingeren. Sanne Laagland Winder sprong over 1.50 meter en werd daarmee vierde.

Alle uitslagen van vandaag staan op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/11686/
De eindstand van de competitie staat op: https://www.atletiek.nl/competitie/2017/vereniging/Climax